Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места

Платено паркиране: горната част на "Лозенец", "Оборище", "Възраждане"...
97
Разширение на "зелената зона" в София – нови 5500 места
Снимка: Район "Възраждане" - Столична община

Режим на платено паркиране ще бъде въведен в горната част на квартал "Лозенец" и в участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село", съобщи "24 часа".

Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с още около 5500 места. Паркирането ще стане платено в горната част на квартал "Лозенец" и в нови участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".

Предложението за разширение на зелената зона е на районните кметове и ще бъде разгледано утре от транспортната комисия към Столичния общински съвет.

Ако исканията бъдат приети, по 1 лев на час ще се плаща в горната част на "Лозенец". Според прогнозите в квартала ще има 2300 места за паркиране в зелена зона. Там преди няколко месеца бе въведена зелена зона, но само в долната част на квартала.

В "Оборище" зелената зона ще се разшири с около 1100 места и ще бъде въведена в карето между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "Данаил Николаев", бул. "Ситняково", ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".

В район "Красно село" паркирането ще стане платено в квартал "Крива река" - между бул. "Гешов", бул. "П. Славейков", бул. "Тотлебен" и ул. "Г. Софийски", както и в карето между ул. "Добруджански край", ул. "Йоаким Кърчовски", бул. "Тотлебен" и бул. "Скобелев". Там ще има около 700 паркоместа.

В район "Възраждане" зелена зона с около 1400 паркоместа се въвежда в участъка между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Скобелев" и "Опълченска" - тоест в кварталите "Зона Б5" и "Зона Б18".

За въвеждането на зелена зона районните кметове провеждаха около една година обществени обсъждания и анкети сред граждани. В "Лозенец" например те бяха проведени още през 2014 г., но зелената зона бе въведена частично в края на 2017 г.

"По груби сметки общо новите места в зелена зона ще са между 5000 и 5500, ако СОС приеме и четирите искания. След решението на СОС ще направим проекти и тогава ще е ясен точният брой на новите места. Ще са ни нужни около 3 месеца за въвеждането на зоната - за поставяне на знаци, маркировка, антипаркинг колчета и др.", обясни шефката на "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова.


97
Още от София
Експозиция в подземията на мавзолея на Г. Димитров? Няма как да стане!
Напиши коментар Коментари
12
1
 
25
 
! Отговори
ДИНГИ БИ преди 1 седмица
Защо данъците да толкова високи като паркирането е платено и винетката също!!! Нито Пътища нито места за паркиране,Новите небостъргачи до НДК явно архитекта пак не е предвидил паркоместата и вече се спира на активната лента за движение на бул България!!!
11
2
 
23
 
! Отговори
Втф преди 1 седмица
Ей Фъндък, тигунабия в анаалното отверстие!
10
31
 
23
 
! Отговори
програмист преди 1 седмица
Супер, омръзна ми от навлеци с таратайки по тротоарите и градинките. И данъка за бараките да вдигнат. Крайно време е да заприличаме на европейска столица, а не на социален ко птор. Взимам 3к на месец а нямам кола, разни индивиди взимат по 700лв и ходят със скъсани еспадрили, но се качили в БМВ и паркират по тротоарите все едно им е бащиния.
9
3
 
25
 
! Отговори
Баси преди 1 седмица
5000*8часа/ден= 40 000лв*22 дни =880 000*12=10 560 000/ на година в джоба на бойко
8
1
 
24
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 седмица
Скоро и в Младост и Люлин! Там понеже са повече хора - по 500 лв такса на тримесечие, да се чудиш по какви калища да паркираш...
Ега ти...
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Охххо приближавааа
Гаражите дето съм приготвил ще си избият парите за 3 годинки.
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази новина има ли връзка с новината, че средната депутатска заплата скача с 300 лв?
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зелената зона в София трябва да почва от Ихтиман и да свършва в Сливница. Така пияв.иците във властта (да се задавят дано) ще са доволни.
4
2
 
29
 
! Отговори
Само ГРОБ преди 1 седмица
Нямат наяждане,нямаааааат!
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Урааааа яко. София вече прилича на Париж
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И в Чибаовци направете зона. Несретници.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И всичко това е за доброто на гражданите!
Гарантирано от Гроб!