София под сняг: Може да затварят улици, за да ги чистят!

Кметът призова софиянци, ако не се налага, да не шофират
Обновена: 26 фев 2018 08:21 | 26 фев 2018 08:02,
52


София е в капана на зимата. Обстановката е усложнена, придвижването е затруднено както за пешеходците, така и за автомобилите, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

182 машини разчистваха улиците от обилния сняг през нощта и продължават да работят.

Прогнозата е, че целият ден снеговалежът ще продължи. Той е съпътстван и със силен вятър, който причинява и снегонавявания. Улиците и пътищата са заснежени, но към момента градският транспорт се движи по всички маршрути.

Още по темата

Поради катастрофа трамваите 4, 5 и 11 въртят на Бъкстон, каза още кметът. Тя призова всички да почистят пред домовете и офисите си.

"Почистването ще продължи целия ден, но, ако някой има възможност и няма необходимост да излезе с личния си автомобил, да го направи, а тези, които щя излязат с автомобил, нека да са подготвени. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени", каза Фандъкова.

"Ако има нужда във връзка с почистването, ще затваряме булеварди и улици, за да бъдат почистени. През нощта основни квартални улици бяха почистени", обяви столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
13
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
До Столична община! Уважаеми управляващи и сраснали се със службицата си чиновници, време е да почнете да си търсите нова работа. Предстои ви поголовно уволнение на следвашите избори и причината не е в днешния снежен ден - причините станаха стотици, а днешният ден е само 1 от тях.
42
0
 
14
 
! Отговори
софия потъна преди 6 години
Предполагам схемата е следната. Фъндъкова и нейната банда не си дават зор за почистване на София защото:1. След снеговалежа очаквайте фъндъкова да обяви,че глобява фирми,които не се справили с почистване.2. Прибират глоби от фирми и ги разпределят като премии между себе си.3. така хем не вършат работа , хем на печалбаАпропо - по паркчето на НДК усилено опесъчаваха за еврочиновници, а по булеварда беше страшна киша.
41
0
 
17
 
! Отговори
софия потъна преди 6 години
Нагла *** Фъндъкова е лъже - днеска нямаше тролей 1 и 5 в рамките на 45 минути.Трамвай 10 се движеше с 45 минути интервал.Нито един тротоар не е бил почистен. Децата отишли на училище до ушите мокри от сняг.По нагла, некадърна и долна женица просто не знам да съществува. Заедно с банда на ***.и. от община веска Георгиева и оня транспортния ***
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трамваите закъсали и аварирали, автобусите ту ги има, ту не, да се седим в къщи ли? Защо не вземем да изринем целия общински съвет от политикани и нямащи нищо общо със столицата персони.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази сeлянка забравя, че вече е в големия град. Градският транспорт отдавна не е оптимизиран, освен в центъра. Най-близката спирка е на 4,4км от работното ми място, а отиване и връщане с колата общо 62 км. Измеренията тук са други, а не като на село. В сградата ни работят над 400 човека. 200 м пред нея и след има други подобни сгради. Как да се придвижат хората, с хеликоптер или да крачат по час и половина в снега след като преди това са пътували повече от час с градския транспорт.
38
2
 
5
 
! Отговори
Superman преди 6 години
За нашите условия.... Само москвич
37
1
 
11
 
! Отговори
ГРОБКа Фендупкова преди 6 години
Аз съм малка даскалицалъжа като хубавица,ама не съм!Туй Снегурко, туй Снежанкавзимам за мезе,от партийното казанчеближа кат pig.Много вятър,много преспи,снежинките хвърчат.Ще затворим булеварди,да не счупиш крак.Ще доя народанека му е хакщом не иска със лопатада ни избий до крак!
36
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Щъркелов:Кажи какъв подарък да ти вземем? Сподели тези благинки с нас!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До oooo Само Опел астра
34
0
 
15
 
! Отговори
65 преди 6 години
Зимата пак ни изненада и то само за четири дни.А ако беше от декември до днес???? На мързеливите и смотаните и Господ им помага!Добре,че ни обича ,та промени зимата.Ха,ха
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шъркелов Пич къде си да ти дойда на гости
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу природата не можем да се борим , още малко и зимата си отива, март *** на вратата
31
3
 
17
 
! Отговори
Един Данъкоплатец преди 6 години
ЯКИ ПРЕСПИ НАВСЯКЪДЕ... АКО НЕ СА ПРЕСПИ ... ДЪЛБОКА КИША !!! ... ПАК ЛИ НЕ СТЕ ГОТОВИ ЗА "ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА" , СМЕШНИЦИ КРАДЛИВИ ? ... Нали щяхте да ловите снежинките във въздуха ? ... БЕЗ КОЛА ! С МЕТРО ! ОТНЕ МИ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС ДА СТИГНА ДО МЕТРОСТАНЦИЯТА И ПОСЛЕ ДА СИ СТИГНА ДО РАБОТНАТА ПОЗИЦИЯ ! ... Определено имаше доста дълбоки преспи !!! .............
30
1
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 6 години
Е, нали хващахме снежинките още във въздуха? Или това вече не е на мода? Дано хванат някой *** за кривака!
29
19
 
8
 
! Отговори
Аман! преди 6 години
На който му е трудно да шофира в сняг или не си е оборудвал колата за зимни условия, да ползва обществения транспорт. Стига сте ревали. Иначе големи шофьори, ама като падне 2 см сняг и започват да вият. А вие чистите ли? Или като плащате 97 лв винетка - тези които изобщо плащат - смятате, че трябва да зачислят на всеки по един снегорин да се движи пред колата му. Зима е, има сняг и лед - който не може да кара, да вземе рейса!
28
0
 
10
 
! Отговори
Кюстендилец преди 6 години
А,, Билла,, продава маргарин вместо ирландско масло...
27
1
 
24
 
! Отговори
Шъркелов преди 6 години
Имам 50 кила червено вино и 35 луканки.Нека да си вали.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
25
5
 
3
 
! Отговори
oooo преди 6 години
quattro.audi quattro!
24
4
 
31
 
! Отговори
Пак лъжат преди 6 години
Чистих снега пред къщи преди половин час. Натрупало беше 7-10 см. сняг. Да се говори за "снежен ад" и т.н. е малоумно. ГЕРБ пак са крали. Толкова сняг може да се почисти за няколко часа. Фандъкова да подава оставка и да и провяяват всички съмнителни сделки.