Заради многото бумащина: Личните лекари – на протест!

Събират се утре пред здравното министерство, в 12:00 часа
Обновена: 28 фев 2018 09:13 | 28 фев 2018 08:40, Петя Славова
22

Общопрактикуващите лекари в София излизат на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването утре в 12 часа.

Причината за недоволството им са влошените условия на работа през последните месеци, а решението е взето още в края на януари и засега засяга само столицата.

"Това, което преля чашата е прословутият отчет с опис на номерата на касовите бележки, които отчитаме към здравното министерство, за да не се реимбурсира една социална дейност, която изпълняваме от години, а именно да освобождаваме всички лица в пенсионна възраст от потребителска такса", това обясни в студиото на "България сутрин" д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

По думите му вместо медиците да си гледат работата, трябва да се занимават с допълнителна административна работа.

Д-р Миндов обясни, че той и колегите му искат да се върне медицината в кабинетите и при личния лекар хората да получават медицинска помощ, а не административна услуга.

"Евентуално на втори етап ще поставим точни срокове, в които искаме да се започнат законодателните инициативи, въпросът е да не затъваме повече", категоричен беше той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Георги Миндов подчерта също, че от софийското дружество поддържат връзка с други лекарски организации, които ще ги подкрепят в утрешния протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринПравилно!Но българинът не е единен...Той не знае да прави Нежна революция,не знае да прави никаква...,защото предатели под път и над път...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИскрено се надявам повече хора на вникнат в смисъла на думите Ви...,всяко стадо си има ***,дори и чуждото и не е лошо да го разберат всички...
19
0
 
0
 
! Отговори
Мързел преди 6 години
До Щерюзатова сега мързелувам в чужбина по 12 часа на ден и ми е остойностена всяка дейност,а пациентът пита колко трябва да плати...Надникът ми дневно е 10 пъти повече от българския,но заради ограничено мислене и липса на далновидност мързелите в чужбина ще се увеличават...правете си хубаво сметката като плямпате глупости...
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите ги бъркат тези които ги водят -аз нищо не разбрах от това което искат .Няма ясна цел --говорят само за книжа и това е за да може техните председатели да кажат ето нищо не зависи от нас.Не са последователни хвърлят нещо о пусто в празно -трябваше да протестират още като им замразиха таксата.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Германия приходите на личните лекари почват от 25 000 ЕВРО на месец, другарю!Панимал разницу?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия един личен лекар работи цял ден с почивка 2 часа на обяд, в сряда само е до обяд. Има по 2-3 асистента. Докато преглежда в единият кабинет, в другият настаняват другият пациент. Преглежда и пише на компютъра. После асистентите поемат бумащината. Нашите дори на една сестра не искат да плащат 400 лв.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите казаха, че ще протестират и Боко клекна веднага.
14
0
 
6
 
! Отговори
ахххх преди 6 години
индивидуални здравни партиди. това е
13
2
 
2
 
! Отговори
доктор преди 6 години
личните лекари не им се плаща на преглед а има капитация .с изключение на профилактичните прегледи.Но всичко е с цел. задръстване на прегледите в поликлиниките ....липса на талони за консултации и изследвания ...въвеждане на касови бележки на пенсионерите.. подписи на няколко места на амбул.лист .целта е да се пълнят болниците ...вървят клинични пътеки плаща народа ......няма млади лекари които да започват като лични лекари (понеже е голяма далавера),закриват се общински болници,реформа!
12
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
тази институция личен лекар е много вредна нямат никаква техника освен слушалкине те преглеждат а пишат само рецепти и искат потр такса по два часа се чака вмрьсни задушни коридори повечето лекари нямат мед сестри изобщо това не еникакво здравеопазване а една безотчетна касичка
11
13
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Мързели - досега обираха здравната каса само с писане - сега искат и без писане...
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако няма бумащина, ония там горе от администрациите и министерствата какво ще работят бе, уважаемо стадо и планктон!? Не само при лекарите! Цялата държавна закостеняла машина е така.Оня там наш човек герберастин, бивша комунига, сега гербер, все китка, нали трябва да има папка и ресор!
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осем пъти е по-добре да дадете 5 кинта на джипи-то без касова бележка, отколкото 40 на частно с фактура! Здравната каса е една паразитираща структура. Подкрепям протеста на личните лекари. 4 часа се чака пред кабинета за да минат 5 бабички, безумие е! Пазете лекарите защото и без тях ще останете, ще искате да дадете 5 лева под масата ама няма да има на кого....
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да закрием личните лекари! Хе, да ги пратят селски лекари по селцата! Хората там в този грип и сняг искат просто да видят човек с бяла престилка и се чувстват по добре и спокойни! Вместо да седят в едно коридорче 3 на метър и половина 5 кабинета ОПЛ и болните подпрени на стените и вратите им и едва дишат, да се пръснат по селата и обслужват денонощно! Както при Тошо!Аз тогава само като видех медсестрата, жена на доктора с касинка на русата главица и забаравях за какво съм там!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам спомен да ми е издавана касова бележка за платена потребителска такса! Нито при личния лекар, нито от лаборатория! Какво описват тогава?
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Гинка от Пазарджик няма толкова бумащина, затова и бизнесът и просперира и се кани да закупи ЧЕЗ срещу 320 000 000 ЕВРАКИС.
5
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Аз ги ПОДКРЕПЯМ, но по ТОЗИ начин НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА!Просто НЕ ПОДПИСВАЙТЕ НИКАКВИ "ДОГОВОРИ" с касата, кавичките са неслучайни, защото това на практика не е никакъв ДОГОВОР!Включвайте си касовите апарати и си работете само частно - фактурите да ходят да си ги осчетоводяват и възстановяват парите КЪДЕТО ИСКАТ!Аз лично с удоволствие бих оставил 25-30 лева за един качествен, обстоен лекарски ПРЕГЛЕД в спокойна обстановка!Не допускайте СИКАДЖИЙСКИТЕ МУТРИ и ДОНОСНИЦИ ДА СЕ ЕБAВАТ С ПРОФЕСИЯТА
4
4
 
9
 
! Отговори
+ преди 6 години
Аз пък помислих ,че излизат на протест за да им се даде възможност да издават касови чекове,а те били ........ .
3
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
Като има персонална здравна карта или лична карта с чип, всичко ще си дойде по местата и няма да се пише толкова. Да, ама не! Защото как ще грабят пари от здравната каса, като всичко е под контрол?
2
8
 
19
 
! Отговори
Потърпевш преди 6 години
Ами личните лекари да не се стискат, а да си назначат помощници, които да се занимават с тая "бумащина". И да се запитат- защо се стигна до това изискване? Защото т. нар. "потребителска такса" потъва в джобовете им безотчетно, а периодично пробутват на пациентите да се подпишат на лист за извършен преглед, какъвто преглед не се е състоял, но те са длъжни да го направят. Така че...да нИ рИвАт, а да си вършат съвестно и законосъобразно рабатата. Аман от алчни търговци!