От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!

Сигналът е подаден от гражданин в платформата "Helpbook"
15 фев 2018 18:00,
47
От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!
Снимка: Helpbook

Сигнал за детска площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в столичния квартал "Младост", които се използват за паркинг, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

"В регистъра на Столичната община тази площадка е под номер 15.098 и се нуждае от ремонт и ограждане, за да не навлизат и паркират леки коли между игралните съоръжения. Зелените площи около площадката може би също трябва да бъдат оградени, за да не може и върху тях да паркират автомобили", се посочва в сигнала.

Авторът посочва, че специално в района няма проблем с местата за паркиране, съобразени с правилници, разпоредби и закони, но нямало кой да съблюдава за спазването им, поради което няма и какво да спре неправомерното газене на зелени площи, детски площадки и тротоари.

"В този ред на мисли се чудя не виждат ли общинските инспектори какво се случва, или ги мързи да се отлепят от бюрата си и да си вършат работата. Ако инспекторите се размърдат, ще се съберат пари за изграждане на регламентирани паркинги, които няма да са толкова близо, като да си паркираш под балкона, но пак ще са удобни за ползване по местоживеене", отбелязва в сигнала гражданинът и допълва, че в България има закони, но не се спазват.

От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!
Снимка: Helpbook

"Това е положението в България. Ако на някой не му изнася, да отиде да паркира например в Солун върху зелена площ и после да разкаже какво му се е случило и смята ли пак да паркира върху общинска солунска морава", допълва още той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
За да се реши проблема трябва разумно общество - и власт и управлявани. Обаче ние сме българи - произлизаме от Афганистанските чукари и заедно със славянската неподатливост на правила правим доста идиотоподобна смес.
20
7
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
В София колите са 2пъти повече от колкото могат да се паркират ЗАКОННО. В София колите са 560 на 1000 човека а в Берлин -340 на 1000 жители. Местата много повече няма как да станат. ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО РЕШЕНИЕ:За колите да стане СКЪПО в града -платено паркиране в целия град и висок местен данък.Парите от това да дотират градски транспорт който да стане с предимство на ВСЯКО кръстовище и да стане бърз, комфортен и по разписание.безплатни паркинги по света в голям град НЯМА.
19
1
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Елате в Бургас, кс Възраждане. Същото е. Какво е общото... кмета и на двата града е от .....
18
2
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
В квартала в който живея един инвеститор направи на парцели от 220 квадрата две жилищни блокчета на 4 етажа с 8 апартамента. Продал ги е още на зелено а предвиденият партер за гаражи вече са офиси. Като съсед го попитах а къде са гаражите и паркоместата. Отговори ми че ехидно че новодомците не искали да си купуват такива. Ще има война!
17
1
 
2
 
! Отговори
радев преди 6 години
на тия проститути дедидте им не са стъпвали в софия и изведнъж земя общински мери и даржавни земи ...
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави се нов законен паркинг, подземен например (наблизо има доста големи ливади), отгоре му хубава градинка с места за почивка и игра, и ето проблемът е решен. Инвестицията ще се върне от таксите за ползване, които задължително трабва да са поносими.
15
13
 
19
 
! Отговори
някой преди 6 години
ами купете си гаражи, бе. Аз с моя апартамент си купих гараж в блока, и колата ми е с 10к евро по-евтина от "гъзарите" които тия 10к са дали за дърта баварка премиум и се чудят вечер къде да си я заврат, че дори ми спираха пред гаража ама като им нарязах гумите на двама наглеци от входа и им казах че изобщо не ми пука от никой - всички се научиха.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Това си го правите самите вие, живущите там. Стига сте ни занимавали с глупостите, които правите между блок А и блок Б в някакъв квартал.
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дето е подал сигнала, ако някой ден си купи кола, ще се проклина, че е подал този сигнал. Забранят ли паркирането откъм тревната ивица по средата между двата паркинга, колите ще трябва да паркират една върху друга.
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не ни интересува!Човекът си е минал по надлежния ред. Само дето го е пратил до институцията чрез медийна платформа. Две в едно е направил. Праща до институция и дава гласност. Така си гарантира в голяма степен, че няма да му потъне сигнала в някое чекмедже. Няма лошо да се говори публично за проблемите. Нищо не пречи на хората от другите градове да правят по същия начин, при положение че медиите са готови да откликват в повечето случаи.
11
7
 
13
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 6 години
Ние, самите хора, сме си истински ***, *** и диваци. Всички тия имат деца, ама са склонни да ги водят в някой Мол, от колкото да тичат в тревата, в която пък има *** от кучета, ама това е друга тема, за други...!
10
3
 
16
 
! Отговори
Питам и отговор не ч преди 6 години
Имало места, как пък не. Там са два осеметажни блока с по 6 входа и не знам колко апартамента във всеки вход - вероятно по 4 на етаж, т.е. по 32 апартамента. 6 входа по 32 апратемнта са 192 жилища в единия блок и 192 жилища в другия. Пред двата блока има паркинги с опо коло 25-30 места, а по средата е тревната ивица, на която също паркират. Е за 192 апартамента 25 паркоместа достатъчни ли са?
9
16
 
12
 
! Отговори
не ни интересува! преди 6 години
До Анонимен 5Не ни натрапвайте глупостите си!Когато в Свищов, Дулово, Харманли или Карлово имат проблем с някоя детска площадка или парното, не занимават софиянци с това. Изпадате в истерия за една изкъртена плочка от тротоара и заливате наред медиите, сякаш е започнала Трета СВ или е дошъл края на света. За 1 дупка на пътя занимавате "Господарите", "Новините" по всички канали, М. Цветков и пр. Имате си кмет, институции и надлежен ред за разрешаване на проблема. София- Центърът на света!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно там "няма проблеми" с паркирането, точно защото паркират и в зелените площи. Колите са почти два пъти повече от местата за паркиране
7
8
 
8
 
! Отговори
чиновник преди 6 години
човече, трудно се вдига бюрократ от бюро. къде ще ходи да обикаля из махалата. по-добре си му е зад бюрото. ще си окаля обувките, ако тръгне по проверки :))
6
8
 
9
 
! Отговори
jiveia v solun преди 6 години
"Това е положението в България. Ако на някой не му изнася, да отиде да паркира например в Солун върху зелена площ и после да разкаже какво му се е случило и смята ли пак да паркира върху общинска солунска морава"---tochno taka e
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не ни интересуваБлагодарение на такива, дето не ги интересува нищо, положението е такова повсеместно.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината да направи един подземен паркинг под детската площадка , една поносима месечна такса и готово
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-голяма гласност се дава на такива проблеми, толкова по-голям ще е натискът върху отговорните институции да си вършат работата и без някой да им навира проблемите пред очите. Че иначе го играят на ни чул, ни видял.
2
23
 
19
 
! Отговори
не ни интересува преди 6 години
Докога ще ни занимавате със сигналите за всеки софийски квартал?В не знам кой квартал спрели топлата вода- статия, не знам си кой квартал искали пешеходна пътека- статия, не знам си кой квартал искали катерушка и пързалка- статия. Стига ни занимавахте с такива глупости!Във всеки град има такива битовизми, ама със софийските битовизми занимавате цяла Бг.