Трафик: Грешен пътен знак и излишна бус лента?!

Сигнал до Helpbook за безумия по бул. "Ал. Малинов"
8 фев 2018 12:00,
53
Трафик: Грешен пътен знак и излишна бус лента?!
Снимка: Helpbook

За затруднен трафик по столичния бул. "Ал. Малинов", посока "Цариградско шосе", сигнализира гражданин в платформата за сигнали на Investor Media Group – Helpbook.

"Според знака, който е преди кръстовището на "Малинов" с "Киприян" и "Филип Аврамов", лявата лента на "Малинов" е само за направо, докато пътната маркировка и светофарите показват, че лявата лента е само за наляво.
Понеже знакът се вижда пръв, шофьорите по "Малинов", които не познават маршрута и искат да продължат напред, отдалече се престрояват вляво, защото лявата лента е по-празна в повечето случаи, и после трябва да се престроят отново в средната лента, за да продължат в посока напред. Проблемът е, че второто престрояване се случва преди кръстовището, което затруднява движението в лентата за напред в пиковите часове", се посочва в сигнала.

Допълнително, трафикът бива затруднен и от напълно ненужна бус лента.

"Пак преди кръстовището има и около 20-ина метра бус лента, която е напълно ненужна и допълнително  затруднява трафика в натоварените часове, ако тя се спазва, още повече, че след кръстовището вече няма бус лента по "Малинов" в посока към Цариградско шосе", подчертава още авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Helpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
12
 
! Отговори
No преди 6 години
Има малко недоразумение.Кокато направиха булеварда,имаше бус лента през целия булевард.Това доведе до задръстване и след това направиха промени.Ако спрете и се огледате добре върху буслентата има Бяла боя ,която подсказва че това не бус лента.Т.е Буслентата не е буслента от Цариградско шосе до бензиностанция Шел и Макдоналдс и обратно,а в останалата част е буслента:)))))иначе колегата е прав,че булеварда е много зле до магазин хит и самия знак е много объркващ.
9
0
 
9
 
! Отговори
Гърбав преди 6 години
Моля за търпение, предвиден е основен ремонт на малинов, който ще реши проблемите. Ще стартира 2020 или 2021 и ще продължи 3 години, изпълнителят вече е определен, остава само да обявим търга за поръчката. Благодаря за разбирането.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този булевард е много зле. На места с безмислени светофари и недостатъчно платна за движение.
7
0
 
24
 
! Отговори
xcv преди 6 години
ако не бъркам след разширението светофарите от околовръстното до цариградско се увеличиха даже. Тази отсечка сигурно е рекордьор на гинес за най-много светофари за километър. Другия път пак за Фандъкова гласувайте или за следващия послушко верен на партията и вожда.
6
27
 
16
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Младостките сеяни от 10 кладенеца вода ще извадят, за да продължат да си карат в Бус лентата.Тоя конкретно, освен буслентата явно му пречи, че неможе от лявата лента да си продължи направо и се налага нахално да се бута преди светофара в нормалните шофьори.Направиха им инфраструктура слънце и пак се чудят как да заобиколят правилата.Колкото пъти минавам през Младост в почивен ден с 5 коли по булеварда ВИНАГИ има някой който да изпревари през Бус-лентата за да не е 3 кола, а първа на светофара
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно представително ченге преди време каза по телевизията, че има много неадекватни знаци по пътищата, които си били просто останали и било много скъпо да се проберат. Това ще е така, докато човешкият живот няма стойност в мутристан!
4
0
 
39
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Идете да снимате в новия участък след ХИТ как шахтите са пропаднали и как за пореден път асфалта на места е хлътнал...
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е "разширението", което направи Фандъкова на този булевард. Преди "разширението" на кръстовищата имаше три ленти, от които едната за наляво, една за направо и една за направо и надясно, а след "разширението", има лента за наляво, има лента за направо/надясно и бус лента. За да завиеш надясно трябва да прескочиш автобуса, ако го има, но обикновено бус ленатта е съвзем празна.
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази бус-лента по целия Малинов не я спазвам откакто са я създали и си карам редовно в нея, защото е пълен абсурд и безумие.p.s. - всички останали бус ленти в града ги спазвам
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този единствен булевард за връзка за Цариградско шосе на 150 хилядният ж.к. Младост, беше ремонтиран от Фандъкова и стеснен до една лента за движение направо. В Самоков една лента на главният път може и да върши работа, но в ж.к. Младост създава задръствания от днес до утре. Резултатът е, че шофьорите по принуда шофират и в празната бус лента и това донякъде спасява положението. "Разширението" на Фандъкова, всъщност нищо не разшири, а само създаде предпоставки за объркване на движението и ПТП