Абсурд! Лекари спасиха жена – лечението й 10 бона, НЗОК дава 420 лв.

Жената развила много силна инфекция, която води до тежка некроза
8 фев 2018 09:10, Петя Славова
119

Лекарите от столичната болница "Света Анна" спасиха 43-годишна пациентка с рядка инфекция на очите. За лечение от над 10 хиляди лева обаче, болницата ще получи едва 420 лв.

На 25 януари Силвия се събужда с оток на очите и висока температура. Посещава личната си лекарка, която ѝ поставя диагноза алергия и я изпраща вкъщи.

След като ѝ е било отказано лечение в няколко болници, Силвия е откарана в УМБАЛ "Св. Анна". Оказало се, че за два дни жената е развила много силна инфекция, която води до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Разходите по цялостното лечение ще надминат 10 хил. лева, а от здравната каса болницата ще получи едва 420 лева. Защо се получава това лекарите нямат ясно обяснение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Д-Р Ох Боли(104)Проблемът с бъгарските лекари е, че са груби и недодялани дръвници, а се държат като магьосници.В чужбина повечето стават санитари, най-много фелдшери, рядко някой става истинскли лекар.
104
1
 
2
 
! Отговори
от 109 преди 6 години
До някъде ги разбирам лекарите гледат да създават работа на болницата към която работят и на самите тях но не са виновни те а системата ги принуждава
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пример майка ми е онкоболна при контролен преглед в диспансера установиха че има абсцес повърхностен на корема хирурга ни каза в болница за 3 дена трябва да се изреже, аз го поитах неможе ли амбулаторно да се цепне той каза 400 лева . На другия ден я заведох на хирург в града който живеем с направление от личния лекар човека ни 1 стотинка не ни взе .
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако знаете колко ви е необразован и неук администраторския състав, няправо ще си закриете мизерния сайт. Остави, че е необразован, ами и дори малко природна интелигентност му липсва...
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ще избягам от държавата. Не може да има резултат ако 1 дърпа напред, а 5 дърпат назад. Аз им обяснявам, че 85% от бюджета е от компании, работещи благодарение на Русия, обяснявам му(понеже учителките в първи клас не саму казали), че Русия ни е ПОДАРИЛА държава, той - русофоб. Обяснявам му, че ако няма армия ще трябва да си направи децата джендърчета, че за да има германия потоци той трябва да няма, той пак русофоб. Не се върши работа с недоучили патакламаци. Реализъм трябва.
100
1
 
9
 
! Отговори
RE: Ох Боли преди 6 години
Искрено се надявам да не сте лекар, "тъпите пациенти" - тази е причината българите "да се отвраща*ват от лекарското съсловие". Гледайте филма за 80 г. лекарка, която без да иска увеличение на заплатата, едвам ходеща, лекуваше с обич пациентите си в едно българско село.Думите й бяха "докато съм жива ще лекувам хората в селото".Ето това е достоен ЛЕКАР, достоен ЧОВЕК, достойна БЪЛГАРКА.Най-важното да бъдете Човек, още много трябва да учите, много.Не става с дипломи и посредственост...
99
5
 
4
 
! Отговори
Д-Р Ох Боли преди 6 години
Един ОПЛ както и вс. друг лекар който не е офталмолог няма как да се ориентира за такова много рядко заболяване. Тъпият българин възприема лекаря като магьосник, щом го види и веднага "да познае" диагнозата. Само че няма такова нещо *** българи никъде по света, да ви таковам мамата.
98
8
 
0
 
! Отговори
Край преди 6 години
Здравната каса се ТОЧИ.Дж Пи са истински чиновници - основно пишат болнични.Лечения до 100лв. трябва да си станат платени на 100% от пациента. така всеки ще си прави сметка като ходи при доктор за щяло и нещяло.Здравната каса трябва да покрива само реалното лекуване.
97
5
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Дам, абсолютно си заслужавате мизерията и болниците без доктори. Ама точно сте си останали в соц-а, дето, както беше писал някой по-долу, заварчика взема повече от доктора. И доктора ви е длъжен да ви лекува за без пари защото сте от работническата класа. И тоя клоун долу - егати самочувствието - поставял по-точни диагнози от докторите. Мога да ти препоръчам като те стегне сърцето или апандисита сам да си ги оперираш като си толкова отворен. Поздравете си врачките, доктори няма да има скоро.
96
4
 
