Кой е виновен? Катастрофа с джип на Столична община разбуни духовете

Шофьор се оплака от неправомерна глоба
20 фев 2018 07:10, Александър Попов
101

Снимка: Facebook

Виж други галерии »

Шофьор се оплака от неправомерна глоба след катастрофа с джип на Столичната община на пътя между хижа Алеко и кв. Драгалевци. Според него полицаите са си затворили очите за случилото се на пътя и прехвърлили вината на него, вместо на шофьора на общинската кола.

Той приложи и снимки във Facebook, на които е видно, че е ударен отзад и отстрани. Както и неговата версия за случая, по думите му

"На 17 февруари, около 17:15 ч. ми беше съставен акт за установяване на административно нарушение неправомерно. Беше установено ПТП в София на пътя от х. Алеко към кв. Драгалевци на около 6 км преди Драгалевци с участието на два автомобила - моят автомобил Audi 80 и автомобил на Столична Община, модел Great wall Voleex, управляван от Х. И. А.

ПТП-то не беше причинено от моят автомобил, а от автомобила на Столична Община. Местопроишествието беше на удължен десен завой, настилката беше заледена и заснежена, не беше опесъчено и нямаше маркировка на пътното платно. Управлявах автомобила си със съобразена скорост 25-30 км/ч, непосредствено преди завоя намалих скоростта. Автомобилът на Столична община, който се движеше зад мен, без да спазва необходимата дистанция предвид пътната настилка, не намали достатъчно скоростта и ме удари в задната част на автомобила.

Предвид инерцията и заледения участък, колата на Столична Община, след като се удари в задната част на автомобила ми, продължи по инерцията и повреди и цялата дясна част на автомобила ми, след което се блъсна в дърво, непосредствено преди скален склон висок около 3-4 метра.

След като се случи сблъсъка, уведомихме КАТ за ПТП-то, те дойдоха около час след това. Полицаите в автомобила на Столична Община и катаджиите в новодошлия автомобил на КАТ са колеги и изглежда се познаваха, защото ясно си личеше, че не се виждат за пръв път. Обяснявах на катаджиите как колата на Столична Община ме блъсна в задната част на автомобила ми, вследствие на несъобразената им скорост, заледения участък и неспазването им на дистанция.

Органите на КАТ не ми позволиха да докажа правотата си като потърпевш, защото се познаваха и имаха лични взаимоотошения с полицаите в автомобила на Столична Община и ми съставиха акт като виновник за произшествието. Няма как аз да съм управлявал автомобила си с несъобразена скорост и да бъда виновен за настъпилото произшествие, след като съм блъснат отзад. В автомобила си имах три лица, които са свидетели на ПТП-то", разказва потърпевшият Иван Георгиев.

В резултат на катастрофата на него му е съставен акт за управление с несъобразена скорост.

"А моят автомобил е ударен отзад, оставям коментарите и умозаключенията на вас", завършва разказа си Иван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Бях там... преди 6 години
Бях там и видях катастрофата. Наистина пътя беше заледен и хлъзгаф, за това Аудито се поднесе, влезе в насрещната лентата, след което се върна в неговата лента, и предизвика ПТП с деижещият се зад него патрулен автомобил!!! Момчетата търсят известност, а медиите сензация, без да си проверяват информацията!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
Пеп преди 6 години
Някой шофьор може ли да ми обясни как кола караща зад теб в лента с едно платно в посока ще удари предната от зад в дясно о цялата дясна страна . Простото обяснение е, че този с аудито си е дрифтирал иполицайте са го застигнали и са го ударили.
93
0
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До DiesIrae 82 Човека кара Аиди 80 за 600 лв. ,ти го пращаш да ги съди в чужбина.
92
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
da ide v Gospodari na Efira
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРУПЦИЯ ДО ШИЯ!!!
90
0
 
