В София: Нови трамваи, интелигентен транспорт... за 125 млн.

Проектът цели да ползваме повече градските линии за придвижване
14
В София: Нови трамваи, интелигентен транспорт... за 125 млн.
Снимка: архив, БулФото

С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на интегрирания градски транспорт в София.

Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време.

Безвъзмездните европейски средства по програма "Региони в растеж" са 107 333 495 лв., а останалата част от сумата е съфинансиране със собствени средства на Столичната община.

Предстои да започнат дейностите по рехабилитация на няколко трамвайни отсечки, включително линията по бул. "Цар Борис III". Ще бъдат купени 13 нископодови съчленени трамвайни мотриси.

Проектът цели насърчаване ползването на електротранспорта, като по този начин ще допринесе за решаване на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик през деня, нарастващите задръствания, ниската скорост на придвижване, пътнотранспортни произшествия, високи концентрации на въглероден диоксид и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман с тая София,тя не е България ,а да ние по селата сме робите на софиянци дошли обаче от СЕЛО
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко човека ще налапате от тая сделка знаете че никой не ви следи
10
0
 
3
 
! Отговори
Ну Пагади....... преди 6 години
Пак се изложихме пред чужденците. Но при комунистите е така: обещания за Светло бъдеще и докато го чакаме, Яко крадене......
9
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Един хубав европроект и правете цяла София в трамваи, изградете инфраструктура и няма да се тровим с автобуси. И постройте Белене, да има електромобили и стоянки за зареждане и наем, но поносим, както и ел. колелета със стоянки под наем.Правите цяла С-я синя зона и хората пътуват с колелета, ел. автомобили и трамваи.Инфартите ще намалеят с 50%.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"От тия 125 млн поне 100 млн ще бъдат откраднати от Мафията ГЕРБ, която управлява СО." --- Така е. Така е според Политикономията, писана от ГЕРБ.
7
7
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Така е. Трамваите са дарение от град Базел.Но това не попречи на Фандъкова да излъже, че ги е купила макар и на символична цена от 85 000 Евро на брой.Бройките в София са 18.18 х, 85 000 = 1 530 000 в класиката на Баш Суджука.Защото Фандъкоеа е просто една Послушница, сложена там за да снася.
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тия 125 млн поне 100 млн ще бъдат откраднати от Мафията ГЕРБ, която управлява СО.
5
3
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Трамваите от Швейцария, за които говориш са "дарение на София от Швейцарската конфедерация" и никой никога не е твърдял, че са нови. Това е написано на табелки поставен на ватманската кабина. Щеше да го знаеш, ако малко повече се возеше в тях вместо да си седиш пред клавиатурата и да нареждаш.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нови ли?Аз виждам пребоядисани трамваи,на някои от тях се вижда ръждата на места.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нови трамваи дано да не са като новите, N-та ръка от Швейцария, които ни пробутаха за нови?...
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте обещавали в тая община ,след около година и половина ще видим крайния резултат от третия мандат на Фандъка,тогава ще си говорим!За тая година в нашия квартал въпросната е обещала да реконструира две големи улици,не и вярвам защото тая па..ка обеща и че през 2016 година започвала с малките улици споменавайки точно нашия квартал НИЩО ОТ ТОВА,АМА НИЩО!!!!
1
4
 
19
 
! Отговори
ххх преди 6 години
ама надали