"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!

Нападателите били с ножове, жертвите – ученици и възрастни
423
"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!
Кадър: Нова телевизия

Група млади роми нападат деца и възрастни в столичния квартал "Люлин". За това сигнализират родители и потърпевши на набезите.

Нападенията са станали пред няколко училища – 137-мо, 90-то, 33-то и в близост до метростанции. Част от тях са извършени посред бял ден, по обяд, когато децата се прибират или отиват на училище. В някои от случаите жертвите са били заплашвани с нож.

"На път за работа, в 6 без 15 сутринта, минавайки покрай блоковете, усетих някакви стъпки, обърнах се и в момента в който се обърнах да тръгнах наобратно и ме нападнаха. Хвана ме за гушата и каза дай чантата", разказа жена пред Нова.

Когато се осъзнала видяла момче със сива качулка да тича с чантата й. "Уплахът беше много голям", споделя жената.

Сред жертвите на наглите роми е и младеж, който бил сам на улицата.

"Появиха се отнякъде, двама по-големи и един по-малък, минаха зад мене, заобиколиха ме отляво и отдясно, двамата по-големи, малкото остана по-отзад. Когато прецениха, че няма никой и че е удобно да нападнат, започнаха да разпитват за пари", спомня си младият мъж. Той казал, че няма пари и тръгнал да бяга. Нападателите обаче го ударили.

"Скрих се в метрото, три дни имах голяма синина на окото", каза младежът.

За проблема сигнализират и родители на нападнати деца. Майка на учеинк в 137-мо училище разказа, че детето й е в 6 клас и било нападнато на връщане от училище. Ромите пресрещнали него и още две момчета и им казали да си дават парите, за да нямат проблеми. Момчето доброволно извадило всичко, което има, другите деца нямали пари.

"Нападателят е от ромски произход, децата го разпознаха", каза майката и разказа и за други такива случаи.

"Съученик на сина ми, преди около две седмици, е бил брутално пребит в "Люлин 2", каза жената. Момчето отивало на училище, когато го пресрещнали трима младежи от ромски произход, повалили го на земята и му взели абсолютно всичко – пари, телефон, ключове и др.

Баща разказа, че и синът му е бил потърпевш. Момчето се връщало от тренировка, когато го нападнали на излизане от залата.

"Тръгнал към спирката, отзад двама цигани го питат има ли пари, блъскат го. Той казва, че няма, ритат го. Били са с нож", разказа мъжът.

На другия ден той и синът му подали жалба в Девето районно. Докато пишели, ромите минали покрай сградата и младежът ги разпознал.

От полицията обясняват, че нападателите са задържани, но после са освободени.

Проблемът стигнал и до кмета на "Люлин", който свикал спешна среща с ръководството на районното. По време на разговорите станало ясно, че за квартал, който е с големината на град с 250 000 жители, отговарят 16 квартални полицаи.

"Пет патрулки отговарят за целия "Люлин", "Обеля" "Модерно предградие", "Надежда" 5 и 6 "Банкя" и "Иваняне", каза люлинчанин, присъствал на срещата. Според него било решено да се искат още униформени, но всичко е въпрос на бюджет.


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми тези полицаи не си вършат работата изобщо чудя се за какво ги държат при толкова сериозни инциденти още повече повтарящ се рецидив постоянно. Ми да разрещат оръжията и да може да ги ПОЛЗВАМЕ ПРИ САМООТБРАНА полицаите тогава изобщо няма да са нужни то и сега излиза че са ненужни
151
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е и интересува колко патрули и броя на полицаите, плащам си данъците и искам да не съм нападната от тази напаст.Станаха много агресивни защото за тях законът не важи!!!!!
150
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами някое дребно полицайче с 2 шок - палки в ръкавите, добро каратистче и подсигурено наблизо от колеги да се направи на ученик от 2 а клас, да се шматка покрай спирките и теще му налетят! Сетне БХК ще се намеси и ще подчертае, че някой е употребил прекомерна сила и помощни средства, вместо да ги интегрира с грижи и пари!
149
5
 
31
 
! Отговори
до 157 преди 1 година
Ревем за Народната милиция!
148
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека позная, полицията спинка зимен сън? И се показва само когато трябва да протестира за заплати или да охранява мутрите в държавата ?
147
9
 
30
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 1 година
До възродителен процес

И какво по точно направихмв на турците?

