Новият метровлак – по-малко шумен, без машинист...

Кметът Йорданка Фандъкова го представи във Facebook
8 мар 2018 19:39, Анисия Иванова
33
Новият метровлак – по-малко шумен, без машинист...
Снимка: Facebook

Това е първият от новите влакове за третата линия на метрото, който вече е в процес на технически изпитания,  съобщи в профила си във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

В производство са още 4 от 20-те влака, като първите ще започнат да пристигат в София през лятото на тази година.

Новите влакове са с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист.

Още по темата

"Целият влак е проходим, за разлика от тези, които имаме, при които вагоните са отделени", допълва Фандъкова.

50% от изграждането на първия и най-тежък участък от третата линия на метрото - централния, са готови.

"Очакваме в края на 2019 г. и началото на 2020 г. да бъдат пуснати всички 12 км метро, които се строят в момента с 12 метростанции и с метрото да свържем Околовръстния път при Горна Баня, район "Овча купел", "Красно село" с центъра на града и с кв. "Хаджи Димитър" в източната част", каза през януари кметът на Столичната община. Метрото е не само най-големият транспортен, но и екологичен проект за столицата", подчерта Фандъкова.

"Безспорно метрото променя града ни. Не можем да си представим в последните 20 години градът ни без него", заяви столичният кмет.

Фандъкова отбеляза, че метрото е най-добрият и най-големият транспортен проект, който е в десетката на най-добрите проекти, финансирани с европейски средства според ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ту туууу преди 6 години
доценто да прочете и да види какъв е капацитета на това нещо на снимката ...дори и да е трамвай по добре от сегашните тааа тва е метрополитен с среден капацитет леко метро подобно на некой френски градове, московската линия бутовска и л треин чикаго аиде честито да ни е влакчето ту тууууу
25
0
 
1
 
! Отговори
еваладаскалке преди 6 години
едно от малкото хубави неща дето ще има софията ай честито да ни е и ние да имаме нещо което го имат нормалните държави още отпреди 20 тина години ...
24
0
 
1
 
! Отговори
кв Христо Смирненски преди 6 години
Да се свети името ти, Данче!
23
7
 
3
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
това на снимката е трамвай с три скачени вагончета. простият и неграмотен фандък явно е объркала или постингите, или джейпеците. приятен ден.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нафарфорий"... защото имат захранване от жиците когато са на открито."Сериозно? А когато са "на закрито"? И как става превкючването на захранването от шина на земята, на проводник във въздуха? Сам да си го нафЪрфориш ... :)
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възрастен"Ако имаме нещо на европейско ниво то е метрото"---И Банкянскийо, и Банкянскийо и он е на "европейско ниво". :)Абе, Възрастен, нали метрото беше руско ...
20
3
 
13
 
! Отговори
До 16-само хвалби преди 6 години
Бай Тошо ,,направи " само дупката пред радиото ,обявиха че има подпочвени води и не може да се копае и.........с метрото беше свършено.А боята за боядисването я ползвахме за писане на лозунги. А ти 3 защо не се пообразоваш,научи правописа,дечко.
19
15
 
17
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Не плюйте а се радвайте.Ако имаме нещо на европейско ниво то е метрото.И трябва да сме благодарни на всички които за 20 години направиха това ,което предишните не направиха за 50г. Не знам какъв човек трябва да си ,за да не признаеш очевидното.Браво ,казват всички истински софиянци. А ,,софийскиге жители" да си пишат каквото искат.А малките -те се забавляват във форумите.Днешното го имат за даденост и мислят че винаги е било такава слободия.
18
0
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
То това да не е компютъра ти е къщи
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13"... на път за Самоков ..."---Не, бе! Не на път за Самоков ... Тоя влак е "започнал вече да пристига" в София, ... от Самоков там ги правят, със самоковите. :)
16
21
 
10
 
! Отговори
само хвалби! преди 6 години
метрото, което направи бай Тошо, не може да го боядисате!
15
4
 
2
 
! Отговори
Нафарфорий преди 6 години
А "Фъндъчката" ще ти каже ,че няма нужда да се плашеш и от линиите на метрото на открито и да ги прескачаш като "селянин трамвайна линия" защото имат захранване от жиците когато са на открито.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3:Ами те западняците отдавна се возят на такива влакове. В Париж линия номер 14 я откриха през 1998г(проект "Метеор") . Голяма работа е наистина.Сега и 1-цата е също автоматична.Но и пероните на станциите са по-различни, имат врати.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А-а, разбрах, защо Фъндъчката е сложила информацията във фейсбука си;Снимката е направена в района на с. Долни Окол, на път за Самоков... :)
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анисче, моме! Кажи, чичовата, На тая трета линия "метро"-влакове с жици отгоре ли ще са, като на снимката? Я, питай Фъндъчката, откъде "ще почнат да пристигат в София" тия влакове, че е забравила да каже във фейсбука си?
11
2
 
17
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Много интересно защо номер 8 има толкова минуси след като това което е написал е съвсем вярно. В Лондон това са така наречените DLR и са си без машинисти. И това не е новост а е от много години.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че ще е "и с опция за движение без машинист" е само необходимо, но недостатъчно условие, за да се реализира напълно автоматично управление.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е дължината на цялата композиция, то и обема на превозваните пътници ще е намален.... Ако пуснете състав от 2 вагона ще имате още по-икономични влакове... да ви имам и схемите, и сметките. Дано не докарате нови, по-малки влакове, защото в час пик и наличните големи са фрашкани с хора.
8
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми в Лондон половината влакчета са без машинист
7
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубави влакове, немско производство. Трябва и старите руски да ги махнат и да сложат такива.