От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!

Сигналът е подаден от гражданин в платформата "Helpbook"
15 фев 2018 18:00,
47
От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!
Снимка: Helpbook

Сигнал за детска площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в столичния квартал "Младост", които се използват за паркинг, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

"В регистъра на Столичната община тази площадка е под номер 15.098 и се нуждае от ремонт и ограждане, за да не навлизат и паркират леки коли между игралните съоръжения. Зелените площи около площадката може би също трябва да бъдат оградени, за да не може и върху тях да паркират автомобили", се посочва в сигнала.

Авторът посочва, че специално в района няма проблем с местата за паркиране, съобразени с правилници, разпоредби и закони, но нямало кой да съблюдава за спазването им, поради което няма и какво да спре неправомерното газене на зелени площи, детски площадки и тротоари.

"В този ред на мисли се чудя не виждат ли общинските инспектори какво се случва, или ги мързи да се отлепят от бюрата си и да си вършат работата. Ако инспекторите се размърдат, ще се съберат пари за изграждане на регламентирани паркинги, които няма да са толкова близо, като да си паркираш под балкона, но пак ще са удобни за ползване по местоживеене", отбелязва в сигнала гражданинът и допълва, че в България има закони, но не се спазват.

От "Младост": Детска площадка и паркче – обществен паркинг!
Снимка: Helpbook

"Това е положението в България. Ако на някой не му изнася, да отиде да паркира например в Солун върху зелена площ и после да разкаже какво му се е случило и смята ли пак да паркира върху общинска солунска морава", допълва още той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви зарина със снимки на детски площадки-паркинки в Младост
40
3
 
1
 
! Отговори
От "Младост&quo преди 6 години
Точно на тази площадка си играех едно време. Нейното опропастяване обаче, не се получи от паркираните МПС-та, а от неправилното стопанисване,от хорската нечистотия.После се обезлюди и се напълни с "***", употребяващи Бог знае какво...Накрая "дойдоха" колите! А пък това,че навсякъде е пълно с коли,които просто си гният и само заемат място е едно,друго е,че бедния българин има по 4-5 коли....
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз живея в квартал , който допреди 5 години беше пустош. Само полянки и дървета. След това построиха три бизнес сгради , с паркинги за служители ,за които обаче се плаща. И тъй като никой не иска да плаща паркинг спират където им падне-по тротоари , пред гаражи ,влизат между дърветата и разнасят гигатнски мазни буци кал. Оказа се ,че ако някой си ти спре пред вратата на гаража и не можеш да излезеш от вкъщи, паяк няма да дойде ,защото по улицата не се движи градски транспорт!
38
1
 
4
 
! Отговори
До 38 (3) преди 6 години
120 хилядният Младост да останел без коли според теб, както и Люлин, Дружба, Надежда и т.н. т.е. повече от половината София.А хапчетата пил ли си си?
37
6
 
1
 
! Отговори
3 преди 6 години
нямало гаражи и паркинг-места в младост - няма да има и коли в младост тогаз.Ако няма места в самолета, нормално ли е да са накачурите по крилата?Ще си паркирате колите в други квартали и с такси до вкъщи или продаваш колата и си одиш пеш. Продаваш имота и купуваш там, където има!Ако това е извинение и оправдание да си паркират колите по тротоари и градинки, то имам идеи за доста други подобни извинения, с които няма да сте съгласни! Доен аршин му вика деда ми!
36
1
 
8
 
! Отговори
До 33 № преди 6 години
Кажи ми къде има гараж не много далеч от тези два блока, за да си го купя! Защо приказваш по принцип, без да знаеш каква е реалността. Там няма гаражи, а има открити паркинги предвидени за паркиране, когато правеха Младост. Лошото е, че много от тези паркинги се застроиха, а колите се увеличиха най-вече заради новите сгради, които не бяха предвидени, когато е провектиран ж.к. Младост.
35
1
 
7
 
! Отговори
Личен опит преди 6 години
Живея в Младост на 100 метра от тези блокове и моите наблюдения са, че няма трошки. Служебните коли, ако се паркират пред блока, означава, че се използват вместо лични коли, т.е. ако махнем служебната кола, идва личната на нейно място. Това за баничарките, не знам какво означава. Баничарките са или служебни или лични коли и не заемат повече място от небаничарките. Съвсем друг е проблема - голяма част от старите паркинги предвидидени за паркиране не могат да се използват, а има много нови сгради.
34
7
 
