Удължиха пешеходната зона на "Витошка" – до "Св. Неделя"

Промяната нямало да повлияе съществено на трафика
6 мар 2018 16:00,
51

Снимка: Булфото

Пешеходната зона на бул. "Витоша" се удължава до площад "Св. Неделя".

С промяната се премахна възможността за завой от ул. "Алабин" към бул. "Витоша". Посоката на движение по улица "Позитано" пък ще бъде обърната в участъка от улиците "Лавеле" до "Леге", пише "Булфото".

От Столичната община са изчислили, че промяната ще повлияе на около 500 автомобила, които използват този маршрут.

В края на миналата година зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев заяви, че след въвеждане на промяната, симулация на трафика показва, че няма да има съществено натоварване на движението в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГрадскияТам някъде. Не се напъвай. Ние си я знаем. Знаем и Попа, и Графа, и Царя, и Петте кюшета.... Стари градски легенди, непонятни за новопристигнали.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много им е трудно на селяните да пречупят провинциалното си мислене, че като ходиш на кафе на Витошка е задължително да покажеш позастарялото си БМВ.
40
3
 
3
 
! Отговори
Градския преди 6 години
Къде е тази улица"ВитошКа"?
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В центъра не трябва да има коли. Толкова по темата. Който иска да шофира - да заобикаля, но това трябва да си е негов личен проблем, а не мой. Чао.
38
13
 
1
 
! Отговори
fddfd преди 6 години
Големите граждани, родили се на пъпа на София и се мислят за богоизбрани. Като ви чета коментарите, вие сте по-големи *** от родените на село.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо селяците се бутат все тук и искат да ни управляват? Защо бе Крусев, кой те довлачи тук да объркаш всичко? ЗА смотаната даскалица знаем, поддържа я Крадеца от Банкя, тя здраво краде но и му дава. След нея ще разберете колко са откраднали, презастроили, продали и унищожили. Дано тогава да има нов главен прокурор, който да им види сметката. Нищо безкрайно няма!!
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до анонимния 37 38Точно за нас , които живеем в центъра стана по хубаво със синя е зелена зона. Сега ще стане още по хубаво като затворят центъра за такива като теб. Имаш сш стикер къде живееш и си паркираш . Капиш село.
35
3
 
14
 
! Отговори
до анонимния № 37 преди 6 години
Абе ***, ами ние, дето живеем в центъра какво да правим ? Що не си ходиш на село, откъдето предполагам си, а пък тогава да раздаваш предложения ... ! Долу ГРОБ и Картофелка !
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както в Лондон се плаща за да влезеш в центъра така и тука трябва да стане. Сложи му 100 лв. на влизане и 5 лв. на час за паркиране и го остави с таралясника да си мисли какво да прави.
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направете пешаходни зони а в техните краища или по техното протежение да се направат буферни подземни надземни паркинги
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полупешаходна улица с разновидин плочки и недомислен ромбовиден грозен фонтан -недеомислица...да трябва да има изцяло пешаходни зони с еднакви плочки екстериор осветление без да пресичат прелитащи напреко коли по тесните улички
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спират движението, но църквата е обиколена от паркинг. Т.е. резултат = на 0. Какво може да се очаква от комсомолеца Крусев!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната проява на некадърност от Фандъкова и шайката й. Затвориха най-краткият и най-бърз маршрут между Орлов мост и А. Стамболийски и Т. Александров.
29
1
 
5
 
! Отговори
София да е чиста преди 6 години
Снимка 1 показва качеството на софийските улици - асфалт ли е, тротоари ли са, зеленина. По прилича на картофена нива, нали така си иска Картофелка!!!
28
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари собственици на таралясници. Тази промяна е направена за да става все по трудно да ходиш и да димиш в центъра. Като стоиш няколко пъти по няколко часа сам ще се откажеш от колата , ако ли не стой си в задръстването. Браво на Фандъкова.
27
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, тая колко в ***!!! Да дойде и види какво е изцвъкала днес, какъв ад е сега в центъра..
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто е селянката кмет, подобрения няма!! Все по-лошо! Никакви паркинги, обещаха се подземни в центъра, на по 2-3 етажа, паркинги като в САЩ, с асансьор се качва колата и какво ли не още. Нищо не направи това крадливо животно. Само забрани, ограничения, такси и всичко за пари. До кога ще я търпим, си кога????
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приказно решение. Новата организация на движението е пълна нула! Задръстванията- зверски - ерго замърсяването в пъти повече! Изцвъканият пешеходен рай около Съдебната палата е отсечка между два светофара, където олелията е пълна вече. Такива мерки се интегрират с отличен градски транспорт, широки и удобни тротоари. Преките на Витошка са леш. Както и в целия център. Поредната пишман идея на Картофогледачката и джендъра Крусев.
23
2
 
15
 
! Отговори
Та преди 6 години
Баси тъпотата на Картофената кралица и слугата Крусев!!! Да подобриш движението като затвориш една част която даваше добра комуникация с Ал. Стамболийски. Това е все едно да си спреш кръвта в дясната ръка и да очакваш подобрение в лявата!!! Задръстванията ще станат още по-големи. Замърсяването също! И всичко заради стотина дихатели, които налагат тормоз на хиляди. Фандупкова трябва да се съди задължително!!!! Това което нанесе на столицата е огромна беда и разруха. Съд и конфискация на всичко!!!