Нов, удобен и чист тротоар... Какъв по-прекрасен обществен паркинг!?

Гражданин сигнализира за случая в платформата HelpBook
21 фев 2018 17:45,
21

Снимка: HelpBook

Сигнал за паркиране на новоизграден тротоар, в непосредствена близост до детска градина, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

"Подадох сигнал, че в непосредствена близост до детска градина се паркира по новоизграден тротоар, който трябва да служи за придвижване на родители с деца, но вместо това по тротоара има постоянно паркирани автомобили. Родителите и децата са принудени да вървят по уличното платно, което е важна вътрешна артерия на квартала. Подадох сигнал до Столичната община, но оттам, вместо да вземат мерки и да планират поставянето на "колчета", те просто минаха 2-3 пъти да глобят паркиралите автомобили", пише гражданинът.

В документ, изпратен от Столичен инспекторат до Контактен център на Столичната община на 05.01.2018 г., се подава сигнал относно "неправилно паркирани автомобили в район "Подуяне".

Документът гласи, че "при направената проверка на 21.12.2017 г. около 13:30 часа от страна на инспектори на Столичен инспекторат се установи, че има три автомобила, които са паркирани неправилно по тротоара в ж.к. "Хаджи Димитър" пред блок 29 срещу ЦДГ "Патиланско царство".

На нарушителите са съставени 3 бр. констативни протоколи по чл. 28, ал. 1, т.7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, става ясно още от документа, подписан от инж. Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат.

"На 22.12.2017 г. около 10:30 часа е направен последващ контрол, при който не се установиха неправилно паркирани автомобили", четем още в него.

"За съжаление, това не оправя ситуацията и тези, които не са глобени продължават да паркират", алармира още авторът на сигнала.

Разбираме още, че при детска градина "Патиланско царство" преди няколко месеца е изграден нов тротоар, по който обаче не са поставени "колчета". В момента по тротоара постоянно паркирали автомобили.

"Уличката е изключително натоварена, защото там се намира изходът на детската градина. Родителите трябва да вървят по улицата, защото по тротоара е невъзможно", четем още в изпратения сигнал, като авторът му отбелязва, че това е изключително опасно за пешеходците.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
dsadsa преди 6 години
Когато *** има 5000лв в джоба, той гледа коли за по 6000 в мобилето. Неща като ремонти, паркоместа и други такива, последващи детайли НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е на тиквата перфектната реформа и държава за пример във Европейският съюз. Иска да вдига синята зона. Гроб се интересуват само от пари, не им пука как живеят хората.
15
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че навсякъде по света, когато местата за паркиране не достигат, започва паркиране по тротоари и тревни площи. Погледнте как е в Солун, Букурещ, Белград, Атина, че даже и в Щутгард и навсякъде ще видите, че където местата не достигат се паркира масово по тротоарите. Разликата межди София и нормалните градове в Европа е, че там, като видят, че не достигат паркоместа, се опитват да направят нови паркоместа, а в София само глобяват и застрояват съществуващите паркоместа.
14
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Май един човек подава сигнали за Хаджи Димитър, но ... каква е истината?Огледах блока с Гугъл и преброих 18 законни места за паркиране за 8 етажен блок с 5 входа, което по груби сметки прави 160 апартамента, ако са по 4 на етаж. Е, 1 паркомясто на 9 апартамента нормално ли е? Там няма къде да си купиш паркомясто и целият квартал е проектиран така, че общината трябва да се погрижи за паркоместа. Най-верочтно някъде наоколо е имало паркинг, който е застроен в последните години, общината е разреш
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И без това половината градинки са обезобразени направете половината паркинги как си требва да не пречат по тротоари и улици а останалите градинки ги реновирайте турете пейки люлки катерушки ...
12
2
 
9
 
! Отговори
До Цензуратя преди 6 години
Аз също водя детето си в тази градина, живея и плащам данъците си в София, харча и заплатата си в София. Колата ми не е със софийски номер, но не паркирам като тези от снимките.Причината не е в номера на колата и човека, който я кара.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв *** сииии :))Ако беше влязъл в приложениицето, щеше да видиш, че и за нещата, които казваш, може да се прати сигнал. Или си видял, ама нали трябва да си изпълниш партийното тролене :))
10
2
 
3
 
! Отговори
Хелп Буук преди 6 години
Излиза, че 100% от проблемите ни са от неправилно паркиране. В това приложенийце не може за нищо друго да сигнализираш- пушене където не трябва, нарушения на стопани на домашни любимци и т.н.
9
3
 
3
 
! Отговори
Цензурата преди 6 години
е в разгара си! Изтрит ми е коментара, в който писах, че точно родителите на дечицата от градини и училища паркират и задръстват, когато ги закарват и прибират от там. И то в пикови часове. От коли с несофийски номера вече няма къде да паркираме!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе лека-полека, като се дига шум за нередности, които болшинството от хората ги приемат като неизбежна част от пейзажа от години насам, може пък да почнат да излизат от незаинтересоваността и летаргията и данъкоплатците и тия, чиито заплати идат от данъците ни.
7
8
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Супер, най -накрая някой да се погрижи са създаване на удобни паркоместа. Със здраве да си ги ползват шофьорите!
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Боко. Високи такси за софиянци, трябва да плащат за удоволствието да живеят там и да получават големи заплати.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе то и тротоара един габарит, едвам се качва колата с 2 гуми, ама пък го имагледах до едно управление на КАТ, има табела "спирането забранено". Излизаше един униформен през час и тряскаше глоби наред, за 20 мин улицата ставаше чиста, прибира се, след 30-40 мин и на ново. Това е всеки ден, въпреки това хората продължават да паркират там и да отнасят фиш.Извода ми е че нашите хора ги мързи да вървят 8м пеш и са готови и фиш да отнесат за да не ходят.
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пукате гумите и ще се замислят дали пак ще паркират там.
3
2
 
35
 
! Отговори
Борислав преди 6 години
До ИстинатаДа си вземат паркоместа.Никой не е длъжен да се съобразява с автомобилите.Аз имам автомобил но плащам и паркомясто, за да не пракирам на улицата.
2
28
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Когато общината застроява всяка едно място и няма достатъчно автомобили какво искате. Някой завистлив пешак снима и праща
1
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на Фандъкова!!! Искаме кмет от БСП за да е сугурно че ще върши работа