Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
26
 
! Отговори
Тути преди 6 години
Голямо наказание ....и така се оправят нещата..вместо да ти избодат очите ти изписват веждите....но това се отнася за наши хора
64
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БабинатаАбсолютно точно. В българското МВР за едно място кандидатстват по 100 души и накрая започва този, който има връзки в системата. Акъл не е задължителен, образование също, даже са противопоказни. Топли местенца, сигурна заплата, която никога не стига, разбира се, апетита идва с яденето. Същото е и за чиновническите длъжности. България е на едно от първите места в света по заетост в обществения сектор. В пъти сме по-зле от Гърция, само дето тя е богата държава.
63
2
 
12
 
! Отговори
hmm преди 6 години
Че то дознатели няма вече.
62
0
 
39
 
! Отговори
Бабината преди 6 години
Присъди ли им най-тежкото наказание като ги преместили от тънкия клон на два отделни по-дебели клона. Така се правят промени. Браво на шефовете. Каквито са началниците такива и подчинените. Чистка на всички
61
1
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До вергил 4 Вергиле , това че са назначили двете повлекани в МВР не е нищо в сравнение с бившата министърка Румяна Бъчварова. Полицайте се бъзикаха с нея и я правиха за смях.Ама тя не е докачлива.Ха, хаа..
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
samo mutrata kato i pogledne chyek i stava qsno !!!!!!!!!! jenite stavat za 3 neshta da gotvat da chistat i da go plaknat !
59
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно заради такива гaдoвe 3 милиона българи се махнаха от Родината си!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имаше две каки в софийски градски съд, сега две каки в 4-то районно. Много хора на държавна хранилка, малко да внасят в бюджета ... и? Дръжте 1200 евро квадратние мвтър панелка в София и 380 евро полицейските заплати, как иначе се бори корупция.
57
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко лесно се самозабравят и надценяват, когато са на определени постове... Ако нямаха чадър над главите си, едва ли биха си позволили подобни нарушения и грозни сцени на махленски език, но явно такова им е нивото на работа и общуване....
56
0
 
21
 
! Отговори
Антифен на системата преди 6 години
Ф.льорци
55
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че мъжете за някои работи не стават, жените пък за други. Това не зависи от хората, химията на двата пола е различна. Напъваме се през последните 50-60 години изкуствено да променим нещо, което се е наложило природно и еволюционно през хилядолетията.
54
0
 
29
 
! Отговори
+++ преди 6 години
То цялото МВР е за закриване, започвайки с КАТ.
53
0
 
36
 
! Отговори
Бабината преди 6 години
Днешното МВР е вече курвенско сборище. Така е във всички държавни служби и по общините, изобщо навсякъде където се сетите. България е чиновническа държава. Затова 30 години тъпчем на едно място.
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потулили " пожара" между двете фльорци . А отдолу живи въглени тлеят .
51
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая като я гледам ми е пределно ясно как е станала шефка.
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, тия сега късат синджира, а кота се приеме конвенцията ще стане страшно.
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато има конфликт между две жени, почти винаги става въпрос за мъж.
48
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Има разбира се. Сред мъжете също има много к*рви. Но пък там където има жени на ръководни длъжности е пълна порнография.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интриги, завист и борба за постове има и сред мъжете полицаи.
46
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като тотално феминизираха съда и прокуратурата, сега феминизират и полицията... Затова стигнахме "дотук"... Закривай държавата!