"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!

Нападателите били с ножове, жертвите – ученици и възрастни
423
"Люлин" на нокти: Роми нападат до училища и метрото! Искат пари!
Кадър: Нова телевизия

Група млади роми нападат деца и възрастни в столичния квартал "Люлин". За това сигнализират родители и потърпевши на набезите.

Нападенията са станали пред няколко училища – 137-мо, 90-то, 33-то и в близост до метростанции. Част от тях са извършени посред бял ден, по обяд, когато децата се прибират или отиват на училище. В някои от случаите жертвите са били заплашвани с нож.

"На път за работа, в 6 без 15 сутринта, минавайки покрай блоковете, усетих някакви стъпки, обърнах се и в момента в който се обърнах да тръгнах наобратно и ме нападнаха. Хвана ме за гушата и каза дай чантата", разказа жена пред Нова.

Когато се осъзнала видяла момче със сива качулка да тича с чантата й. "Уплахът беше много голям", споделя жената.

Сред жертвите на наглите роми е и младеж, който бил сам на улицата.

"Появиха се отнякъде, двама по-големи и един по-малък, минаха зад мене, заобиколиха ме отляво и отдясно, двамата по-големи, малкото остана по-отзад. Когато прецениха, че няма никой и че е удобно да нападнат, започнаха да разпитват за пари", спомня си младият мъж. Той казал, че няма пари и тръгнал да бяга. Нападателите обаче го ударили.

"Скрих се в метрото, три дни имах голяма синина на окото", каза младежът.

За проблема сигнализират и родители на нападнати деца. Майка на учеинк в 137-мо училище разказа, че детето й е в 6 клас и било нападнато на връщане от училище. Ромите пресрещнали него и още две момчета и им казали да си дават парите, за да нямат проблеми. Момчето доброволно извадило всичко, което има, другите деца нямали пари.

"Нападателят е от ромски произход, децата го разпознаха", каза майката и разказа и за други такива случаи.

"Съученик на сина ми, преди около две седмици, е бил брутално пребит в "Люлин 2", каза жената. Момчето отивало на училище, когато го пресрещнали трима младежи от ромски произход, повалили го на земята и му взели абсолютно всичко – пари, телефон, ключове и др.

Баща разказа, че и синът му е бил потърпевш. Момчето се връщало от тренировка, когато го нападнали на излизане от залата.

"Тръгнал към спирката, отзад двама цигани го питат има ли пари, блъскат го. Той казва, че няма, ритат го. Били са с нож", разказа мъжът.

На другия ден той и синът му подали жалба в Девето районно. Докато пишели, ромите минали покрай сградата и младежът ги разпознал.

От полицията обясняват, че нападателите са задържани, но после са освободени.

Проблемът стигнал и до кмета на "Люлин", който свикал спешна среща с ръководството на районното. По време на разговорите станало ясно, че за квартал, който е с големината на град с 250 000 жители, отговарят 16 квартални полицаи.

"Пет патрулки отговарят за целия "Люлин", "Обеля" "Модерно предградие", "Надежда" 5 и 6 "Банкя" и "Иваняне", каза люлинчанин, присъствал на срещата. Според него било решено да се искат още униформени, но всичко е въпрос на бюджет.


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
37
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
1 млн. бюлетини са това , ей. Че пострадали 200, 2 000 или 200 000 българи,все ми е тая , те и без туй не гласуват за мен...
91
1
 
43
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
До факти
Полицията е Бойко. Накарай Бойко да работи за теб, хахахаххахаа. Все има наивници в България, които смятат, че могат да накарат властта да свърши нещо з атях. Властта трябва да се сваля, защото тя не идва с идеята, да направи нещо добро за народа.
90
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея там, по тази улица има кучета, и огромни храсталаци, никой ли не може да изреже храсталаците, децата от училището се завират там, кой знае, какво може да се случи.
Тъмно е, пусто е, като а е до метрото.
89
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не са виновни двукраките,а тези между нас,които им дават безумни помощи и ги направиха безполезни за държавата,обществото и за тях самите.Тях трябва да намерим и
тежко накажем .
88
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...."нападателите са задържани а после освободени". Е нема такава държава. Но всички пишем само пред компа вкъщи на топло.
87
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Византия е виновна че ги пуснала на Европейския континент преди 1000 години
86
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ такива отиват в затвор за непълнолетни, къде им късат дупетата от работа и учене. Но ние тук нали сме евро розови пеперудки и ги превъзпитаваме гаменчетата с нежни слова, които както виждаме работят перфектно безотказно. Кога ще проумеем, че трябва да се действа твърдо и решително, когато става дума за престъпност? Утре тези хлапета ще порастнат и познайте какви ще станат.
85
0
 
31
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
Когато нещата в управлението вървят към провал, обикновено се активизират такива групи, за скрита репресия, за да покажат необходимостта от него. Така, че набезите са благословени от властта. Когато се посее Страхът, никой вече не мисли да сваля властта, защото има нужда от нея.
84
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалността стигна и до София, а в големия град е още по-страшно защото е по-анонимно. Затваряхте си очите 15 години,че мародерстват в провинцията, сега не се правете на ущипани,нямало полицаи. Право на свободно оръжие и право на самозащита е единствената адекватна реакция. По една камера на главата и по един пищов в гащите- това е положението.
83
0
 
29
 
! Отговори
SS до [#51] преди 1 година
До Анонимен [#51]

"От какво биха се бояли нападателите и какво на всяка цена биха избягнали?"