8
 
! Отговори
RE: До: 99 преди 6 години
"Уважавани са лекарите по света" - вярно е, защото не са като българските търгаши.Възпитаните хора бягат от БГ, защото виждат БГ "лекари" - които една диагноза не могат да поставят. Стига сте плашили гаргите, като искам на частно - ей ми Г-я, Испания, Шмейцария - същите пари ще дам, но знам, че там са истинските лекари. В практиката ми 90% от настоящите лекари трябва да си скъсат сами дипломата.Потънах в земята от срам в чужбина, 3-*** БГ лекаря - три различни диагнози, хората бяха втрещени!
95
2
 
11
 
! Отговори
До: 99 преди 6 години
Ама спокойно бе, душа, те не се оплакват. Едни хващат пътя и заминават, други си превръщат занаята в търговия тук. Това е положението. Ако са те възпитали така, че да очакваш от доктор да хване метлата или пък да работи без пари, проблемът си е твой. Навсякъде по Света лекарите са уважавано съсловие и добре платено - лекар средна ръка не е милионер, но е с висок доход. Тук сме свикнали от соца заварчикът да е по-добре платен. Свърши вече тая. На който не му харесва, да си прави децата лекари.
94
6
 
7
 
! Отговори
RE&100 преди 6 години
Има, има, познавам милионери - доктори каращи трошки, за да не ги хване НАП.Да се неначудиш, отде пари на една заплата за палати?Но винаги се появява някой богат роднина, дал им назаем.Отдавна изпраха парите, и са си хитреци!
93
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За разлика от такива като Вас, които предпочитат да бягат от собствената си страна, вместо да хванат метлите (ако е необходимо)"Чудесно! Чакам докторите вместо да бягат от страната, да хващат метлите! А не само да се оплакват, че им били ниски заплатите! То сигурно затова всеки доктор в банките е ВИП клиент и няма нито един, който да кара 10-15 годишна кола!
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАГермания е това, което е сега, благодарение на хората, които са работили това да се случи. За разлика от такива като Вас, които предпочитат да бягат от собствената си страна, вместо да хванат метлите (ако е необходимо) и да изметат *** от жълтите павета в София !!!
91
1
 
8
 
! Отговори
Re: 91 и Юг преди 6 години
То да е само на Север, и на Юг след като си плащаш здравна осигуровка, не даваш повече пари. Ами фактът че в БГ са най-скъпите антибиотици? Хората пътуват до Македония, Турция, Гърция да купуват медикаменти. Относно НЗОК - да кажем отпускат за 12 хиляди, изведнъж всеки с трети, четвърти ще бъде лекуван по това направление.Стига сте цитирали САЩ - най-отвратителната Здравна система, лекари завършват със стотици хиляди заеми за обучение и застраховки при грешка - смърт на пациент и т.н.
90
0
 
7
 
! Отговори
Стига вече преди 6 години
До ХХХСтига с костатации, заключения и все от този род!Време е за осъзнаване и действия!
89
3
 
8
 
! Отговори
Клоун преди 6 години
До Мечо ПрасТам е работата, че съм се посветил на много по-тежка професия. Която си ми харесва. И както вече казах, диагнозите ми в повечето случаи са по-точни от тези на лекарите. Което е срамно за лекарската професия в наши дни.
88
4
 
0
 
! Отговори
Merdie преди 6 години
Lajat...za kakvo togava se natiskat da praviat bezplatni masovi pregledi?!
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя отдолу пита къде било трудно да станеш инженер. Познавам гениални хора които точно в посочения от него ТУ Варна ги късаха по едни предмети и прекъснаха за 1 година следването си. А иначе ТУ Варна е един от по-лесните за завършване. Да си направи сметка за другите. То това не му е като да зубри наизуст и да преразказва назубреното като в Медицинския.
86
2
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КАКВА Е ПОУКАТА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА -ОСИГУРЯВАЙ СЕ ЗДРАВНО В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА !СЛАВА НА ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ ! БЛАГОДАРЯ ТИ БОЖЕ ,ЧЕ ДНЕС ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ !