Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места

Платено паркиране: горната част на "Лозенец", "Оборище", "Възраждане"...
13 фев 2018 21:38,
97
Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места
Снимка: Район "Възраждане" - Столична община

Режим на платено паркиране ще бъде въведен в горната част на квартал "Лозенец" и в участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село", съобщи "24 часа".

Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с още около 5500 места. Паркирането ще стане платено в горната част на квартал "Лозенец" и в нови участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".

Предложението за разширение на зелената зона е на районните кметове и ще бъде разгледано утре от транспортната комисия към Столичния общински съвет.

Ако исканията бъдат приети, по 1 лев на час ще се плаща в горната част на "Лозенец". Според прогнозите в квартала ще има 2300 места за паркиране в зелена зона. Там преди няколко месеца бе въведена зелена зона, но само в долната част на квартала.

В "Оборище" зелената зона ще се разшири с около 1100 места и ще бъде въведена в карето между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "Данаил Николаев", бул. "Ситняково", ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".

В район "Красно село" паркирането ще стане платено в квартал "Крива река" - между бул. "Гешов", бул. "П. Славейков", бул. "Тотлебен" и ул. "Г. Софийски", както и в карето между ул. "Добруджански край", ул. "Йоаким Кърчовски", бул. "Тотлебен" и бул. "Скобелев". Там ще има около 700 паркоместа.

В район "Възраждане" зелена зона с около 1400 паркоместа се въвежда в участъка между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Скобелев" и "Опълченска" - тоест в кварталите "Зона Б5" и "Зона Б18".

За въвеждането на зелена зона районните кметове провеждаха около една година обществени обсъждания и анкети сред граждани. В "Лозенец" например те бяха проведени още през 2014 г., но зелената зона бе въведена частично в края на 2017 г.

"По груби сметки общо новите места в зелена зона ще са между 5000 и 5500, ако СОС приеме и четирите искания. След решението на СОС ще направим проекти и тогава ще е ясен точният брой на новите места. Ще са ни нужни около 3 месеца за въвеждането на зоната - за поставяне на знаци, маркировка, антипаркинг колчета и др.", обясни шефката на "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина има ли връзка с новината, че средната депутатска заплата скача с 300 лв?
5
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелената зона в София трябва да почва от Ихтиман и да свършва в Сливница. Така пияв.иците във властта (да се задавят дано) ще са доволни.
4
4
 
30
 
! Отговори
Само ГРОБ преди 6 години
Нямат наяждане,нямаааааат!
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Урааааа яко. София вече прилича на Париж
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Чибаовци направете зона. Несретници.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И всичко това е за доброто на гражданите!Гарантирано от Гроб!