Фандъкова не послуша Борисов! Не обмисля по-скъпа зона за паркиране

До 2 години "Графа" ще е с нова визия, обеща кметицата
Обновена: 21 фев 2018 14:16 | 21 фев 2018 14:00, Веселина Йорданова
45
Фандъкова не послуша Борисов! Не обмисля по-скъпа зона за паркиране

Столичната община не обмисля поскъпване на зоната за платено паркиране в центъра на София на този етап, съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти в МС. Идеята за това бе дадена днес от премиера Бойко Борисов като мярка за по-чист въздух.

Все пак Фандъкова допусна, че ограниченията за колите могат да включват и по-скъпа зона за паркиране. Тя даде пример, че се разширяват зоните за платено паркиране, има и ограничения във времето за престой, което също е рестриктивна мярка.

Още по темата

Кметът посочи и че паралелно с това усилията на общината са насочени към модернизация на градския транспорт като алтернатива на придвижване.

Тя поясни, че подписаните днес договори с МРРБ за обновяване на ул. "Граф Игнатиев" с прилежащи улици и района около парламента се очаква да се реализират за 2 г. По "Граф Игнатиев" се предвижда гранитна настилка и изцяло пешеходна зона със запазване на двупосочно трамвайно движение.

Книжният пазар също остава, но с много по-добър изглед – само книги, без учебници, без кашони, обясни Фандъкова.

Ще бъде възстановен и злополучният фонтан на площад "Славейков", след като по случая със загинал от токов удар млад мъж са приключили съдебните дела.

Очаква се изборът на изпълнител за тази зона да бъде факт до края на следващата седмица. Конкурсът за обновяване на зоната около Народното събрание тепърва предстои. Там настилката остава, каквато е била – жълти и гранитни павета.

"Много тежка задача и в двете зони е цялостната подмяна на ВиК-системата", каза столичният кмет. За периода на ремонтите ще има промяна в движението на трамваите по "Граф Игнатиев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не требват зони а развит градски транспорт и подземни надземни паркинги а не само да се мрънка има метро -половината построено по времето на бай тошо другото недостроено без градска железница за двумилионенн град и зелено трамвайче бракувано от швейцария за 1.60 и псевдо велоалея с жълта лента 2 гуми и три пластмаси да пречат на движението по раковска...на ремонта ремонт се прай що щото требва да се усвояввват пари то новата ес класа бая кеш иска и седмицата само нападжията с х 5 нищо не иска..
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушкай, Данче, слушкай указанията на великия бял вожд, че идат кметски избори.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да слушка, затова е сложена на този пост лично от тиквата, да слушка и да спинка! Докато едни пари се въртят и усвояват. ГЕРБ ще влезнат в историята с грандиозните си кражби и ремонтите на ремонтите.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, много е полушна тази учителница, браво на нея! Ще и вдигнат още преживе паметник в родния Самоков!
31
1
 
15
 
! Отговори
Абе,ДРАКОН! преди 6 години
Я ни обясни,как става тази УЙДУРМА.Цял народ пропищя а ГЕРБ все печелят изборите вече 10 год. Е,понеже спиш под трънка,аз ще ти кажа.ГЕРБ НЕ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.НЯМА КАК ДА ГИ ПЕЧЕЛИ С 15%ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ. ТИ ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА ЗА ПОДПРАВЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ И ПРОТОКОЛИ,ЗА КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ ЗА НАПЛАШЕНИТЕ ХОРА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА?...А дано някоя коза ти опасе трънката,та да влезеш в реалността.
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виц ли е това, най-послушната послушница на Тиквето, не слушала???? Тази шушумига което разнити София не слушала Вижда Слънце!!! Малииии, кой ли повервА???
29
18
 
4
 
! Отговори
лорда преди 6 години
добре че е фандъкова, че софия ни метро щеше да има, ни околовръстно! ни нови тролеи и трамваи! помним как спрях фонодвете за реновации по времето на станишев!!!
28
5
 
23
 
! Отговори
смях преди 6 години
Срамен кмет, позорна София. Не мога да повярвам, че красивият площад около Ал.Невски е паркинг. Красивия площад пред Народното събрание е паркинг. Площадът пред царския дворец е паркинг ( от двете страни ). Плочките пред двореца изпочупени. Пространството около СУ - паркинг + хаос. Новият музей квадрат 500, правен - недооправен. Срам, срам, срам. А каква София е имало преди бомбандировките.
27
4
 
24
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 6 години
Ша отгърми кадъната ! Последен мандат ще да и е...
26
4
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Той и Плевнята спря да слушка по едно време....
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Фандъкова не послуша Борисов!"---"Гледам и не вярвам на ушите си". Този израз не е банален актуален е, Фъндъчката го доказва.
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край с кметицата! След това край с правителството УРАААА
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боооже, всички слушкат и папкат!
22
2
 
21
 
! Отговори
Слушал преди 6 години
Ей Фандък, нали от този мандат щеше да влизаш по кварталите да ремонтираш? Айде стига вече само сте редили плочки по центъра ами и малко да погледнете и по кварталите какво се случва. София не е само жълтите павета!
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова е кукла на конци,затова тия номера не ни минават.Ако нещо е направила за София,то е за кв."Ив.Вазов",където е живяла,южния парк и южната дъга.За толковва години останалата част на София е като след бомбардировка.Дори и центъра.Да не говорим за западния парк,северния парк,които са бунища и изсечени от нейния електорат.
20
3
 
9
 
! Отговори
библията преди 6 години
До това виц ли еЖените да слушат мъжете!!!!!
19
2
 
23
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Данке, внимавай! Много като тебе вече плакаха!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столичната община не обмисля поскъпване на зоната за платено паркиране в центъра на София на този етап....................На всеки етап рано или късно му идва края... може би още утре.
17
2
 
20
 
! Отговори
това виц ли е преди 6 години
"фандъкова не послуша шефа" ? ,че коя е тя ? -тя само отговаря за туртите пред общината ха ха ха ,ихи хи хи - арлекинка на конци
16
1
 
18
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Мда, не ... всъщност сега една удобно "възникнала" гражданска група, спонтанно ще поиска от Майчицата да им се вдигне паркирането. Разбира се, за да им е Центъра по подреден и европейски. Сакън да е друго. И тя, нали е добра и отзивчива, ще откликне на "спонтанната" им молба. Шутовете нямат край. А Даскалицата е "намбър уан". Как думаш, не се съгласила с него? Стига бе.