Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
31
 
! Отговори
saki до 36 преди 6 години
Не са милицайки ,а милфицайки.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактите говорят.Не, полицаите са си лесно досегашни, повярвай ми. Виждал съм, хора открито, да им бият шамари.Недосегаемите са "ченгетата". Ченге, не означава кука, това трябва, да ти е ясно.
43
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oт статията: "Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други."А вместо да се назначават на други места, защо не са уволнени дисциплинарно, след като има конфликт и сигнали за толкова нарушения?
42
0
 
48
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Вечер гледат турски сериали и после се топкат:))) Никакво преместване, направо на борсата за безработни.
41
2
 
47
 
! Отговори
С.В. преди 6 години
Няма нищо общо че са жени. Колко такива мъже има и там и по другите РПУ. Кактв е тоя минитър на МВР? В друга дъежава несамо че такива ще бъдат ,но и ще ги съдят и в затвора. Първо "Министъруът на МВР трябва да се махне и да се съди. Че той какво прави, така ли и той работи. Такува хора са опасни за обществото. Извършили куп служебни престъпления двете боклучки и ги преместват,даже и повишават. Къде го има това в света? Цялото МВР трябва да се изчисти тотално от всички ***. По добре без полиц
40
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките началници в МВР са като тия двете кифли. Там е необходимо да се сменят , но новите да са прозрачни и с конкурс , на който всеки може да кандидатства .
39
2
 
47
 
! Отговори
Фактите говорят преди 6 години
Три са недосегаемите групи в обществото - полицаи, бизнесмени и политици, които са над законите и работят за собственото си облагодетелстване.
38
0
 
45
 
! Отговори
вън преди 6 години
Вън НАГЛИТЕ от МВР ,драстични и бързи реформи и уволнения само така ще тръгнат нещата,аз не искам да плащам на сегашната полиция.....
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чингаджийска работаместя!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тва е всеки втори полицаи бе. Умният човек, би имал поне 2 несвързани помежду си контакта в полицията. Само казвам ...
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a pyk w sydebnata sistema e o]e po zle !
34
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не е полиция а бардак!Пфуу!Само ур ви и съединители там!Извратена работа!
33
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По погледа на тая си личи че яде здраво бахура на началниците!Другата и тя сигурно е същата!И такива са на държавна служба,милицайки на които плащаме огромни заплати!
32
0
 
56
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Народе до сега не бях чувал хората така да критикуват и да обиждат полицията явно търпението вече е свършило и хората искат спешни реформи и промени в полицията.
31
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малакова потомствена полицайка или, потомствена мързелана на държавн148а хранилка
30
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли повече от 1 кифла винаги стават панаири , женска работа.А
29
0
 
78
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Нерегламентирани контакти с криминално проявени, покриване на преписки за престъпления, а наказанието е преместване в дирекция на полиция. е баси наказанието!!!!!!!!Дисциплинарно уволнение по им приляга и сезиране на прокуратура
28
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и по стар ченгесарски стил, вместо да ги уволнят, те ги повишават! Е бравос!
27
0
 
51
 
! Отговори
тц, тц, тц... преди 6 години
Значи, не мафиотските им наклонности и стил на работа, а женските дрязги са причина за уволненията! Ми, да, създава се среда за утечки.
26
0
 
38
 
! Отговори
калашников преди 6 години
Сексът и 4-то опс и града...