Работници по улиците в София: Кърпят, мият, ремонтират...

Топ ремонтите на годината: Графа, "Славейков и "Гарибалди"
13 мар 2018 11:30,
23
Работници по улиците в София: Кърпят, мият, ремонтират...
Снимка: Булфото

20 екипа с работници вече ремонтират софийските улици. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Около 40 са местата, където има нужда от ремонт след зимата, стана ясно от думите на градоначалника.

Освен с ремонта, общината се е захванала и с пролетно миене на улиците.

"Работи се по план - график, качва се на сайта, както за миенето на улиците, така и за ремонтите", каза Фандъкова пред БНТ.

Тя обясни, че екипите по почистването работят от първия ден, в който приключило обилното снеготопене.

Работниците почиствали първо големите булеварди, а после влизали и в кварталните улици и междублоковите пространства.

Фандъкова нарече отминалата зима "интересна" - лека, но с много динамично променящо се време. В общината все още изчислявали какви средства са спестени от по-леката зима.

Още по темата

"Тази година сме заложили повече средства за миене - около милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година", обясни кметът. Тя допълни, че това ще даде възможност за повече миене на столицата.

"Вече бяха измити основни булеварди. Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици", обясни още Фандъкова.

Най-знаковият ремонт на годината според кметицата ще е ремонтът на улица "Граф Игнатиев": Там предстои подмяна на канализацията и настилките.

Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди.

"Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по булевард Арсеналски - там предстои изграждане на тролейбусна линия, която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София", обясни още Фандъкова.

Тя съобщи и че общината продължава да строи нови детски градини. Тази година ще бъдат открити четири и ще започнат да се строят нови осем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари