Абсурд! Лекари спасиха жена – лечението й 10 бона, НЗОК дава 420 лв.

Жената развила много силна инфекция, която води до тежка некроза
8 фев 2018 09:10, Петя Славова
119

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
4
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До ПсиходиспансерИнтересното е, че смешният си ти. Дори и не си направи труда да прочетеш какво съм писал и защо съм го писал. И вместо да кълнеш жалкото докторче, което се озъби не на място, в следствие на което бяха написани всички тия коментари, ти си тръгнал на мен да хвърляш клетви! Жалка картинка!
64
4
 
5
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До доктор М...А нужно ли е да посочвам схемите по които ако не можеш да учиш в България, влизаш в Молдова (примерно за стоматолози) и после правиш спонсорство от 8000 евра на МУ в България и си завършваш като пич? Знаеш ли кое е най-страшното? Най-страшното е, че познавам хора учили в Молдова, които по знания и умения са по-напред от тези в МУ в България! Или пък, че в МУ ги късат няколко пъти и всички казват "за пари". Накрая даваш парите и "продължаваме напред" (както каза един нашенец).
63
2
 
6
 
! Отговори
Фен преди 6 години
"След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници..." - закривай държавата, поне да се знае официално че всеки сам се спасява.
62
3
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Наистина си Клоун. Новината е за спасена 43 годишна жена, а ти плюеш и храчиш на воля, защото така ти дошло. Тези хора учат цял живот, за разлика от теб, който си се научил да пишеш и това ти дава права да хулиш наред. Дано получиш това, което заслужаваш, да попаднеш на лекар сгъвал оригами и завършил РАБФАК !
61
3
 
8
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До доктор М...Да, виждал съм човек с отворен корем! Да, виждал съм изгорял човек! Да, виждал съм как се реже човешка плът!И знаеш ли какво?! Бих го направил по-добре от докторите в България!По света съм чувал как хирурзите ги карат да режат разни говежди меса и който не се справи е аут! Карат ги да сгъват разни оригами-та и ако не се справиш от няколко опита, пак си аут! Стоматолозите в България режат зъбчета от *** и без значение колко добре се справяш, накрая всички тук стават доктори!
60
1
 
7
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До доктор М...За клинична психология (или каквато и да е друга) пък дори не искам да повдигам тема! Там са още по-зле и всички останали. Особено във ВМА, която голяма част от хората в България смятат едва ли не за "най-добрата болница в страната", там психолозите които познавам са трагедия. Аз се чудя, ако намеря деца от онези умствено изостаналите, които са по разни домове, ако ги сложа там, дали пък няма да свършат повече работа.
59
5
 
9
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
До Анонимен"Липсва ми Тодор Живков ..." Можеш да се застреляш и да отидеш при него. Така и ти ще си доволен, и България ще има един комунист по-малко - всички ще са доволни.
58
5
 
8
 
! Отговори
доктор М... преди 6 години
До КлоунМедицината е много повече от това да назубриш няколко формули и закона или няколко лекарства. Всеки пациент е различен, всяка болест протича различно. Има и голяма доза психология. Трябва и силна психика. Ти виждал ли си как изглежда човек по време на операция - с отворен корем или гръден кош? Така че моля да запазим добрия тон без определения кой е смешен и кой не. Всяко съсловие си има проблемите и черните овце.
57
4
 
6
 
! Отговори
доктор М... преди 6 години
До КлоунДонякъде съм съгласен с теб. Поколението, което в момента завършва училище са родени в началото на 90те и са съвсем малко, понеже тогава пак имахме срив на раждаемостта. На практика има повече места в университетите, отколкото абитуриенти, затова се влиза даже не с 4, а с 3, което е абсурдно. Аз съм от едни от най-големите набори (84-85-86) и за нас беше изключително трудно когато искаш да влезнеш по редовния начин - с учене. Затова се ядосвам като чета обвинения от неграмотни хора.
56
2
 
