138 снегорина чистят снега в София. Стигат ли?

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване
Обновена: 28 фев 2018 07:41 | 28 фев 2018 07:34, Елка Василева
37
138 снегорина чистят снега в София. Стигат ли?
Снимка: архив, Булфото

Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в София продължава извършването на обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса.

Във всички 24 района на Столичната община са обработени улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, опасни и стръмни участъци, общински пътища, Южната дъга на Околовръстния път, както и основни улици в квартали.

Извършена е обработка тип "ветрило" с помощта на няколко снегорина едновременно на трасето на бул. "България". На терен работят 138 снегопочистващи машини.

Няма затворени пътища на територията на общината.

Опесъчаване на планинските пътища във Витоша: "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове".

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички обичайни маршрути. Гражданите могат да използват градския транспорт при придвижването си.

Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския транспорт и пешеходните подлези.

Столичният инспекторат контролира дейността на почистващите фирми. Шест екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" подпомагат на терен дейностите и заедно с екипи на Пътна полиция съдействат за организацията на движение.

От Столичната община напомнят на шофьорите предвид понижението на температурите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост и да спазват дистанция.

В двата кризисни центъра на Столична община са настанени 182 души, останали без дом, съобщи "Фокус".

Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават подслон и храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
освен булеварди и некоя уличка нищо не ечистено за 3 дена видех 2 снегорина един с вдигнато гребло други отбити на булеварда отстрани ...
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва "зимата пак ги изненада"... Е па, зима си е!
29
1
 
5
 
! Отговори
Тц тц преди 6 години
...... как за 3 дни не можаха да изчистят 20-25 см. сняг??? ... и в центъра е трагедия, пълна мизерия!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисти се добре само в центъра . Подлези , тротоари ,квартални улици не са приоритет на кметицата . Хората се трепят по откритите стълбища на метростанциите . Поне не се показвайте и не лъжете .
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сне гори ни ги купиха само да ги снимат в бтв иначе работата е олее майко
26
2
 
6
 
! Отговори
даскалица преди 6 години
цел ден бех по работа изграда и видех 3 снегорина до вечерта ? а трамвайте оо лелю фандъкова те са на 40 мин но на мен ми е добре да мръзна защото вярата в вас ме крепи всеки ден и всеки час а зеления трамвай го няма май запалих беемвето и утидох в дубай поръчах си кафе кола наргиле щот в студентски си е най добре
25
3
 
8
 
! Отговори
пътуващ преди 6 години
Сто снегорина какво са ?Идете в Москва или Ленинград да видите чистене на какво се казва!Над 1200 снегорина чистят Москва денонощно в групи по четири ,а тук сте пълна мизерия с тези герберуги.Малкото сняг показа, че тези са пълни некадърници и не стават за нищо!Работя на север от Москва и температурите са минус 35 градуса ,всичко е отоплено и живеем добре ,ако съм тук сигурно ще изпукаме от студ и глад!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начиниът на почистване на улиците прилаган от общината в последните години, изключително много затруднява пешеходците, които са принудени да прескачат снежни бариери, да джапат в локвите, когато пресичат кръстовищата и да не могат двама човека да се разминат на емста, за чието поистване отговаря общината. Това трябва да се промени и почистването да става по някакъв друг начин, при който пешеходците да не са потърпевши.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И половината стигат, ако чистеха наистина, а не да отчитат километри по gps. Дали при този начин на работа са 100 или 1000 няма никакво значение.
22
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Първата грижа трябва да са пешеходците, а не колите. В крайна сметка човек с каквото и да се придвижва, все трябва да повъри поне малко пеша, а общината нищо не е направила за почистването на площите, за които тя отговаря. Отделно, че общината неясно защо си присвоява правото да задължава хората да чистят общински площи, като тротоарите пред домовете и почистването на които би трябвало да са също задължение на общината
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задача се пита колко са снегорините! Почна от 128 после се стигма 168-160 и сега 138.Измислената математика на общината и журналистите сигурно е това:128+168+160+138= 594 снегорина. Да убеждаваме в лъжа 1500 снегорина за цялата страна."Всичко е точно"!!!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост само главните булеварди са почистени. А аз лично не видях нито един снегорин
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Така че не са новодошли а са 4-то поколение Софиянци! Пра пра дядовците ни са Софиянци не са дошли от село за разлика от тези каито са от 20 години в София."Когато руснаците идват в София, през Руско-турската освободителна война, бутат 17 минарета. За тогавашните размери на София (всеки може да види в Интернет стари карти на София), това е било много. И означава, че 95% от населението е било мюсyлмани. Значи дядовците на кореняк софиянци са били тyрци и пoмaци. Фурнаджийски лопати.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ги как "чистят". Стоят под мостове и в подлези, докато по пътищата стават коловози. Шофорите им си седят на топло, на запален двигател и общината плаща за това. Сам с очите си съм ги видял! А в по-тесните улици има едни малки камиончета с едно смешно гребълце, които само имитират чистене и единственото, което правят е само да задръстват и без друго тясните улици.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъче, снегорините първо са не повече от 20-ина, второ - повечето само правят задръствания и се движат с вдигнати лопати, и трето - ТЕ ЧИСТЯТ УЛИЦИТЕ!Кой чисти тротоарите? В момента да си пешеходец в София значи да се удавиш в киша! Тотално непроходимо е!
16
0
 
12
 
! Отговори
az преди 6 години
Уважаемите да изчистят снега! Хич ми не е колко точно снегорина работят. 2,20,200 или 2000.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е в неподходящата техника за чистене. Има качествени машини, но не искат да зекупят. Замазват кишата , хвърлят труд и пари харчат
14
0
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Не обиждай Лозенец, един от най-старите софийски квартали. Аз съм се родил и живея в него. Вярно, че напоследък надойдоха доста глигани от село, но те се заселват главно в горната част, която си е по-скоро Хладилника.В долната част е чисто.Относно твоя квартал Левски, ще ти кажа, че това Левски-А,Б,В,Г до преди 50 години бяха трънливо поле. Построиха някакви криви панелки за да има къде да живеят работниците за Кремиковци.Бъди здрав и недей да лъжеш хората.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тротоарите и междублоковите пространства са общинска собственост, щом не се чистят от служители на общината значи неможе да се говори за изчистени улици и булеварди!
12
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не знам къде чистят, но където и да мина не е пипнато!