2
 
! Отговори
еми не е баш така преди 6 години
Живея в Младост и моите наблюдениоя са, че ако се разкарат трошките, служебните коли и микробуси и хората имат до 1 кола на семейство, места ще има за парккирани. Мога да ви направя снимка от моя прозорец, в момента виждам 6 трошки дето си гният и никой не ги вдига, към тях десетина микробуса и баничарки и ей ти 20 места.
33
1
 
7
 
! Отговори
До 33 № преди 6 години
Купих си ново жилище с две паркоместа, а колата ми е една. Трима от моите познати си закупиха нови жилища в последните две години и тримата с паркомясто в подземен гараж. Проблемът е, че в Младост гаражи няма, а за хората от старите блокове беше предвидено да паркират на изградените паркинги, но ... много от паркингите се застроиха, построиха много нови блокове между старите блоковете, както и до старите блокове и хората от тях също искат да паркират някъде, а няма къде.
32
5
 
3
 
! Отговори
преди 6 години
често ми се хвалят приятели и познати, че са си закупили "нова" кола.Много много рядко да се похвали някой, че си е купил гараж или паркомясто.Колата е лукс - който не може да си позволи да си плаща паркинг или гараж, означава, че не може да си позволи да е собственик на кола.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НякойИ да няма места точно на тоя паркинг, трябва ли да паркират върху тревата? Стига с рогата напред. Какво пречи да се сложат тия решетъчните плочки и да се обособят още законни паркоместа. И ще има трева, и няма да е тая кал. И детската площадка ще си е място само за деца. Да има ред и да се знае къде може и какво може лошо ли е? Винаги има решение, ако има взаимна воля за това.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в Стрелбище и има места където колите са спрели ВЪРХУ тротоара. И никой не ги глобява или вдига. Нещо което е абсолютно забранено. Общината иска да прави синя и зелена зона навсякъде, за да се спазват правилата. Е какъв есмисълът? Коли има и ще има - няма как да се избяга от това в обозримо бъдеще. Но защо трябва да се унищожават паркове, тротоари и площадки заради тях?
29
3
 
6
 
! Отговори
тока лока преди 6 години
а трудно ли е да с енаправат подземни паркинги а градинките да си останат и да се направат наново или не сме достигнали до такива технологии от изминалия 20 век в мадрид може да има даже и подземни булеварди тука не ,там може царския дворец да се поддържа и хората да се редът на троина опашка да разгледат и да бъде забележителност тука не ,требва да се разруши а колите да продължават да дрункат по паветата мхм така така
28
3
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Проблемът със паркирането беше разрешен преди години.Имаше Софииско гражданство, със него нямаше нужда да си паркираш колата по градинките, просто имаше места на паркинга. И нямаше това пренаселване.P.S. А до автора който пуска жалби постоянно. Ще го помоля една вечер след 19.00ч. Да посмее да се покаже на въпросния паркинг и да види колко свободни места ще има.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма град в ЕС подобен на София, в който частните леки коли да са толкова малко измерено като брой коли на 1000 човека население. Също така няма друг такъв град, в който да има толкова малко закрити паркинги и колите по улциите да изглеждат толкова много. Примерно частните коли в Прага са 890 на 1000 човека, а в Кьолн са 790 на 1000 човека. В София са вероятно (КАТ не дава такива данни) 250-300 на 1000.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората се опитват да паркират от двете страни на двата паркинга до двата блока, защото както навсякъде в София паркоместата не достигат. При тях паркират коли и от съседните блокове, защото и там застроиха доста паркинги. Това явно пречи на някои, които искат да се върнем да живеем в пещерите.
25
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
В София частните коли са малко, може би най-малко в сравнение с подобни градове в Европа. "Край" както винаги сравнява ябълки с круши, т.е. частните коли в Берлин, които са около 340 на 1000, с всички автомобили в София, в които влизат леки коли, товарни, автобуси, камиони, влекачи, ремаркета, всякакви видове мотоциклети и т.н. !астните автомобили в София са по-малко от тези в Берлин, но КАТ не дава информация, защото ще лъсне липсата на паркоместа в закрити и многоетажни паркинги в София.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това там не е градинка, а тясна тревна ивица между двата паркинга. Тясна, тясна, около 8-10 метра, неподдържана от общината, а е на повече от 20 метра от блоковете, т.е. не е околоблоково пространство. Преди години е било разумно да е тревна площ, сега е разумно да се стесни с 3-4 метра и да се направят паркоместа и до нея. Там един (16 - някой) заповядва да си били купели гараж. Е, там гаражи изобщо няма и колкото и да иска човек, не може да си го купи. Май номер 16 иска да се похвал, че има г
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с тая градинка е нещо, което може да се види из цяла София,
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай са, че бай има кола и всички трябва да му гледат свинщините, защото не иска да паркира по-далеч от под балкона си.