Абсурд! Лекари спасиха жена – лечението й 10 бона, НЗОК дава 420 лв.

Жената развила много силна инфекция, която води до тежка некроза
8 фев 2018 09:10, Петя Славова
119

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
15
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
До ДО 20 И 21 КАПИТАЛИСРомовете се развъдиха точно заради социалистически идеи - да има помощи и социални блага за всички. Само че под работническо-селския ти каске няма нищо и затова не можеш да го разбереш. Затова и милееш за комунизма, понеже нямаш шанс в система с конкуренция и свободен пазар. И пак за ромовете - ако бяхме истинска пазарна икономика, без соц. глупости и помощи, то шведите щяха да умират от глад просто защото нищо смислено не могат да предложат на пазара. Точно като теб.
24
12
 
21
 
! Отговори
ДО 20 И 21 КАПИТАЛИС преди 6 години
КАПИТАЛИСТЧЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ВЪВ ВСЕКИ ОКРЪЖЕН ГРАД ИМАШЕ ПОСЛЕДНА СКЪПОСТРУВАЩА ТЕХНИКА ДЪРЖАВНА БЯГАЙ ГИ РАЗПРАВЯЙ ТЕЗИ НА МАНИПОЛИРАНИТЕ СИ ДРУГАРЧЕТА КОГО МАНИПУЛИРАШ БЕ?РОМОВЕТЕ ГИ РАЗВЪДЕХТЕ ВИЕ С ВАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЗАТОВА ПЛАЩАШ СЕГА И СЛЕД 20 ГОДИНИ ЩЕ СИ МАЛЦИНСТВО ЗАЩОТО ЩЕ ГИ РАЗВЪДИШ ДО МНОЗИНСТВО С ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ 12 РАЖДА 24 БАБА 36 ПРАБАБА А ТИ ФАНАТИКО БЕЗРОДЕН ЩЕ ИЗГНИЕШ И НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ЗНАЕ...
23
5
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
До АнонименНе стана ясно дали окото е спасено, но по-скоро не е, след тия работи, които казаха, че са правили.-----------------------Аааа гледа/вижда си жената, нищо й няма на очите;)
22
3
 
0
 
! Отговори
janis преди 6 години
финансово обслужване на промишлени и селскостопански инвестиции.Ние сме агенция, специализирана в подкрепа на индустриалците и земеделските производители.Ние предлагаме финансови услуги за всички проекти, които изискват инвестиции в селскостопанската и пасторалната индустрия.Качественото финансово обслужване се предлага от ръководството ни в размер на 15 000 евро до максимална сума от 800 000 евро, която ще бъде възстановена с лихва от 3% годишно.за всякаква информация се свържете с нашата а
21
0
 
24
 
! Отговори
бай х преди 6 години
... защо да плащаме здравни осигуровки ??? къде са парите от вноските ...
20
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОМУНИСТХубаво нещо е комнизмът, но не и точно по начинът по който е правен в България. Да, хората са можели да си позволят много неща, но ако комунизмът беше толкова хубав, нямаше да се срине. Просто държавата ни е била на практика фалирала. Златният ни резерв в изпратен в Русия от Бай Тошо, но после пак фалираме, втори път. И накрая комунизмът пада. Пък и тогава не беше кой знае какво. И тогава на синчетата на големците се обръщаше по-голямо внимание. А обикновеният човек кучета го яли.
19
6
 
19
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 6 години
До БОЙКО ХАСИДНе, няма да я търся здравната система от комунизма. Търся частно здравно осигуряване под някаква форма. Защо трябва да плащам за лечението на ромове и мързеливци, които не са сметнали за необходимо да се образоват и/или да работят нещо смислено. Добрата медицина струва много пари - като започнеш от образованието и заплатите на лекарите, през лекарствата та чак до оборудването, техниката и поддръжката на една болница.
18
15
 
26
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА НЯМАШЕ ЗДРАВНА КАСА НЯМАШЕ ЧАСТНИ ДОФТОРЯ НО НИКОЙ НЕ ПЛАЩАШЕ И НЯМАШЕ ЧОВЕК НА КОЙТО ДА НЕ Е ОБЪРНАТО СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ ...ЗАЩО БЕ СТАДО???
17
2
 
