На скорост към "Терминал 2"... По необезопасената естакада

Влизането на трафика от бул. "Брюксел" е рисково
7 фев 2018 15:30,
37

Новият път към Терминал 2 на "Летище София" не е преминал одит за пътна безопасност. Експертите са категорични, че са необходими спешни мерки за осигуряване сигурността на пътуване по новия участък на пътя от и за летището.

Още по темата

Вливането на автомобилния трафик към бул. "Брюксел" при новоизградения мост към Терминал 2 на "Летище София" е опасно и се нуждае от ревизия. Според инж. Ясен Ишев липсва ускорителна лента, а знаците и указателните табели в района са недостатъчни.

Проектът за моста, свързващ бул. "Брюксел" с Терминал 2 на "Летище София", е от 2004 година. Оттогава до днес никой не е предвидил изграждането на ускорителна лента за включването в булеварда.

Еднокилометровото трасе струва на Министерството на транспорта близо 14 млн. лв., а на финала на проекта не е направен и препоръчителен одит за пътна безопасност.

Според българското законодателство задължителен одит за пътна безопасност на новоизградени пътища има само за републиканската пътна мрежа.

На новоизградената част от булеварда липсват и елементите, които са сложени в старата част, против заслепяване. От Министерството на транспорта засега остават без коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
55
 
! Отговори
Бахуро преди 6 години
До Ром БакардиАбе Цепеняк, като тръгнеш от Т2 и влизаш на Брюксел знаеш ли какво става или просто не си гледал? Новия пробив има две ленти и влиза в Брюксел където има... точно две ленти. А познай дали в точно тия 2 ленти не трябва да влизат тия от Т1?!?!?! И на всичкото отгоре - има денивелация и се виждат трудно тия от Т1 и Т2 дето влизат на Брюксел... 14 милиона за 1.1км и накрая да има такава кретения! Недомасленици герберастки!
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Транспортния министър всичката му работа такава...
7
0
 
17
 
! Отговори
AcOrP преди 6 години
До АнонименМини пич от там! Как стоп,ще реши проблема? там няма видимост заради завоя на главния път. Незнам с какъв акъл са го направили толкова смотано, при положение,че спокойно може от Т1 да си имат една лента + една лента от терминал две без да правиш десен после ляв като идваш от Т1, всеки които е карал по западна Европа е минавал по стотици подобни естакади трафика не е толкова огромен,че да са необходими 2 ленти от терминал 2, а ако е необходимо и трета ускорителна лента е решение
6
22
 
14
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Не знам какво й липсва на тази естекада ,а и не забелязах,че й липсва нещо ,но съм забелязал ,че никой не спазва ограниченито на 80 км и навярно никаква камера там не работи . Минах същият ден(9ЯНУАРИ) когато пуснаха тази естекада и пътя за Т2 И МИ ХАРЕСА МНОГО КАК СА ГО НАПРАВИЛИ -БРАВО !
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко лиме откраднал Джендъра, а Картофелия от Белчин Баня?
4
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един знак стоп вместо навлизане в път с предимство и оправят проблема.И една маркировка за стоп.И всичко ще окей.
3
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не беше ли гордостта на министъра на транспортана ГЕРБ? Ама той човешкия живот за нищо го няма.
2
3
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Бързите гербери пак родиха недоносче :)
1
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой изненадан?!