Строителните обекти – също виновници за смога

Столичният инспекторат прави по 30-40 проверки на ден
9
Строителните обекти – също виновници за смога
Снимка: Булфото

Строителните обекти в София също допринасят за замърсяването на въздуха в града, смята директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева.

Тя уточни пред "Фокус", че средно на ден се правят между 30 и 40 проверки на строителни обекти.

"Въздействието на строителството върху качеството на въздуха е значимо. Със затоплянето на времето ще засилим съвместните проверки заедно с Районните администрации и Дирекция "Общински строителен контрол" по отношение на това те да проверяват състоянието на площадката вътре, а Столичният инспекторат да проверява около обекта, неговата строителна ограда и дали камионите, които возят строителни материали от и до обекта, са с чиста ходова част и чисти гуми", обясни тя.

Инж. Веска Георгиева призова жителите на София да сигнализират инспектората, ако станат свидетели на нарушения от страна на строители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Виновна е само Общината.При тая мръсотия и това топло време защо не измиха улиците?При мъгла от мръсотията пътя става хлъзхав като на лед.Ако мият редовно няма да е така.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла зима гледам по светофарите камиони кални до кабините.Тротоарите пълни с фашкии на кучета.Пясък,сол и кал на купчини несъбрани след събирането им.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са виновни, само Столична Община няма никаква вина, че мие улиците веднъж на три години и целия прахоляк се носи на воля из въздуха. Хайде стига простотии де. Погледнете само автобусите от градския транспорт за един курс през дъждовен ден на какво приличат, и ще ви стане ясно, колко са чисти улиците и булевардите. Да не говорим, че тротоарите не се почистват почти никога. Не може само да се събират пари, трябва и мръсотията да се мете и мие. Контрола е задължителен.
5
2
 
9
 
! Отговори
до Бахуро преди 6 години
Те си го проверяват, но май са на заплата и при него, даже и кметицата им издаде акт 16 на сградата с недовършените гаражи!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те извършват, но никога нищо не констатират!Обект в Младост -2 София, стотици сигнали за замърсяване, шум и всякакъв тормоз, но инспекторите никога нищо не констатират. Около строежа е тотална свинщина те викат чисто било! Даже и камионите си паркират на улицата въпреки знаците забранено паркирането, но пак никой нищо не вижда. Май не е лошо да си инспектор - заплата от две места взимаш! Сигнал 73424 - може да се види на сайта на call.sofia.bg
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито един "строител" не възстановява порутените улици и размазаните зелени площи.
2
1
 
20
 
! Отговори
Бахуро преди 6 години
Колко години ви отне да се досетите? 20? 30? Я сега бързо първо проверете в Младост строжчето на Кирчо Гел(я)а? Дето е запушил половин улица и всичките камиони излизат и мятат кал.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе!