Пореден строеж в "Младост" изкара квартала на бунт

Хората притеснени – прах, шум, кал, без зелени площи
12 фев 2018 09:20, Петя Славова
31

В ранните часове на първия работен ден от седмицата жителите на столичния квартал "Младост" 1 излязоха на протест срещу новострояща се сграда. Според информация за събитието, организирано в социалната мрежа, заграждането и застрояването на терена между три блока ще направи недостъпно преминаването в района и ще донесе прах, шум, кал и сбогуване със зелените площи.

Протестиращите споделят, че това е поредното безумие, което ще се направи в "Младост", а именно ще се застрои една от малкото градинки в района.

Още по темата

"Искат да унищожат градинката. Това е поредното безумие, което ще се случи. Разбрахме, че собственикът на мястото го е дал на инвеститор, който ще издигне тук сграда", уточниха жителите пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че напълно подкрепя протеста и реакцията на живущите в района.

"Тук не може да има постройка. Това е зелена площ и трябва да си остане такава. Хората вече са компетентни и знаят какво ще се случи. Не може да се строи под балконите на хората. Ще преговарям със Столичната община да откупи имота от собствениците", обясни Иванчева в "България сутрин".

Собственикът и инвеститорът също присъстваха на протеста и бяха категорични, че ще се строи двуетажна сграда за магазини.

"Това място е 12 декара и няма да бъде застроявано. Само 40% от имота ще бъдат засегнати от строежа. Евентуалната сграда е напълно законна, защото ще е под 15 метра. Затова не се изисква разрешение", отбелязаха те.

Жителите на квартала твърдят, че няма да се откажат от своите протести, докато поредният строеж не бъде осуетен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
71005 преди 6 години
Още един неодоизмислен проблем с реституциите и кривия преход ...как в чехия германия земята се връща в повечето случй на друго място със същата площ или се изплаща обещетение а тука на ти парче земя от дедо ти гоши направи си небостъргач ама да не ти пука че града се е разраснал и ливадата у младост е станала жилищен район за 60 години и нещата са се променили ...
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А протест на собствениците на имоти срещу затрояването им с панелни блокове без тяхно съгласие?
26
1
 
2
 
! Отговори
Заедно или ни никога преди 6 години
Ако има хора от младост 1 или изобщо такива които искат да помогнат във възпирането на подобни неморални и архаични застроявания нмолим да заповядат на Петъчният протест от 18:30, до заведението зад бл. 1А и бл. 3... ! КРАЙНО време е Българите да се подкрепяме с-у престъпни решения от властта, утре може да сполети всеки квартал ил общество !
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частната собственост е неприкосновена. Друг е въпроса сега след като всичко е объркано, дали може да се оправи , и всеки да получи квадратния си метър. Не вярвам.... 😎А що се отнася за негодуващите... съжалявам. Но ако някой отиде и им вземе домът ( от където са дошли), май няма да им е добре. 😢Трябва да се намери решение за излизане от кашата, която БКП ( сегашното БСП ) са забъркали.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо са построили блок върху земята на човека?
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е приятно да има още згради в Младост т.к. беше зелен и хубав квартал, но реда правото на собственост трябва да се уважават. Не може да се въвежда ред с махленски свади и безредие или както каза момата от видеото с революция :) Докато не се научим да уважаваме с спаздваме реда и правилате все ще са ни виновни или Комунистите или Социалистите или ГЕРБ (не съм им фен, но да се отклоняваме от темата). Когато осъзнаем, че безредието ни мори в тази държава оттогава нещата ще тръгнат на добре.
22
3
 
2
 
! Отговори
болен комунист преди 6 години
Няма частна собственост - няма проблем
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Имали са 12 декара ниви извън града. За да е справедливо нека им върнат 12 декара ниви извън софия!"Ахахаха, ако искаш направо във твойто село да вземем земята
20
0
 
7
 
! Отговори
другари преди 6 години
Бай Тошко какви хубави комплекси построи върху открадната земя!
19
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Митко преди 6 години
Панелките ще се разпаднат от самосебе си-Младост,Дружба,Люлин ,Гоце Делчев и другите подобни са обречени ,,по рождение" Това гдето било построено нямало да може да се боядиса.Ами че то има още 15-20 години живот.А после кой ще е виновен другари?Тогавашните управляващи ли ??? Строено за ,,временно",както временно беше недоносчето социализъм.Сам го нарече така бай Тошо. А ти 16 знай че ,,Младост"беше ниви, извън София явно си малък и представите са ти други.
18
0
 
4
 
! Отговори
veselin iordanov преди 6 години
До Данчо Фандъкофф50 години държавата е ползвала на хората собственоста,собственика не е виновен,държавата трява да изкупи имота,ако иска да бъде равноправие.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строят им корекоми на всеки ъгъл на софиянци, а те си искат байтошовските градинки. Ще има банани и шоколади в корекома. И шоколадови яйца. Ще се извие опашка за тоалетна хартия.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката им работа на комунистите сега прекръстели се на социалисти е такава. За тях закони и ред не съществуват. Тодор Живков и всички негови приближени си построиха къщи в Бояна върху крадени земи от собствениците им. Така , че какво остава за кв. Младост. БКП-БСП е проклятието на България .
15
0
 
2
 
! Отговори
Гочето преди 6 години
До ИстинатаОсобено тия с Шкодите!
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първопричината за всички проблеми на България е 50 годишното управление на БКП-БСП. Тази терористична партия изби грамотните и богати хора и навсякъде се внедриха необразовани и природно нискоинтелигентни хора за управници на всички нива. Начело на Държавата беше Тодор Живков , човек без никакво образование и интелект. Какво очаквате след тези 50 години мракобесие.
13
20
 
10
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До ИстинатаТия с частната собственост защо не си искат нивата, каквато са имали преди национализацията а искат градинката? Ако толкова я искат да, платят всичко построено на нея и да си я вземат. Ако не - нивата извън софия е точно това което са имали. Тия глупости за частната собственост ги пробутвай някъде другата, всички знаем как се рестируитаха земите и на кой....
12
4
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Не бъдете егоисти ! Нека има жилища и за другите провинциалисти...
11
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частната собственост в България не значи нищо. На собствениците на апартаменти новостроящата сграда им пречи, а на собствениците на терена и инвеститора не им пречат блоковете? Сега собствениците на терена ще осъдят общината и всички ще плащаме простотии на група безделници и онази руса куха лейка.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1944 г. комунистите биха и ограбиха собствениците на имоти , сега им ги върнаха , ама те не са ниви , а градски парцели и ето го резултата . Затова няма и няма да има оправия в нашата Държава , а на всичкото отгоре още има хора , които искат БКП-БСП да се върнат на власт. Какво повече да коментираш, това си заслужаваме .
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на ви демокрация!