1. Спряхме турски терористи да вършат атентати в България
2. Спряхме турски терористи да отровят язовирите.
3. Осъдихме на смърт турските терористи от гара Буново, за убитите майки и деца.
Никой не е гонил турци никъде, просто на своя глава турците не искаха да бъдат сменяни имената им, и защо? Не е ли най-хубавото човек са се върне към корените си? Да си върнат българските християнски именна? На сила турцизирани през вековете
146
0
 
51
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ще гласувам за всеки който направи така че , право на гласуване и социални изгоди да имат хора със средно образование!!!
145
8
 
40
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 1 година
Кво ревете бе теменужки.Когато шепа националисти надигат глас, всичките се правите на комуняги, толерантни и незнам си какви, а когато вие лично пострадате от малцинствата вайкате света и се оплаквате, че ги нямало онези момчета с черните якета и голите глави.Къде бяхте да покдрепите Луковмарш ?
144
1
 
44
 
! Отговори
Язека преди 1 година
"Пет патрулки отговарят за целия "Люлин", a нападателите - "двама по-големи и един по-малък" ...И кмета иска още милиционери ?!? Като се зачетох си мислех, че *** са за бой, но като стигнах до края разбрах, че кмета и милицията е за бой и ***.
143
1
 
45
 
! Отговори
Полиция ли ? преди 1 година
На родната милиция ще й трябват 3 месеца да ги идентифицира, още 6 месеца да ги установи по адресна регистрация и 1 год да ходи на адрес, който не съществува.....после прекратено производство :)))
142
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата това сме ние ! - осмислете значението на тези думи и ще разберете колко сила има в тях.
141
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 136
Казват "маловажен случай", ако е откраднато от теб- частно лице.
Открадни 1 шоколад за 2лв от магазин и ела виж какво ще последва- ще започнат разследване на целия ти живот за 20 години назад, ще разпространят сред колегите, съседите, приятелите ти, че си много опасен, ще търсят за какво друго да се закачат и ще те съдят и лежиш.
Само познати в системата могат да те спасят от този терор. За 2лв.
Някои хора даже не се навеждат надолу, като видят 2лв на земята.
140
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме народ с много къса памет и можем да излезем да протестираме за нещо си или против нещо си а когато трябва да си защитим интересите и децата ни е студено или пък топло или дават безсмислен сериал по телевизията който незнайно защо ни е много интересен.
139
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ви е бонус от ГЕРБ.
138
6
 
36
 
! Отговори
Соц ама ред преди 1 година
През соца бай *** не е можел да мръдне, защото ако направи нещо чичко милиционер го е спуквал от бой. В определени часове не е можело да видиш лилав по центъра на градовете....


Соц ама ред, демокрация ама анархия....
137
2
 
52
 
! Отговори
Sofia west ??? преди 1 година
Искам да попотам къде са сега батките, борците и биячите по стадиони от прочутата групировка СОфия Запад ???
Много е лесно да биете деца и да им взимате знамената по стадионите и да мятате димки, а не може да си опазите квартала от едни неандерталци ?
Къде сте бе биячи, кйомурите ви превзеха квартала , а вие спите и псувате аремейците от Микре по форумите.
Срамота , правите си масови битки по стадиноните е некви гноми ви чегарят, където хванат... слабациииии
136
0
 
24
 
! Отговори
ТАКА Е НАЙ-ДОБРЕ !! преди 1 година
Това се нарича правов ред спазван от правоохранителните служби . В такива случаи тези същите служби в зависимост от моментната си изгода наричат случая маловажен . В други случаи казват от частно правен характер който не е за техните компетенции . И готово . Заплатата и трудовия стаж си текат . А такива жалби с или без входящ номер - в кошчето . . .
135
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете с мантрата "когато станат повече от нас" - НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ ПОВЕЧЕ. Просто е - кога теглото на висусите в организма е по-голямо от теглото на самия организъм? НИКОГА. Много преди този момент организма е умрял. В нашия случай, когато "държавата", дето ги пази като национално богатство умре, КАКВО ЩЕ ГИ ПАЗИ? Нищо няма да ги пази. Е, сещате ли се какво ще им се случи тогава?
134
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще бъде така докато търпим и мълчим! По лошо ще стане! Те са едно племе от диваци които не стават за нищо защото са генетично дефектни и бавно развиващи, но на нашите политици им идват идеално за изборите. Затова им позволяват всичко, и са им дали само права! Ако българите не се вдигнат да защитят земята си, децата си, и живота си от тая смрадлива напаст, никой друг няма да го направи! Те са електорат. Не чакайте на политиците или полицията да ви защитават!
133
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много политици се оплакват че тези малцинства не могат да се интегрират в България ! - интересното обаче е че като отидат в други държави се интегрират абсолютно веднага.
Решението е много просто и се състои от една дума ! - РАБОТА !!!
Изводите може всеки сам да си направи и за едните и за другите.