Митично същество: Софийски тротоар по ул. "Иван Сусанин"

В района е предвидено скоро да бъде построена и нова сграда
Обновена: 14 фев 2018 14:55 | 14 фев 2018 14:45, Боряна Павлова
24
Митично същество: Софийски тротоар по ул. "Иван Сусанин"
Снимка: Helpbook

Тротоарът – това митично създание от градската среда в много български градове. Столицата също не е изключение, става ясно от сигнал в Helpbook.info.

В сигнала става ясно, че тротоарът по ул. "Иван Сусанин" в столичния квартал "Бъкстон", е практически неизползваем.

"Проблемът с презастрояването и пренаселването на определени столични райони от година на година води до все по-голям градоНЕустройствен хаос и това, което ще видите във видеото, може да го забележите на още много места в София като проблем за пешеходците и проблем за шофьорите", пише в сигнала до Столичната община.

В приложеното видео се вижда, че тротоар няма, а пешеходците са принудени да вървят по пътното платно, лавирайки между паркираните там автомобили.

"Можете да предположите какво ще стане в близките години с останалите незастроени площи, съдейки по Общ устройствен план на Столичната община, част от който съм снимал", пише сигнализиращият.

В района е предвидено и на мястото на стара къща да бъде изградена нова жилищна кооперация с около 30 апартамента. Тогава ще стане невъзможно паркирането и преминаването.

"Не е ли логично, когато се дават разрешителните за строеж, в архитектурния проект на новата сграда да бъдат осигурени минимум толкова паркоместа, колкото са апартаментите? Не е ли нормално да бъде предвидена достатъчна зелена площ около сградата? Не е ли правилно да бъде предвидено място за детска площадка до сградата. Мисля си, че, ако се спазват някакви такива норми, нещата ще изглеждат по-добре за всички", пише будният гражданин.

Видео от критичната точка вижте в Helpbook.info


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Случаен посетител преди 3 години
В Бъкстон е поносимо, живяла съм там. Сега съм в Овча купел (Народно хоро) и елате да видите какво е тук. Не само, че няма тротоари, но няма и улично осветление. За сметка на това има дупки в изобилие, ако пропаднеш в някои ремонта на колата ти е задължителен.
20
1
 
1
 
! Отговори
16, това с ателиетат преди 3 години
е врътка за който се усети. Както с етажната височина преди време или с невключената в нот.акт собственост в/у земята. Има сгради със смесено предназначение, където паркингът е на няколко нива, а достъпът е с асансьор заради по-малката площ. Но си прав, у нас паркингите са масово са на 1 ниво.И как мислиш, колко нашенци са готово да се бръкнат с по няколко хил. евра за гараж, в които да държат с пъти по-евтината кола? А и няма ли, особено в панелките достатъчно примери за хора с по няколко кол
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъкстон не е, и никога не е бил село, не е съществувал! Появил се е като квартал на София през ВСВ, като са строени къщи за немските офицер..
18
1
 
11
 
! Отговори
Имотен балон в София преди 3 години
Продължавайте да купувате имоти на спекулативно завишени цени и чакайте инфраструктура и тротоари.Не е луд тоя дето яде баницата ,нали знаете.В момента цените на жилищата в София удариха небето,заради извратената политика на банките и алчността на имотните агенции и какво получавате насреща-кал,липса на тротоари,улици и площадки,но важното е да сте в елитните гета под Витоша дето някои нямат и канализация ...
17
1
 
6
 
! Отговори
э23 преди 3 години
То като в новия квартал на Несебър, където общината е забравила да планира тротоари, щото местните навсякъде ходят с колите си. Дори до тоалетната. :)))
16
1
 
