160 снегорина чистят из София, почва чистене на тротоари

Фирмата, която почиства в "Люлин", няма да получи заплащане
Обновена: 27 фев 2018 08:18 | 27 фев 2018 07:57,
32
160 снегорина чистят из София, почва чистене на тротоари
Снимка: БТА


Над 160 машини работят за снегопочистването в столицата, започва чистене и на подлези и тротоари. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с обилните снеговалежи в столицата, предаде "Фокус". Тя уточни, че работата ще продължи през целия ден.

"Обстановката е усложнена, но се работи усилено и наистина всички дават всичко то себе си. Продължава да се работи най-вече по основни улици - докато вали сняг, приоритет ще останат трасетата на градския транспорт. В момента на места има малки закъснения в градския транспорт, но когато започне трафикът, се очаква да станат и по-големи.

Тя поясни още, че има леко закъснение на градския транспорт, но няма затворени линии. И днес "синята" и "зелената" зона няма да работят.

"Обработките продължават, но обстановкат е усложнена. Моля отново всички да бъдат много внимателни. Хора, които ще излязат с автомобилите си, да се съобразят със зимната обстановка. Почистват се спирки, подлези, започна почистването и на тротоари. Очаква се да вали до обяд, довечера отново се очаква да започне да вали"

В кризисния център на общината са пренощували 198 човека без дом. Ще им бъде осигурен престой и през деня, стана ясно още от изказването ѝ.

"Моля всички да бъдат много внимателни и съветвам хората, които излизат с автомобилите си, да се съобразят с метеорологичните условия“, каза още тя и уточни, че и двата пътя до Витоша днес са отворени.

Поискала съм да не се заплаща работата по обработката на улиците в ж.к. "Люлин", защото фирмата там не се справя, каза още кметът на София.

"Очаква се снегът да спре до обяд, но довечера пак ще вали и обстановката ще продължи да бъде тежка. Но ще се справим. А след това много внимателно ще се анализира работата и ще наложат всички санкции – където се види, че не е почистено, няма да се заплати труда“, уточни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапахме
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не става само със сол трябва чистене .Скачахме си обувките с тая сол
22
2
 
11
 
! Отговори
Повече от АБСУРДНО. преди 6 години
За пореден път държавата (в частност институцийте ) , показва че е безсилна да се справи вече с каквото и да е било!!! Отдавна я караме с бясна скорост към дъното и затъваме все по на дълбоко в тресавището. И изход от там няма. Едни пари, едни кръгове ти на мен аз на теб , една корупция, една криворазбрана демокрация , една жалка и грозна картина във всички отрасъли в държавата. Навсякъде цари безобразие и безхаберие: образование, правосъдие, здравеопазване,икономика ,транспорт и т.н.до безкрай.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко хора са срещнали снегорини с вдигнати гребла и колко реално почистващи?
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера бяха 163, днес 160. Аз ги видях тези трите, два с вдигнати гребла и един паркирал на околовръстното.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оффф да бе ще почистят на 2-3 март има време когато се стопи снега ще почистят и тротоарите.Иначе знаеме да искаме пари
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като падна БКП-БСП на власт и дойде за кмет Борисов и сега Фандъкова , София за 10 години стана истинска Европейска столица с метро, нови булеварди , улици , детски градини и училища. Вижте кварталите на бай Тошо като Люлин, Обеля и другите и си направете сами изводите.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да я попитам тая заспала кметица мънкаща по телевизията, тя сляпа ли е? Града не прилича на нищо. На Г.М.Димитров при изхода на метрото на спирката на автобус 280 към Студентски град не и ли идва наум, че трябва да има навес. Толкова некадърни и ограничени хора са намърдани на постове, че вече на човек му се повдига от застоя в развитието който вижда. Само празни думи не вършат работа.
16
2
 
12
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
"Поискала съм да не се заплаща работата по обработката на улиците в ж.к. "Люлин", защото фирмата там не се справя, каза още кметът на София."как това ще помогне на хората от Люлин да се придвижва нормално? Къде ще отидат тези икономии? Вероятно като бонусите на кметица?
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички репортажи по телевизията показват, че София е най добре почистения град в България. Браво на г-жа Фандъкова.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво ревнахте всички за тези снегорини. Баце каза, че снежинките се ловят във въздуха, няма да падат по асфалта МУ и така няма да се налага снегорините да търкат грубите си лопати си по изисканата МУ настилка.
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни занимават с тази София навсякъде има много сняг пътищата са ви на асфалт и се оплаквате
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче зимата пак ни изненада в краят на малък сечко нали? Защо ни лъжете че има 180 снегорина в София? От 5 часа сутринта нарочно ибикалям цяла София и видях само 5 снегорина с вдигнати гребла. Другите къде са да не би да са си сложили шапки невидимки? Хората мръзнат по спирките на градският транспорт и проклинят цяла вселена. Ами ако се върнат зимите от бай Тошово време когато снега достигаше до 55 см а преспите 2 м ще затваряме държавата ли? Некадърни сте нямате организация и капацитет!
11
0
 
7
 
! Отговори
Браво на кметичката преди 6 години
Браво........ама добре че цяла зима не е така като тази седмица.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как от 120 станаха 160, откъде се взеха 40 за 2 дни, един от новите не се видя, а старите се движеха с вдигнати лопати, чистеха всичко над първия половин метър сняг.
9
4
 
14
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Глупости. Снегорините само си минават с вдигнати гребла и нищо Не правят. Това ни подсказва, че Кмета фъндъкова много краде. Сега ще осчетоводи курсове само на хартия. И нека някой "журналист" да се поинтересува колко пациенти са минали през Травматологията на Пирогов, в следствие на "добре свършената работа"........
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале, толкова негативизъм. Два дни вали, те искат да карат с над 100 по Цариградско. Трудно ще се случи.И за тези, които се оплакват - спомнете си Янчулев! Тогава не мислехме за почистени улици, защото нямахме ток и вода.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновна е Русия.Студът дойде от Сибир. Но...От Сибир идва и природния газ, с който се отоплява ЕС.Отново са отбелязани рекорди в консумацията на руски природен газ.Газпром е на върха на щастието.Путин празнува втори триумф тази зима.Този път европейски след новогодишния амерички.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кв..В.Левски който е на 5 минути с автомобил от паметника на апостола сме обявили бедственоположение. Поради това че снегорините на Данчето цяла нощ чистиха в кваратала днес сутринта неможахме да излезнем от кваратала за да заведем децата на училище. Обадихме се на учителките да си стоят вкъщи защото няма кой да учат. Та така с тези снегорини на Данчето. Снегоринчетата чистят само на жЛътите павета други места за тях не съществуват. От там им идват милиончетата другите да си дуат на ръцете да
5
2
 
21
 
! Отговори
.. преди 6 години
Днес като никога видях доста снегорини (поне 5-6 видях) да се ДВИЖАТ из София. Най-често ги засичам под мостовете да почиват. Странно обаче, че нито им бяха спуснати греблата, нито ръсеха сол/пясък/луга или каквато и да е модерната съставка.... просто си се движеха...