Удължиха пешеходната зона на "Витошка" – до "Св. Неделя"

Промяната нямало да повлияе съществено на трафика
6 мар 2018 16:00,
51

Снимка: Булфото

Пешеходната зона на бул. "Витоша" се удължава до площад "Св. Неделя".

С промяната се премахна възможността за завой от ул. "Алабин" към бул. "Витоша". Посоката на движение по улица "Позитано" пък ще бъде обърната в участъка от улиците "Лавеле" до "Леге", пише "Булфото".

От Столичната община са изчислили, че промяната ще повлияе на около 500 автомобила, които използват този маршрут.

В края на миналата година зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви, че след въвеждане на промяната, симулация на трафика показва, че няма да има съществено натоварване на движението в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примерно в Мадрид, този проблем е решен с подземен околовръстен магистрален път - М30. Той е най-вътрешния пръстен и свързва централни квартали. Не че там няма задръствания, напротив има, но въпросът е, че София няма дори външен околовръстен път, който да е магистрален, камо ли вътрешен. Затова хората минават през центъра - не защото им харесва да зяпат МС и президентството докато са в задръстване, а защото околовръстното не е функциониращо и ти удължава пътя с 20-30мин и 10тина километра.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй нареченият "трафик" в центъра, основно е от хора движещи се от западните квартали на София към източните и обратното. Демек Люлин-Младост. За тях, няма по-бърз и удобен маршрут от бул. Тодор Александров, центъра и Цариградско. Това са големи и хубви булеварди. При добра организация на движението, те се минават много бързо. Тъй като този път няма алтернатива трябва да се мисли как да се синхронизира и увеличи скоростта по него, нещо като централна магистрала.
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешеходната зона трябва да се удължи още.
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голямата част от движението е към Тодор Александров и Стамболийски, така че тази промяна няма да удари трафика. По принцип съм напълно съгласна, че и тази отсечка трябва да е пешеходна - Св. Неделя е една от най-прекрасните църкви и заслужава да бъде част от пешеходната зона. Това което не ми е ясно е какво ще правят с трамваите. Защото не върви много да наричаш пешеходна зона в която минават трамваи. Трябва да сложат някакви ограждения ли, знам ли. Иначе може дори да е опасно.
18
15
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
По принцип е уместно цялата Мария Луиза от Лъвов Мост до Алабин да е пешеходна и без това Ботев поема по-голямата част от трафика.
17
11
 
5
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Нормално е в идеалния център пешеходците и обществения транспорт да имат приоритет, за колите да има рингови булеварди и градски магистрали в периферията на широкия център и извън него.
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 15 vladyКато човек, роден и живеещ в района, искам да те питам дали градът е на хората или колите.
15
5
 
17
 
! Отговори
До 15 vlady преди 6 години
Основният трафик е КЪМ Стамболийски и Александров, а тази нова пешеходна зона ликвидира един от най-кратките и удобни маршрути към тези два големи булеварди. Като човек роден, живял и работил много години в този квартал, смея да твърдя, че крайно неудачно въвеждат пешеходни зони в София, вкл. и тази сега.
14
2
 
13
 
! Отговори
Kiki преди 6 години
Тези от общината да се научат да смятат !
13
13
 
10
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Така или иначе основният трафик винаги се е поемал от Александров и Стамболийски, Алабин и Позитано са от край време еднопосочни. Удължаването на пешеходната зона е удачно.
12
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава да спрат и трамваите, който се движат там и трагедията ще е пълна. Фандъкова трябва със сопи да я изгоним от София.
11
3
 
16
 
! Отговори
До 7 dsdas преди 6 години
От 5Просто сбърках, защото мислех друго да напиша, но сега като се замисля май не съм сбъркал. Мен ме ограничаваше светофара, както и пътят по който обикновено минавам, така че при един пълен цикъл на светофара и с отчитане на цялото спряно движение, вероятно колите са наистина към 900 или повече само за един час. Просто това 500 засегнати коли дето "изчислили" в СО, ме изкара извън нерви. То бива простотия, ама чак толкова. Само от пропускателната способност на светофара зависи колко коли мина
10
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо селянчетата не вземат да спрът трафика в цяла София че да може спокойно да си ходят пеша? Четвърто поколение съм в София и по грозна и мръснa никога не е била. Сега когато снега се стопи и ямите по асвалта зяпнаха се разбира какви и от къде ни управляват! Селянина може да го изкараш от селото! Но селото от селянина никога! Каквито ви управляват на такова е заприличала и територията. Помня по времето на недоносеният соц. как миеха улиците с водоноски. Чистачките метяха улиците.
9
14
 
19
 
! Отговори
3M преди 6 години
Махайте всички автомобили от центъра! Само градски транспорт и велосипеди!
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо движението да се освобождава и колите да минават колкото се може по-бързо с което ще се намали и замърсяването на въздуха то става точно обратното. Остава само да въведат и ограничение за скоростта от 30 км. както прочетох, че се планира това ще е върха на общинската глупост.
7
12
 
15
 
! Отговори
екстра преди 6 години
Центърът трябва да се затвори за коли. На селяните ако не им хареса - вън от София!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли не могат тези в общината начело с фандъкова да хванат няколко човека с IQ два пъти колкото тяхното, такива са повечето хора, и те да измислят едно нормално работещо решение за справяне със задръстванията в София? Е, ще трябва да преглътнат милионните комисионни, които сега взимат за всяка промяна, с която влошават нещата с движението и паркирането, но в крайна сметка не ги ли е страх, че ще дойде Видовден?
5
0
 
8
 
! Отговори
dsdas преди 6 години
До АнонименАко на 3 минути минават 30 коли, как точно изчисли 900 на час.....просто не знам
4
12
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Доста глупoвaтo решение, но какво да се очаква от учителка по руски от малко градче и нейната банда в общината?! На практика всичките промени по транспорта в София през последните 28 години доведоха до по-лошо, а не до по-добро. Не е особено трудно да схване човек, че първо трябва да се изведе трафика от центъра, т.е. да се осигурят нормални маршрути, и чак тогава да се правят пешеходно зони,а не обратното. Сега само увеличават задръстванията заради лошата организация на движението и паркирането
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От Столичната община са изчислили, че промяната ще повлияе на около 500 автомобила, които използват този маршрут."Тези от Марс ли падат или от Луната. Аз често минавам там и се тези около 3 минути минават примерно 30 коли, ако не и повече, т.е. на час минават около 900 коли.