2
 
! Отговори
Qwert преди 3 години
Пешеходците що терат тука?
15
1
 
7
 
! Отговори
До 14 За сведение преди 3 години
Смесил си истини с измислици. По принцип като се строи нова сграда, наистина трябва да има определен брой паркоместа, но за тази цел, трябва подземният паркинг да е на поне два етажа, нещо, което никой строител не прави. Затова част от апартаментите стават на ателиета и строителя си решава проблема. Да му мислят новодомците, които късно ще разберат, че няма къде да паркират. И разбира се всеки би предпочел да има паркомясто в подземния гараж, вместо колата му да стои на улицата. Измислиците ти з
14
5
 
6
 
! Отговори
И там ли? преди 3 години
Бъкстон си е типично село незнайно защо присъединено към големият град. Пълно е с малко къщи с дворове, както във всяко българско селоКакто във всяко българско село, тротоарите ги няма или са тука има, тука нема. Започнало е и там безразборното строителство и до 10 години колите ще трябва да паркират една върху друга. Сега тези коли са по дворовете или пред двора, плътно до оградата. Като вдигнат 7-8 етажен блок, с 30 апартамента и 10 паркоместа, останалите ще трябва да паркират на улицата, а т
13
1
 
16
 
! Отговори
За сведение на будни преди 3 години
гражданин от новината, има такава отблизо 15-на години - Наредба 2 / 29.06.2004. И докато тя кзадължава предприемача да осигури някакъв % паркоместа в поредната нова сграда, няма механизъм, който да задължи средностатистическия новодомец да си купи гараж заедно с апартамента.Защото цената на 1 гараж е поне още 6000 евра (и повече) отгоре, докато паркирането на улицата е безплатно.А е и въпрос на манталитет, къде по-престижно е една фамилия от 3-*** да има поне 5 коли гордо паркирани пред блока.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от кварталите, в които са настанени съсипниците на София.Тези заради които не можем да се придвижваме нормално до работата си и заради които децата ни не могат да учат в кварталното училище.Да мрат.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Манастирски ливади и Кръстова вада е пълно със селинджъри. Те така са си свикнали.
10
0
 
16
 
! Отговори
Бахуро преди 3 години
До СмеехНай-култовото - в Манастирски ливади, вече няма и ливади. :D
9
1
 
13
 
! Отговори
Смеех преди 3 години
,,Манастирски ливади'' какво очаквате? Даже тия които живеят на ,,Сусанин'' трябва да са доволни защото това е една от малкото асфалтирани улици в квартала, е може да са си купили неграмотно направените апартаменти с по 200-300 евро на квадрат отгоре заради тази екстра ама много важно.
8
2
 
11
 
! Отговори
SA преди 3 години
Правилно е всичко това!!!Не е правилна държавата за живеене,наречена България!Както се казва-хан Аспарух е направил историческата грешка да прекоси Дунав,а не Рейн!!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
доВодомер! То сигорно и твоите баби и дедовци са дошли на времето от мокриш ама хайде от мен да мине градцко!
6
1
 
17
 
! Отговори
Инес преди 3 години
Какво чудно има? Тази улица си е така повече от 40 години. Но сега са повече колите.
5
7
 
23
 
! Отговори
Водомер преди 3 години
До Анонимен 5Улицата е софийска, но на нея живеят такива като тебе, затова изглежда така. Вие от село не търпите да ви е чисто и подредено и навсякъде обичате да съсипвате средата, която обитавате.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката софийска улица ли е, че тя по лоша от тези в нашето село. Ми то на нея не е останало място 2 каруци да се разминат, И от двете и страни коли, коли, коли отврат.
3
6
 
16
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До АнонименАбе льоло, ВСЕКИ град си има регионален новинарски сайт, в който се пише САМО И ЕДИНСТВЕНО за съответния град. К'во си седнал да ми ревеш, че само за София четеш.
2
6
 
12
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Всичко е точно. Народа купува апартаменти в ПРЕСТИЧЖНИ КВАРТАЛИ без да има зелени площи и паркоместа. Народа купува апартамент, а НЕ ПОЛЯНИ ОКОЛО БЛОКА.