22
 
! Отговори
препатил преди 6 години
Тъщата е доста болнава и редовно сме по лекари. От опит /за да не ни връщат/ вече първо ходя при специалиста и той ми написва на листче за каква пътека да ми даде направление джипито. После влизам в нета и ужас, пътеката е за съвсем друго и е доста скъпа. И това не веднъж или два пъти.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БОЙКО ХАСИД"ЧЕТВЪРТИ МАСОНИ САМО НАРОДА ГО НЯМА ЖАЛКО ЗА БОТЕВ И ЛЕВСКИ"Приятел, потърси една емблематична снимка на Левски, където се е снимал с един череп. И има масонски знаци. Много хора смятат, че Левски е бил масон. Даже има издадени 2-3 книги по темата.
15
2
 
42
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Да пуснат и други здравни каси на пазара, нека да има конкуренция да видим тогава ще има ли такива безумия. Ама не, някой трябва да плаща и лечението на шведите, нали. Единствено ми е жал за пенсионерите - все пак те са си изработили тяхното, а няма да имат възможност да плащат за частна здравна каса.
14
3
 
19
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
По наш държавнически табиет трябваше да я оставят да умре! Па личната """""лекарка"""""" - виждат ли се кавичките? Та този неграмотен плъх, защото за кничен трябва четене поне, е за """"медал"""" - кавичките виждат ли се? Но за да не се отделяме от българското си - който я е спасил да си плаща - държавата дава 400 лева за превръзки само - стига толкова. Яд ме е че давам по 6-700 лева на тази пробита мафия всеки месец под предлог, че са данъци! Бачкайте на черно, влагайте за пенсия в частен фонд!
13
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Изобщо не е абсурдно. Все пак сме в БЪЛГАРИЯ.Понякога ( все по-често ) ме е срам че съм БЪЛГАРИН.
12
12
 
25
 
! Отговори
БОЙКО ХАСИД преди 6 години
ЩЕ ТЪРСИТЕ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА НА КОМУНИЗМА НЯМА ДА Я НАМЕРИТЕ НАЛИ СТЕ АМЕРИКАНЦИ И КАПИТАЛИСТИ А НЯКОЙ СА КАБАЛИСТИ ДРУГИ САТАНИСТИ ЧЕТВЪРТИ МАСОНИ САМО НАРОДА ГО НЯМА ЖАЛКО ЗА БОТЕВ И ЛЕВСКИ....СРАМ И ПОЗОР...
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е само НЗОК виновна. По принцип уважавам лекарите на болница Света Анна, големи професионалисти са, за разлика от например ВМА, но кое точно струва 10 000 лева? Загнилото месо на оперираната жена ли? Или някой физиологичен разтвор, на едро купен за 90 стотинки? Или кой точно препарат, който да убие инфекцията, струва толкова? Или някой уред, който са ползвали за операцията, има скъп консуматив? Не стана ясно дали окото е спасено, но по-скоро не е, след тия работи, които казаха, че са правили.
10
0
 
43
 
! Отговори
Една преди 6 години
от най-големите дивотии е НЗОК! Посредник м/у болен и лекар, който никому не е необходим! Огромни суми за офиси, ток, вода, консумативи, хигиенистки, автомобили със скъпа поддръжка, заплати и т.н. А що се отнася до болниците...ми милиарди да отпуснат на ЗК, пак ще намерят начин да ги източат!
9
11
 
18
 
! Отговори
мухахахах преди 6 години
Другите болници я връщали, защото алергия не се лекува в болница. Тези решили да изкарат нещо от ЗК та чак и пластика предлагат. Позор! Търгаши с купени дипломи. Прав е бил Тошо - в медицината никакви частници.
8
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ненаситни доктори така са надули сметката за лечение, че са се уляли. Реално сигурно са я лекували за 300 лева. А и диагнозите си ги напасват като за най-скъпата пътека.
7
3
 
13
 
! Отговори
Чочо падарина преди 6 години
Ееее какво сега и докторо е човек и той иска да .и/ца от майка каса
6
4
 
34
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До болен/здравА каква е гаранцията, че имаш мозък в главата? Гледай си телевизия планета и не се меси в на лекарите работата.