6
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До доктор М...С атореферат, който аз мога да ти напиша за 2-3 седмици, познавам доктори, които с такъв взеха ОНС "Доктор". И в научното жури бяха 6-*** членове, имаше 3-*** рецензенти и становища от 6 човека (професори и какви ли не още). И се дрънкаха страшни тъпотии, професорите бяха едни мързеливи мъpльовци. Не можеха да съставят нормално изречение. А докторчето четеше записки по рефератчето, вместо да говори. Все едно дори не го е писал той. И такива после ще преподават в МУ. Смях сте!
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва ми Тодор Живков ...
54
5
 
5
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До доктор М...За жалост в повечето случаи поставям по-точни диагнози на хората, отколкото ги поставят докторите. Медицина днес се влиза с 4.00. Студентите по медицина преписват на изпити, говорят страшни тъпотии на изпити (примерно, спомням си как една твърдеше, че пневмоторакс е състояние с наличие на газове в стомаха). Един доктор в България (нищо не казвам за чужбина), по ментални способности не може никога да стигне един нормален инженер, примерно от ТУ.
53
15
 
12
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
Като гледам коментарите и плюсовете и как милеете за комунизма - ами заслужавате си мизерията всичките, до последния. Тогава сте живели уж по-добре, обаче всичко е било на изключително грешна и несправедлива основа. Това ли ви е идеала - почти да не работите, държавата да се грижи за всичко, всичко да е безплатно? Докторът и миячът, инженерът и сервитьорът да вземат едни и същи пари. Пак ви казвам - с това мислене си заслужавате мизерията, в която живеете.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53От тези държави които си изброил можеш да внасяш лекари ама само за студенти.Като земат дипломата за медицина нема да ги видиш повече в БГ.
51
5
 
14
 
! Отговори
доктор М... преди 6 години
До Анонимен 53Ти първо влез медицина, завърши я, завърши и специалност, пък тогава коментирай кой спи под пари. Ще ходите по шамани скоро.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Истината е , че оставаме без лекари , но пък за сметка на това имаме една никому ненужна Здравна каса - лапачи и бюрократи."Какво още им трябва на лекарите? Спомняте ли си, наскоро преди около седмица казаха, че държавата разрешила да се взимат на работа чужденци за 3 вида инженери. Инженер-химици, електроинженери и още не знам си какви други. Ами да си внасяме тогава и докторите от Молдова и Украйна и от Сирия и Филипините! На инженерът му дават 600 лева заплата, а докторите спят под пари!
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 ДО ШИШЕРКО КАРОЛЕВАко мизерията наричаш "СЪЩИТЕ БЛАГА КАТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕВРОПА", тогава може да съглася, само че нещата са малко доста по-различни. Ако тая жена имаше такъв проблем в комунистическа България вече щеше да има дата за погребението.
48
0
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Тежките алергии също протичат с температура. То, че няма кадърни алерголози е ясно, но и хората са невежи относно алергиите. На Запад 30% от инвалидните пенсииса за алергии и се счита за социално значимо заболяване. Има лесен кръвен тест, с който се доказва алергична диатеза а именно наличието на имуноглобулин Е в кръвта за алергии от тип 2 (медикаментозни, хранителни).Такъв човек непременно ще направи някаква алергия. Алергии от тип 1 са дихателните, предизвикани от полени.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е , че оставаме без лекари , но пък за сметка на това имаме една никому ненужна Здравна каса - лапачи и бюрократи.
46
1
 
7
 
! Отговори
Най-анонимен преди 6 години
До по-анонименАко пък знаеш подробности конкретно за тази жена и нейният случай, може да споделиш това, което не казаха във видеото. Но не е коректно да спекулираш с имена на лекарства и да посочваш колко били скъпи, при условие, че не такива лекарства са нужни. Ами да ми беше посочил тогава колко струва изкуствено коляно или титаниева ключица, нищо че става дума за съвсем друга операция. Тарикат!Пак питам, кое струва толкова? Ако знаеш, кажи! Ако не знаеш, не посочвай ненужни лекарства!