Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Успяхме да се открием с Коцето. Благодаря още веднъж за голямата помощ! 128, бъди здрав и щастлив! Сина му Никола е много свястно момче, даде ми телефони, ел. адрес и имаме вече връзка с бащата.
124
0
 
3
 
! Отговори
до 125 дедо Ташунко преди 6 години
Благодаря за хубавите думи! Ето още какво успях да намеря: Автоцентър КАПЧИН ЕООД Околовръстен път, ул. Бойчо Бойчев 93Б 0888 954 978.
123
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
До 128. Сърдечно благодаря, добър човек си, момче. Коста има син, ще помоля да ги издирим. имам приятели за тази цел в София. Аз живея от 30 години в Мюнхен. Телефоните отдавна се смениха.
122
3
 
5
 
! Отговори
до 125 дедо Ташунко преди 6 години
Дедо Ташунко, попитах чичко Гугъл за твоя стар приятел Коста Капчин. Отговора е, че Коста Николов Капчин фигурира в избирзтелните списъците за избор на общински съветници и кметове на изборите на 25.10.2015 г. в София, адм. район 08_ИЗГРЕВ, секция 29. После като напиша Костов Капчин ми излиза Никола Костов Капчин, това трябва да е сина му. Сина е избирател в същия район и според Биволъ е мениджър на Капчин ЕООД. Надявам се да съм бил полезен,
121
9
 
36
 
! Отговори
Бивш преди 6 години
Пенсионирах се в МВР. Сега съм охранител и имам време да пиша. Със сигурност мога да кажа, че в МВР няма да забогатееш, но няма да си гладен и ще си на топло вкъщи. А превилегиите, за които се говори, са митове и легенди. Единствената превилегия е, като те спре колега при шофиране, да не ти състави акт. А приворечия между началника на управлението и гл. резследващ полицай винаги е имало. Единият иска разкриваемост от въздуха, а другият е юрист и не иска прокурора да не му се смее. В случая имаме
120
9
 
29
 
! Отговори
фжб преди 6 години
Да им купят кубинки от онези, дето уж текат и да ги пускат да обикалят по мангустовските гета!! Белким цветните им се порадват малко!!!
119
6
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Каква се пада Теменужка Капчина на Коста Капчин? Ако е жив, трябва да гони 70. Знае ли някой нещо за Коста Капчин? Изгубих му дирите на този стар приятел.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe mnogo daschni jeni ima v mvr tata i v dans oschte li na zz jena mu e v dans schefka li e aleksei petrov go otnese toi obi4al daschnite jeni kade e saga aleksei kra4mar stanal super pi4a i toi e 4ovek brigo asparuhov kade e
117
17
 
11
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До А-2 Аз ти казвам,че вземат по 700 лв чисто,пък ти ми говориш къде да ходели другаде.И плюеш,че били неграмотни,но първо си погледни твоята грамотност.Голям келепир да вземат 20 заплати при пенсиониране на 55 години,когато цял живот са вземали мизерни заплати.Аз лично напуснах преди 5 години и изобщо не съжалявам.И доста други колеги го направиха.Имам предвид не пенсионери.А това ,че във всяка банда имало полицаи е поредната лъжа.нито в "Наглите",нито в"Килърите" имаше полицаи.
116
3
 
25
 
! Отговори
точка преди 6 години
Не преместване а дисциплинарно уволнение от МВР.Това преназначаване е същото като преместване на проблемни ученици от едно училище в друго.Замитане на проблема под килима.И поради тази и много други причини хората нямат доверие на МВР.
115
6
 
11
 
! Отговори
А-2 преди 6 години
до Вергил! Айде стига стези 700лв..Ето ще ти дам идеи за друг вид дейност-да ходят там.Учител- около 800/ средно / шивашка промишленост- ок 800, миньори - 1500/ако им плащат/-куриери- до 1000 , тираджии до 3000 - лекари ок 1000 , бърза помощ пак толкова, е може и в БАН - 900-1100!! Какво биха избрали?- А 20 брутни заплати на куп кой друг ги има?А във всяка престъпна група има ли полицаи??А защо над 2000 човека се издирват десетки години? а какви полицаики са двете?а какъв министър имахте
114
8
 
13
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 116 И кой ти каза, че нищо не работят полицаите? За 2016г има осъдени 39000 престъпника и само 767 оправдани.Това са официални данни на НСИ, които са 100 процента достоверни.Значи само 2 процента престъпници са оправдани и ти казваш, че нищо не вършели.Сравни с други държави и тогава пиши глупости.Колкото до напускането-постоянно напускат полицаи. И аз бях полицай 15 години и напуснах.Сега работя за 3 пъти повече пари и 100 пъти по-малко стрес.Яд ме е, че по-рано не се махнах.
113
10
 
12
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До А 2 Като гледам нивото на форума и тук неграмотността е на ужасяващо ниво.Не очаквай за 700 лв заплата полицаи да станат ядрени физици или математици.И все пак в МВР се постъпва след конкурс, който включва и тест по езикова култура.Не случайно в последно време щатът остава незапълнен-просто кандидатите не могат да вземат изпитите.Така че тези, които работят имат достатъчно ниво на грамотност.
112
6
 
14
 
! Отговори
анони-мен преди 6 години
Б.Б сега е много зает покрай евро председателството , след като се отървем от него ,да вземе да седне на чаша вино и суджук мезе и да почете малко форумите. Нали казва глас народен..То не е лошо нещо повече и от Винету да се прочете.И ако се осмели да направи реформа в МВР може да загуби 30 000 гласа от техните среди , но ще спечели милион народни гласове. Да се намалят заплатите на тези полицаи които никога не са се занимавали с полицейска работа.
111
6
 
31
 
! Отговори
до МВР преди 6 години
Слежителите от мвр,които в момента сте във форума-свършете някаква полезна работа,а не дремете в нета!!!!!
110
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вергилИ тези пари са им много. Трябва да плащат всеки ден, за да влизат в РПУ-то и да облекат униформа. Нямам спомен кога за последно полицай е свършил нещо полезно (говорим за повече от 25г)! Единтвеното, което правят сега е да те гледат като ... банкнота. А като са се цанили за тези пари - да си вършат работата, а не да мрънкотят. Като смятат, че не са оценени достатъчно - да напускат и да работят друго!
109
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им имам фамилните имена, да им имам.
108
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доносничиш рещу колеги, коленичиш пред началството - преместват те на по-добра позиция. Честито на печелившите.
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А-2 - ...да не говорим,че навсякъде се гледат връзки и политически назначения...МВР е каста, там е важно роднинството. Оплачи се на Нинова и на Йончева. Те са срещу шуробаджанащината. Нали зна'йш!
106
3
 
20
 
! Отговори
А-2 преди 6 години
Друг е въпроса за смразяващо ниското ниво на личният състав в МВР. От моите съученици полицаи са най-тъпите, бас ловя на два бъбрека , че 30 % няма да изкарат ниво за 5 клас на диктовка правопис и съчинение.Освен това са добре угоени- полицаи по над 100 кг говорещи нечленоразделно.А да не говорим,че навсякъде се гледат връзки и политически назначения.Един куриоз от многото..централата на гранична полиция за границата с Гърция е ..в Смолян?баш граничари/ ки/ там..и много други..