Грешните знаци по "Брюксел" "отиват" при стопанина на пътя

Комисар Тенчо Тенев отговори на гражданин, подал сигнал в HelpBook
6 мар 2018 17:45,
3
Грешните знаци по "Брюксел" "отиват" при стопанина на пътя
Снимка: HelpBook.info

В края на миналия месец гражданин изпрати сигнал чрез платформата HelpBook, насочен към отдел "Пътна полиция" - СДВР, който бе отразен от Dnes.bg, чрез който съобщава за лоша организация на движението по столичния бул. "Брюксел".

Той информира за погрешно поставени пътни знаци, които увеличават риска от пътни инциденти в отсечката.

Още по темата

"Когато се движиш в посока към летището, ограничението на скоростта в стария участък на бул. "Брюксел" е 80 км/час. И докато караш, спазвайки това ограничение, изведнъж в края на спускането от моста на стария участък, преди новата отбивка за Терминал 1, в изневиделица започват да "изскачат" знаци за ограничаване на скоростта от 80 на 60 до 40 км/час, като отстоянието в тази поредица е около 20-ина метра от знак до знак. Тоест, ако трябва да се спазват ограниченията, налагани от знаците, за около 40 метра автомобилите трябва да забавят скоростта си с 40 км/час, което по моя преценка ще е равносилно на рязко забавяне на скоростта и то по наклон в натоварен пътен участък. Както ще видите във видеото, направено от автомобил, който се движи с 80 км/час към Терминал 2, знаците буквално следват един след друг и не оставят време за нормално и безопасно намаляване на скоростта", гласеше част от изпратения сигнал.

В резултат на това, още в началото на настоящия месец, бяха взети първите мерки по отстраняването на проблема. Наблюдателни читатени ни информираха, че първите знаци от тази поредица, които са за ограничението до 80 км/ч, вече са обърнати настрани.

От платформата за сигнали разбираме, че гражданинът, подал сигнала, е получил отговор от комисар Тенчо Тенев, началник отдел "Пътна Полиция".

В него той съобщава, че инспектори от ОПП-СДВР са извършили проверка на място. От проверката е установено, че организацията на движение в новия участък по бул. "Брюксел" е изпълнена, съгласно одобрения проект.

"Въведените ограничения на скоростта с пътни знаци "В26" с посока към пътна връзка за "Терминал-1" са разположени на предвидените минимални разстояния съгласно чл.79 от Наредба №18/2001г. на МРРБ.
Уведомена е фирмата, изпълняваща знаковата сигнализация, да премести пътен знак "В26" /80/, разположен в стария участък на бул. "Брюксел", на предвиденото в Наредба №18/2001г. разстояние", четем още в отговора на комисар Тенев.

Той информира още гражданина, че сигналът му е препратен до г-н Димитър Петров, директор на Дирекция "Управление и анализ на трафика" към Столичната община, за отношение по компетентност в качеството си на стопанин на пътя.

Авторът на сигнала отправя благодарността си за отговора и проверката.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цяла България е пълна с противоречиви знаци, за да може да се пишат глоби и да се пълни хазната и джобовете полицайски
1
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
:)