Кой е виновен? Катастрофа с джип на Столична община разбуни духовете

Шофьор се оплака от неправомерна глоба
20 фев 2018 07:10, Александър Попов
101

Снимка: Facebook

Шофьор се оплака от неправомерна глоба след катастрофа с джип на Столичната община на пътя между хижа Алеко и кв. Драгалевци. Според него полицаите са си затворили очите за случилото се на пътя и прехвърлили вината на него, вместо на шофьора на общинската кола.

Той приложи и снимки във Facebook, на които е видно, че е ударен отзад и отстрани. Както и неговата версия за случая, по думите му

"На 17 февруари, около 17:15 ч. ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци на около 6 км преди Драгалевци с участието на два автомобила - моят автомобил Audi 80 и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex, управляван от Х. И. А.

ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30 км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобилът на Столична община, който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка, не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила.

Предвид инерцията и заледения участък, колата на Столична Община, след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4 метра.

След като се случи сблъсъка, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, вследствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция.

Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то", разказва потърпевшият Иван Георгиев.

В резултат на катастрофата на него му е съставен акт за управление с несъобразена скорост.

"А моят автомобил е ударен отзад, оставям коментарите и умозаключенията на вас", завършва разказа си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
27
 
! Отговори
Журналиста преди 6 години
Great wall Voleex - това за 'джип' ли го пишем вече? Те и Форд има мн добри 'джипове' - Фиеста. Айде не разбирате ама поне снимки има...Иначе единственият вариант за потърпевшия ако действително няма вина е да обжалва. Ако не иска - ще плаща. Няма да си получим правата ако не си ги търсим така че всяко оставяне от типа -'не ми се занимава' автоматично го прави виновен.
74
2
 
45
 
! Отговори
читател преди 6 години
Стара традиция, от времето на вездесъщото БКП.Аксиома - управляващите никога не са виновни.Партията е права и когато греши.
73
24
 
10
 
! Отговори
екШперт преди 6 години
Като гледам снимките, много странно са го удари този с ауди-то отзад. Ако се сравнят двете коли по ударените места повече прилича на засичане. Патрулката е с отнесен преден ляв калник до самото странично огледало. Това трудно ще се случи след удар отзад. Освен ако ауди-то не е карало в средата и от ляво на пътя... Кой знае...
72
19
 
5
 
! Отговори
Коректен преди 6 години
Нещо не ми се връзва? И двете коли са пострадали само странично. Ударът е поне под 30% странично, малко преди стопа на аудито, а не отзад. От положението на общинския автомобил, тесния път с широк завой и почти липсата на банкет, освен при засичане, не знам как ще стане по друг начин.
71
4
 
27
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
КАТ-аджиите не са виновни, тестето с фишове им го дават попълнено и в графата 'причина ' е записано:"несъобразена с пътната обстановка скорост" ,
70
1
 
50
 
! Отговори
дело преди 6 години
Съдиш ги, толкова е просто. Печелиш.Единственото кофти след това е, че няма да има последствия за полицаите, и те го знаят.
69
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали за това дадоха на полицаите цели 100 милиона, актове до дупка на обикновените хора за било и не било проверки, защита на управляващи, близки до власта и мутри.
68
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият КАТ трябва да бъде уволнен а шкембелиите пратени обратно на селоот където са дошли.
67
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При удар отзад по закон е виновен този който е карал отзад.Причината е неспазване на дистанция.Темата за каране с много ниска скорост е неуместна в конкретният случай.П.П. Съветвам пострадалият да сезира прокуратурата и да заведе дело срещу този който му се съставил акта. Това очевидно е ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ.Това ще е ЕДИНСТВЕНИЯТ случай в който КАТ е есъставил акт на блъснат отзад.
66
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се усеща, омразата към Картофелия е огромна и расте. Расте им към всички от СО, без значение от коя партия са. Мечтая за момента, който видимо наближава, на българина да му писне и влезе в общината и започне да ги мята през прозорците! Толкова селяци събра тази сополивка около себе си, че София заприлича на провинциален град. Особено онзи *** Крусев от Червен бряг. Кажете ми, как ще оправи транспорта като в града му само каруци и магарета? Кога е виждал транспорт? В букварите.
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusчетейки твоя стигам до извода че за теб концепции като "гледна точка различна от твоята" не намират място в главата ти.
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разговор между шфоьори докато чакат на сфетофар:Чичката:- момче почисти тия *** от тавана на колата, че ако спреш рязко ще паднат на предното стъкло.Момчето:- Няма как да спра рязко с тия гуми...споко!
63
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахмед състезателя не успял да качи баира понеже бил с летни гуми и тръгнал надолу. Защо не е качил снимки къде му е бил автомобила по време на инцидента? Защо не е снимал полицаите? Снимал е само патрулката (за да я показва) и след някой-друг час се сетил че може да завърти нещата в негова полза
62
2
 
34
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Четейки коментарите стигам до извода, че днес Картофелка е мобилизирала цялата община да защитата виновните за катастрофата, а кои са те е очевидно.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време ме засече един при изпреварване и опит да се "мушне" пред мене.... по същия начин бяха пострадали колите . Вече не вярвам на никой в България, хората са оперирани от морал и човечност....
60
0
 
0
 
! Отговори
ВЕК преди 6 години
До Do 19 Ти като си имал спирачки защо не спря???
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 44Ако не си чувал за общинска полиция е твой проблем. Техните патрулки имат право да се движат в специален режим приятелче.
58
41
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете нещата от друга гледна точка: нашият човек си признава, че го следил от известно време полицая и явно задницата на кончинка е била за ремонт и просто рязко е спрял. Тази кола изобщо не трябва да се движи по пътищата и отдавна е за моргата. Полицаите веднага да му направят технически преглед и заради факта, че няма катализатор гърми.
57
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 58Да возиш 3 деца зимно време по баир нагоре в тесен участък с летни гуми е проява на човещина според теб предполагам?
56
2
 
42
 
! Отговори
Men преди 6 години
Ами сега ако имаше държава щяха да се случат следните неща: 1 Дисциплинарно уволнение на патрула на кат и на шофьора на общината със забрана до живот да са на държавна работа. 2. Спечелено гражданско дело срещу *** и шоферчето което да платят с лични средства.