Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
10
 
17
 
! Отговори
вергил преди 6 години
ДО А2 Тия сметки, които ги правите са кръчмарски.Има си щатни таблици за възнагражденията И там ясно пише, че основната заплата на полицай на улицата е 660 лв.Махат се 10 процентаданък исе прибавят 120 лв порцион.Стават 720 лв.Разследващ полицай е с основна заплата 948 лв.Махате 95 лв данък и добавяте 120 лв порцион.Стават 973 лв.Ако смятате, че са много пари за хора, които разследват убийства, изнасилвания, тежки катастрофи и така нататък.
104
1
 
26
 
! Отговори
УНГ преди 6 години
Мдаа интересна маневра от ръководството, елегантно потулване на случая. Новите шефове по-дискретни връзки с подземния свят ще заформят. А, форума бъка от ушета!
103
0
 
26
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Само като им видиш началниците и ти става ясно защо шведите почнаха да ги пердашат
102
1
 
22
 
! Отговори
А-2 преди 6 години
спасението е ..обръщане на пирамидата. Казва се, че администрацията трябва да е ДО 10 % от численият състав и там ще се получава например ДО 1000 лв. Заплалите на редовият състав на улицата и оперативните да растат с друго темпо. Айде стига сега ,, десетки са отделите в МВР нищо не правещи.Ако администрацията се съкрати с 50 % - никой няма да забележи и няма да се усети. МВР е тумор в този си вид и структура.НО са любимци на властта /винаги/особено на ББ-той ..толкова може
101
0
 
15
 
! Отговори
А-2 преди 6 години
до ВЕргил / 100 / Имайки моите уважения , не съм съгласен с теб. Заплатите са различни да , но ако разделим средно целият бюджет на МВР за година на броя полицаи - се получава 33 000 лв на човек на година . Махаме половината за техника , бензин , оръжие.. остава около 18 000 на година на калпак или средно по 1500 лв на месец.Да средните стойности са много условни но например тези кокошки Капчина , Малакова са вземали по 2000 чисто на месец , дознателите не са под 1300 чисто ..
100
6
 
4
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 103 И как става тая работа с неплащането на данъци, като данъците се удържат служебно?Относно бензина-кажи къде раздават безплатно, та да ида и аз да взема.Хубавото на подобни форуми е, че се вижда колко неграмотни и прости хора има.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матриала е лош,бай *** го каза отдавна
98
2
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Бих искала да мога да променя нещата,но съм безсилна.Защото съм млада и искам да остана в България,но май ще ми се наложи да я напусна. 3ма души не са съгласни с мнението ми,вероятно заради думата"провинцията".Нямам предвид хора,които идват в София да търсят възможности,тях ги разбирам-нито едно правителство не вложи пари за разкриване на работни места в провинцията,а тези които са уредени и които съсипват всичко.Скоро бях в администрация и нищо не разбрах на служителката.Смятай
97
3
 
19
 
! Отговори
Ха ха ... преди 6 години
До вергил-- Кой ти каза, че полицаите плащат данъци или осигуровки , че си купуват винетки и карат колите с купен бензин. Че нямат порцион и безплатна униформа. Върви се снимай..
96
1
 
19
 
! Отговори
Зуй преди 6 години
Наглостта няма край в държавата на елементарните хора. Притъпените усещания са дълбоко вкоренени. Срещу плащащи престъпни елементи никой не скача, най-вече милицията. Пародийността и самозабравата в банановата ни республика нямат граници. Само трайна замяна на поне половината от сганта населяваща територията може да промени нещата, нищо друго. Нито стотиците комисии, нпо-та, агенции и т.н. БГ е силно милиционерско-мутренска територия и няма да се промени. Такива сме си тук и тука е така.
95
0
 
31
 
! Отговори
VAY`, VAY преди 6 години
Какви службици има в това МВР шапка де те падне. Службички - цигари - кафе - заплати. Такава е чиновническа България. От служба на служба.
94
15
 
6
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До 84 ***-явно нямаш и основно образование,защото нито можеш да пишеш, нито да смяташ.Основната заплата на полицай е 660 лв.Махаш 60 лв данък и остават 600 лв.Прибавяш 120 лв за храна и се получава 720 лв.Това е.Къде ги видя заплати по1500 лева?А щом постоянно има недостиг на полицаи, ясно колко е наплива.Дори и да има кандидати, те не могат да издържат приемните изпити.Като гледам колко много сте неграмотните във форума, изобщо не се учудвам на този факт.
93
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди човек кои са номенклатурите комунистите или сегашните
92
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 6 години
До МагиТака е, масово инсценират и вадят компромати , докладват на шефовете с цел "да си богопомазан". Затова в чужбина Българин не иска да работи с българи!
91
0
 
25
 
! Отговори
Стоев преди 6 години
Според мен ако това от жалбите е вярно те са за съд а те ги преместват.Има един лаф вместо да му избодат очите те му изписаха веждите. Нищо не се е променило стана вече 70 год Уникално блато
90
1
 
36
 
! Отговори
Жиката преди 6 години
Оставихме си държавата в ръцете на некадърници и сега ще си ближем раните. Неефективни са и трите власти в България, а МВР трябва да остане поне наполовина. Ама ми се струва, че вече е много късно за каквото и да е. Суджука си напазарува хора, останалите ще го духаме. А България бавно, но сигурно върви към географско понятие.
89
1
 
25
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 6 години
Комшията от 5тия е Военен Полковник на 53г пенсионер но и работи пак в БА жена му работи в същото министерство,и синът му е сержант в БАОт 3 етаж пък комшията ми е Полицаи женаму е в КАТ също синът му които живее в същият квартал е млад полицаи. НО ЩОМ БОГА СЛЪНЦЕ КАЗВА ЧЕ ВСИЧКО НИ Е ДОБРЕ ДАЖЕ СМЕ МИНАЛИ МН ЕВРОПЕИСКИ ДЪРЖАВИ ПО РАТВИТИЕ.Аз спъ добре и съм спокоен
88
3
 
33
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Не става въпрос само за състоянието в МВР, така е в цялата държава. Връзкари от провинцията повсеместно. Калинки всякакви. Кухороги и еднороги, генетично увредени. Също като пионерката с червена връзка на врата, Лиляна Павлова. Гнусна работа. Ама докато начело е един суджук, който освен месо и сланина няма друго, така ще е.
87
1
 
36
 
! Отговори
Луд до Луд по Луд преди 6 години
Цялото МВР и МО Митниците трябва да се закрият и да се назначут неопетнени лица без фамилиарни индивиди до 6 коляно.
86
2
 
27
 
! Отговори
Луд свят преди 6 години
Мафия.Значи няма се оправим и тоя Век.Вместо заедно да се борят срещу Бандитите те си спасяват гъзовете от некъдърната Работа.