На такива въпроси най-добре би отговорил таварищ АК-47 (може и АК-105, че е по-убедителен - отворите дето ги прави са по-големи и впечатляващи)
82
48
 
3
 
! Отговори
Р О М преди 1 година
А да говорим ли за кражбите от банкоматите?

Вие Българите сте световно известни с това. Не ви ли е срам, да ходите в африкански държави да крадете от сметките на африканците?

Мислите, че африканците са прости и не могат да ви разкрият, но ви хващат и там. И в Азия ходите да крадете, навсякъде където има Българи има "далавери" тоест кражби.
То си ви е в гена, ясно е тва обаче недейте да се оправдавате с нас ромите.

ББ само ви пере акъла с такива историй и вие скачате първосигнално срещу ромите
81
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РаботяИплащам данъци
Какво искаш да направи полицията, когато законотворците са им вързали ръцете на възел? Винаги, всяка система се прояжда не от пионките, а от големците, които им пишат законите и ги мачкат, справка Саудитска арабия. Там започнаха чистката от олигарсите и ги затвориха в луксозен хотел и им иззеха имуществото. Външният им посланик каза следното: Не може да сбори корупцията само по долните етажи, защото е безсмислено, корупцията и беззаконието са по високите етажи. И е абсолю
80
50
 
4
 
! Отговори
Р О М преди 1 година
Мен лично са ме ограбвали БЪЛГАРИ при Матрицата 2 преди 10 години.

През ноща изкочаха двама от парка и ми опряха пистолет на гърба. Взеха ми 17лв.

Навремето за един ученик като мен това си бяха много пари. Обаче нямаше медий да го отразят тва и да опишат нападателите като "бели" Българи които грабят.

Истината е, че ако говорим за гражби то по-големи крадци от вас етническите Българи няма. Има десетки клипове в интернет където Българи крадат в магазини мислейки, че няма камери.
79
0
 
38
 
! Отговори
Не разбрахме преди 1 година
След като са били разпознати и задържани спокойно разхождащите се край РПУ виновни роми, а след това са ги пуснали да си ходят по живо, по здраво, поне ножовете взети ли са им?
Потърсена ли е отговорност от техните родители заради това, че тези подрастващи не са били на училище? Спрени ли са им надбавките и помощите по този повод?
Глобени ли са родителите заради това, че са допуснали децата им да притежават ножове? Ако нямат пари, да отработят глобата с принудителен труд!
78
0
 
45
 
! Отговори
Пак не се разбра преди 1 година
Преди няколко години пак медиите ни уведомиха за друго безобразие в "Люлин" - по тъмно група подрастващи роми се качват в коли на градския транспорт и издевателстват над пътуващи старци, жени и деца.
И в крайна сметка, не ни уведомиха как е приключил случая. От МВР пак се бяха заели да изясняват нещата ...
77
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Мен средата на 90-те, докато бях 14-15 год. ме нападнаха 6 пъти. Два пъти успешно ми прибраха пари, другите пъти пострадаха атакуващите или успявах да избягам. От 6-те пъти, само един път бяха двама ***, останалите бяха бели калпазани. Виновните трябва да бъдат хванати, понабити и на обществено полезен труд - да помагат на децата да пресичат на опасните кръстовища около училищата.
76
2
 
45
 
! Отговори
Край преди 1 година
като им кажеш че българските момчета трябва да минават 6м. военно обучение викат - кой ще ни напада. Празноглави братя българи НИЕ вече сме нападнати. До 15-20 г. ще сме малцинство в страната. Или ще сме войници - или ще сме жертви. Избора се прави сега.
75
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ушев си драпа макарите стресиран.
74
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема не е само,че полицаите са малко, а че са ги хванали и после са ги пуснали!!! Никой ли не разбира,че там е основният проблем драги ми кмете?
73
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние защо се примиряваме и им плащаме социалните а те за благодарност ни бият и ограбват ? Ще си унищожим страната от глупост и незаинтересованост.
Хората в развитите държави са се борили за този начин на живот през цялото време когато ние разчитахме че социализма ще ни донесе благоденствие а сега пък разчитаме на демокрацията.