Строителните обекти – също виновници за смога

Столичният инспекторат прави по 30-40 проверки на ден
9
Строителните обекти – също виновници за смога
Снимка: Булфото

Строителните обекти в София също допринасят за замърсяването на въздуха в града, смята директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева.

Тя уточни пред "Фокус", че средно на ден се правят между 30 и 40 проверки на строителни обекти.

"Въздействието на строителството върху качеството на въздуха е значимо. Със затоплянето на времето ще засилим съвместните проверки заедно с Районните администрации и Дирекция "Общински строителен контрол" по отношение на това те да проверяват състоянието на площадката вътре, а Столичният инспекторат да проверява около обекта, неговата строителна ограда и дали камионите, които возят строителни материали от и до обекта, са с чиста ходова част и чисти гуми", обясни тя.

Инж. Веска Георгиева призова жителите на София да сигнализират инспектората, ако станат свидетели на нарушения от страна на строители.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 9 месеца
Виновна е само Общината.
При тая мръсотия и това топло време защо не измиха улиците?При мъгла от мръсотията пътя става хлъзхав като на лед.Ако мият редовно няма да е така.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цяла зима гледам по светофарите камиони кални до кабините.Тротоарите пълни с фашкии на кучета.Пясък,сол и кал на купчини несъбрани след събирането им.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички са виновни, само Столична Община няма никаква вина, че мие улиците веднъж на три години и целия прахоляк се носи на воля из въздуха. Хайде стига простотии де. Погледнете само автобусите от градския транспорт за един курс през дъждовен ден на какво приличат, и ще ви стане ясно, колко са чисти улиците и булевардите. Да не говорим, че тротоарите не се почистват почти никога. Не може само да се събират пари, трябва и мръсотията да се мете и мие. Контрола е задължителен.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какви строителни обекти?
Преди 89-та се построиха огромните квартали като Младост и Люлин. А и другите не са по-малки. Но смог нямаше.
Сега се чудят какво обяснения да си смучат от пръстите, но да докажат, че не са виновни те, а хората.
5
2
 
7
 
! Отговори
до Бахуро преди 9 месеца
Те си го проверяват, но май са на заплата и при него, даже и кметицата им издаде акт 16 на сградата с недовършените гаражи!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те извършват, но никога нищо не констатират!
Обект в Младост -2 София, стотици сигнали за замърсяване, шум и всякакъв тормоз, но инспекторите никога нищо не констатират. Около строежа е тотална свинщина те викат чисто било! Даже и камионите си паркират на улицата въпреки знаците забранено паркирането, но пак никой нищо не вижда. Май не е лошо да си инспектор - заплата от две места взимаш! Сигнал №73424 - може да се види на сайта на call.sofia.bg
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нито един "строител" не възстановява порутените улици и размазаните зелени площи.
2
1
 
18
 
! Отговори
Бахуро преди 9 месеца
Колко години ви отне да се досетите? 20? 30? Я сега бързо първо проверете в Младост строжчето на Кирчо Гел(я)а? Дето е запушил половин улица и всичките камиони излизат и мятат кал.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде бе!