Казусът "Двойната къща": Първо съборена, сега ще я възстановяват!

Проектът бил одобрен, ще върнат статута на къщата, увери Боил Банов
27 фев 2018 15:00,
10
Казусът "Двойната къща": Първо съборена, сега ще я възстановяват!
Снимка: архив Bulphoto

"Двойната къща" на бул. "Васил Левски" ще бъде възстановена цялостно, с необходимите материали по проект, който е одобрен преди няколко години. Това каза министърът на културата Боил Банов на пресконференция за представяне на предложенията на Столичната община за даване на статут на културна ценност на важни обекти и връщането на статут за обекти, на които той е бил отнет.

Още по темата

"За Двойната къща на бул. "Васил Левски", всички знаете какъв голям проблем стана с нейното изваждане. Искам да поздравя собственика, който положи усилия, осъзна ключовата функция на къщата с оглед на централната градска част. Имаме разбирателство", посочи той.

"Има и добри примери и практики. Усещането е, че все повече хора започват да си дават сметка за важността на това да устоят на тенденцията на бързите пари. Все повече хора започват да осъзнават каква добавена стойност имат такива сгради", коментира министърът.

Това са едни бижута, особено когато се възстановят качествено и сериозно, изтъкна Боил Банов.

"По всички предложения на кмета на Столична община сме завели преписки и действаме. Няколко ключови обекта са, които в последните години са със свален статут", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Кмет на Лондон преди 6 години
Колеги, правете си изводите колко ментално е саката Кметът на Град София фъндъкова. Но всичко си има обяснение. Просто Кметът юрданка Много Краде.....
7
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Маке БакеОбщината, затова вече имат разбирателство със собственика.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са купили къща и в желанието да построят блок са имали глупостта да я съборят, значи вече нямат нищо.
5
0
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 6 години
Къщата беше продадена началото на 90-те години с цел строителство от тогавашния й собственик, син на отечественофронтовския министър Ангел Държански. Четвърт век грозеше булеварда.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По твойта логика , французите са много глупави,че възстановяват ,реставрират и се грижат и то не само за Версай.Абе,дай бетон,за кво ни е история.Ай с...и кктер
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера какво се вайкате по разни съборетини. Паметник на културата е нещо което има висока художествена или историческа стойност. Тука всяка втора съборетина в центъра е със статут на пам на културата. Повечето са в отчайващо състояние по простата причина че ако искаш да я ремонтираш или направиш използваема за нещо от НИНКН ще те скъсат от изисквания и процедури. Затова се въври по най-малкото съпротивление - буташ и правиш на ново. По-добре от колкото да сме заобиколени от развалин
2
1
 
10
 
! Отговори
Маке Баке преди 6 години
А кой ке плати масрафо ?
1
3
 
18
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Измива си ръцете са фаул-а със сградата с кулата. Добре бе, толкова ли са прости всички... Майка ви жална на всички герберски мутри и всички до тях в НС!