3
 
! Отговори
M. преди 6 години
ACAB
89
0
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До СЪДОсновния проблем е, че дори и да осъди виновния служител няма полза, защото присъдата ще се плати от държавата (от нас данъкоплатците), а не от некадърника които е написал тая глупост! Докато нямаме закон за персонална отговорност на държавния служител ще е така. Защото сега им е все тая дали после акта ще падне и дали ще осъдиш институцията КАТ, тъй като парите ще излязат от държавния бюджет, а не от неговия джоб. И накрая като добавен бонус той си отчита написания акт и взима заплата!
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17-ти не беше ли събота ? що ще общинската кола на пътя драгалевци - хижа алеко?
87
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапани шоферски отпадъци жалки, всички сте виновни по подразбиране. Какво правите с коли на Витоша, нежни питчици миризливи?
86
10
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Ето Ви тема за размисъл. Ако да речем предизвикам автомобилна катастрофа т.е вината е моя дали мога да се изкарам за невинен само защото този дето съм ударил е държавен служител? Защото виждам че това Ви стига за да заемете позиция че шофьора на автомобила на столична община е виновен независимо от това че не сте били свидетел нито пък може от снимките да се види точно как е станал инцидента. Така де дупките по пътищата не са причината за катастрофите а високата скорост въпреки това че ги има.
85
0
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Катаджийската паcмина винаги гледат да прецакат обикновения човек, за да са сухи те. Човека не трябва да се отказва, а да ги съди, защото е очевидно, че е ПРАВ. Съд до дупка и до 1 месец, акта ще е отменен, а до 2 години ще му платят обезщетението за колата и разноските по делото.
84
0
 
8
 
! Отговори
към ББ преди 6 години
Никакви пари да не се дават на полицаите. Да ги пренасочат към общинските болници и това да има лекар във всяко училище.
83
0
 
22
 
! Отговори
СЪД преди 6 години
Да намери добър адвокат. И да съди персонално съставителите на акта за документ с невярно съдържание. И то за много пари. Както призовавам министъра да уволни дисциплинарно тия мош.еници. А оспорването на акта е резонно и лесно ще падне.
82
0
 
20
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
И после същите тези хора изискват уважение и добри заплати-Е НЯМА,НЯМА И ДА ИМА.
81
0
 
28
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Да се обърне към съда в Страсбург и да осъди и 4-мата полицаи за жестоки обезщетения. Също така дисциплинарно уволнение за тези псевдо-пазители на реда. И ако може съдът да се намеси и по-вътрешно, че да стигне чак до Бойко Методиев Борисов - чумата на българския нардо!
80
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извода е само един корупцията е толкова голяма ,че не виждам нищо хубаво за в бъдеще!!!
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. след като е минало преглед Аудито може да се движи, няма значение, че е правено преди Христа. 2. механизмът, който сочи водача му е възможен, колкото и форумните философия да говорят - при маневра на патрулката вдясно, за да избегнат Аудито ще го праснат точно където са вредите, Аудито продължава движението си напред /инерционни сили/ а патрулката се приплъзва по дясната му част и спирта в дървото. Аудито е от ламарина, калникът на Волекса - от хартия, затова и така се е "обелил".
78
1
 
26
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Да предположим, че когато полицията е чукнала водача отзад той се е поднесъл настрани и тогава е ударен отново във вратата на пасажера. Ако не е така, то КАТ е трябвало да напишат точната причина.Ако е както някой по долу предполагат засичане то трябва да се впише в акта.Пък и страничното огледало е цяло което при засичане не би трябвало да се получи.Че КАТ и полицията се пазят едни други всички го знаем. Все пак се знаят, че са един дол шопари. Да ги съди (по възможност в чужбина).
77
0
 
15
 
! Отговори
boby преди 6 години
Минах в посока нагоре към 6 часа същия ден, отивах на нощно, много се зачудих как патрулката се е натресла в дървото, сега вече ясно как.
76
31
 
3
 
! Отговори
Решил сиромаха преди 6 години
да изкара некой лев.Ауди 80? Некой да си спомня кога са правени тези кочини?