Абсурд! Лекари спасиха жена – лечението й 10 бона, НЗОК дава 420 лв.

Жената развила много силна инфекция, която води до тежка некроза
8 фев 2018 09:10, Петя Славова
119

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
8
 
! Отговори
ДО КАРОЛЕВ ШИШЕРКО преди 6 години
В КАТАЛУНЯ ВЕЧЕ ИМА БАЗОВ МИНИМУМ ЗА ВСИЧКИ 560? АКО ИСКАШ РАБОТИ!!!!В БЪЛГАРИЯ КОГА БЕ 240 ПРЕСТЪПНИКА???
44
0
 
17
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Въпреки всичко поздрави на екипа от лекари, които са успели адекватно да предприемат мерки в случая. Малко са останали тези, които на база знания и интелект взмеат решение, което спасява човешки живот. Жалкото е, че са останали малко, а след време няма може и да няма вече такива.Онов джи пи, да му зададт координати по джи пи ес и аут, пропбация и на изпити, да се учи.
43
1
 
16
 
! Отговори
gost преди 6 години
Време е НЗОК да се премахне и цялата здравна система да се ремонтира. Неможе едни да плащат над 200лв осигуровки, а други с парите под масата по 20лв и да получават еднакво обслужване.
42
0
 
5
 
! Отговори
Най-анонимен преди 6 години
До по-анонименТи въобще слуша ли обяснението какво са и правили на жената? Чете ли статията или само четеш коментарите? И като повечето хора въздухари искаш да издигнеш себе си в очите на другите и говориш тежки неща, спекулираш с имена на конкретни лекарства и т.н.Хубаво, говориш за Ейлеа и Макуген, които са скъпи, а аз говоря за физиологичен разтвор и анибиотици (които ти сам каза, 25 лева дозата). Дори и с посочените от теб лекарства, които НЕ СА за случаят на тази жена, пак не са 10 бона.
41
1
 
5
 
! Отговори
ДО ШИШЕРКО КАРОЛЕВ преди 6 години
БЕЗИНТЕРЕСЕН СИ КАТО СЪБЕСЕДНИК ИМАШ НУЛЕВО ПОНЯТИЕ ОТ ИКОНОМИКА СКАЧАШ КАКТО КУЧЕНЦЕ.КОЙ ПЛАЩАЛ В КОМУНИЗМА КОЙ ПЛАЩАШЕ БЕ И ТАМ В ЕВРОПАТА Е ТАКА КАКВО МИ СЕ ПРАВИШ НА НЕДОУМЯЛ...СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ СЪЩИТЕ БЛАГА КАТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕВРОПА А ВИЕ СЕДЕСАРИТЕ ДЕМОКРАТИТЕ БЕСЕПАРИТЕ ЦАРИСТИТЕ ГЕРБИСТИТЕ ГИ ПРЕМАХНАХТЕ ЗА ДА ОБОГАТИТЕ ОПРЕДЕЛЕНА ПРОСЛОЙКА А НАРОДА ДА МРЕ...НО НЕ НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ 29 ГОДИНИ РУШИТЕ РОМОВИТЕ ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ ВАС....МНОГО СКОРО ЩЕ СА МНОЗИНСТВО.
40
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 6 години
Явно системата в здравеопазването преди 1944год. е била толкова добра,че почти няма семейство което да не загубило дете. Наистина има много полирани мозъци.
39
2
 
3
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(39)Събратята ти по миене са в ЕС, тука в Америка трудно ви допускат.Който го е яд, да ме цуне отзад!
38
10
 
13
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
До ДО 26 ДЕДО ВИ ША кой плаща за всичко това бе? Не може един да учи 6+3 години за лекар, 4 до 6 години за инженер, учител, счетоводител, а друг цял ден кафе и цигарки и накрая - безплатно това, безплатно онова. Това са пълни глупости. Съгласен съм единствено това да го има за пенсионерите - просто защото те са си го изработили. Защо някой ще се напъва тогава да учи и да става лекар, когато ще получава колкото един безработен да речем.
37
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е навсякъде при демокрацията. И в САЩ, най-демократичната страна в света, нашите миячи на нужници взимат по 1000 долара и са доволни но само ако са здрави, разболееш ли се дори ако си американец нямаш ли кинти-мри. Първото нещо което те питат е за здравна осигуровка или кредитна карта и чак тогава какво ти е. Ако нямаш - спасявай се сам, никой не ди обръща внимание.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти да не си свидетел каква е била системата преди 44 та година?Аман от всезнайковци.
35
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът трябва да разбере, че при демокрацията здравето е бизнес, при капитализма лекарят е бизнесмен както месаряа, брокера, търговеца, собственика на бензиностанция. Лекарят бизнесмен продава здравна услуга с цел реализиране на печалба. При капитализма умните и кадърните имат пари и могат да си платят скъпа и качествена здравна услуга, а мързеливците и некадърниците които нямат пари да се лекуват с чай от шипки.
34
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 1944та година България имаше едно от най-добрите здравни системи в света, но след 1944та комунистите които бяха назначени от руския окупатор съсипаха и окрадоха здравната система. Затова сега сме на този хал.
33
5
 
25
 
! Отговори
"-" преди 6 години
След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници---------По времето на бай Тошо имаше ли подобни прецеденти - болница или лекар да ти откаже лечение???Днес, най-жестоката и цинична форма на рекет се практикува от лекарското съсловие - или плащаш, или се превръщаш в инвалид, или направо си търси парцел!
32
1
 
15
 
! Отговори
ДО 26 ДЕДО ВИ Ш преди 6 години
КАРОЛЕВ ТИ ЛИ СИ БЕ ПО ИЗКАЗА СИ СЪЩИЯ ПАПАГАЛ.СЛУШАЙ СЕГА ААЗ СЪМ СИ ДОБРЕ МЕН НЕ МЕ МИСЛИ ЖИВЕЯ В СТРАНА С КОМУНИСТИЧЕСКИ БЛАГА БЕЗРАБОТЕН ПОЛУЧАВА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ И ЛЕКАРСТВА...ПЕНСИОНЕРИТЕ БЕЗПЛАТТНА КАРТА ЗА ТРАНСПОРТ И 80%НАМАЛЕНИЕ ЗА ЛЕКАРСТВА ПЕНСИОНЕРСКИ КУХНЯ ЛУКС И ТОВА Е В УЖ КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕВРОПА БЯГАЙ ГИ РАЗКАЗВАЙ ТЕЗИ НА НЕУКИТЕ...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съществува и тежка форма на алергия с некроза.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жъктарско заглавие.
29
2
 
10
 
! Отговори
по-анонимен преди 6 години
До Анонимен 12 Като обичаш да проверяваш цени, погледни във фрамар колко струват инжекции за очите (например ейлеа или макуген - над 1000 едната) и силни антибиотици(меронем - 25 лева за една доза), пък ако щеш и не смятай 3 операции и грижи.
28
0
 
19
 
! Отговори
Ентия гражданин преди 6 години
Господин 19!Обяснете ми понятието:1. Правителствена болница.2. Военна болница.3. МВР болница.
27
3
 
29
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ай сега ЛЛ да поеме лечението защото с грешната си диагноза и безхаберие е довела до усложнения.
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елементарно ! Събирам си багажа, минавам с кола до Букурещ, от там самолета и където сърце ми желае и повече НЯМА ДА СТЪПЯ В ТАЯ ДУПКА !Камо ли, да платя пари, за които съм внасял цял живот ...