Кой е виновен? Катастрофа с джип на Столична община разбуни духовете

Шофьор се оплака от неправомерна глоба
20 фев 2018 07:10, Александър Попов
101

Снимка: Facebook

Шофьор се оплака от неправомерна глоба след катастрофа с джип на Столичната община на пътя между хижа Алеко и кв. Драгалевци. Според него полицаите са си затворили очите за случилото се на пътя и прехвърлили вината на него, вместо на шофьора на общинската кола.

Той приложи и снимки във Facebook, на които е видно, че е ударен отзад и отстрани. Както и неговата версия за случая, по думите му

"На 17 февруари, около 17:15 ч. ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци на около 6 км преди Драгалевци с участието на два автомобила - моят автомобил Audi 80 и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex, управляван от Х. И. А.

ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30 км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобилът на Столична община, който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка, не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила.

Предвид инерцията и заледения участък, колата на Столична Община, след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4 метра.

След като се случи сблъсъка, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, вследствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция.

Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то", разказва потърпевшият Иван Георгиев.

В резултат на катастрофата на него му е съставен акт за управление с несъобразена скорост.

"А моят автомобил е ударен отзад, оставям коментарите и умозаключенията на вас", завършва разказа си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Kaka хиляди пъти съм бил на алеко преди снегорините да минат и ако си с гуми за сезона и не си жена шофьор може да се кара
14
18
 
3
 
! Отговори
до 11 от сс преди 6 години
ами може да се кара с 50 ако си с нормални зимни гими ! Ако си с летни като тоз *** изобщо не тръгвай защото като някой те утрепе той ще бере ядове заради теб!
13
15
 
5
 
! Отговори
ivo преди 6 години
то си има знак г-17, тоз защо няма акт за летни гуми, какво значи карах с 25 и на завоя намалих? АМАН ОТ НЕДЕЛНИ шофьори !
12
1
 
43
 
! Отговори
BM преди 6 години
КОЙТО УДРЯ ОТЗАД Е ВИНОВЕН - НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ !ЖАЛКИ СА !
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ssАко за теб пътя между Алеко и Драгалевци(особено зимата) е магистрала, защото даваш такива пример...опази боже да не претрепеш някой докато излиташ в някой завой.
10
44
 
4
 
! Отговори
ss преди 6 години
ами като ще се влачите по улиците и пречите на другите и сте виновни замълчете и така. Като неможете да карате в такива условия не карайте ! Преди месец един симпатяга на една магистрала в средна лента с 50км/ч щях да го закарам до пазарджик защото условията т.е. лекия дъж много му пречил на тъпака защото нямал чистачки !
9
1
 
4
 
! Отговори
SA преди 6 години
На снимка 4 със сигурност и трябва акт,ама в белите държави,а не тук!
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като избирате мутри на изборите.
7
1
 
49
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 6 години
Ами че те в полицията работята само наши и ваши. Абсолютно неграмотни хора, които няма какво друго да работят.
6
0
 
49
 
! Отговори
махни черните очила. преди 6 години
До НаблюдателЛично аз съм слизал със зимни гуми от щастливеца и поради заледен и непочистен път колата ми поднесе. На лед и вериги не помагат, а патрулката има ли зимни гуми. Утре като те удари някой отзад да не се окаже, че си виновен ти, защото задния има протекция или е някой и закона да се изтълкува в негова полза.
5
32
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Да си беше сложил поне зимни гуми автора на статията. Не ви ли стана ясно, че от гуми не се пести!!!!
4
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам снимките, не е ударен отзад, а странично. И като цяло не е читава цялата работа, дето я обяснява така цветущо. Нещо не е както трябва.
3
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЧНО ЗАРАДИ ТАКИВА НЕЩА НАРОДА НИКОГА НЯМА ДА ЗАСТАНЕ ЗАД ПОЛИЦИЯТА...ГНИЛА НЕРАБОТЕЩА КОРУМПИРАНА СТРУКТУРА!!!...ПРОТЕСТИРАЙТЕ ОЩЕ ЗА ЗАПЛАТИ...И ТЕЗИ СА ВИ МНОГО!!!
2
1
 
32
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Катастрофата не е с джип!
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е крадливата партията на херберастите да бъде дадена на Народен съд с всички последици от това!!! СО е свърталище да *** крадливи.