Работници по улиците в София: Кърпят, мият, ремонтират...

Топ ремонтите на годината: Графа, "Славейков и "Гарибалди"
13 мар 2018 11:30,
23
Работници по улиците в София: Кърпят, мият, ремонтират...
Снимка: Булфото

20 екипа с работници вече ремонтират софийските улици. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Около 40 са местата, където има нужда от ремонт след зимата, стана ясно от думите на градоначалника.

Освен с ремонта, общината се е захванала и с пролетно миене на улиците.

"Работи се по план - график, качва се на сайта, както за миенето на улиците, така и за ремонтите", каза Фандъкова пред БНТ.

Тя обясни, че екипите по почистването работят от първия ден, в който приключило обилното снеготопене.

Работниците почиствали първо големите булеварди, а после влизали и в кварталните улици и междублоковите пространства.

Фандъкова нарече отминалата зима "интересна" - лека, но с много динамично променящо се време. В общината все още изчислявали какви средства са спестени от по-леката зима.

Още по темата

"Тази година сме заложили повече средства за миене - около милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година", обясни кметът. Тя допълни, че това ще даде възможност за повече миене на столицата.

"Вече бяха измити основни булеварди. Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици", обясни още Фандъкова.

Най-знаковият ремонт на годината според кметицата ще е ремонтът на улица "Граф Игнатиев": Там предстои подмяна на канализацията и настилките.

Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди.

"Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по булевард Арсеналски - там предстои изграждане на тролейбусна линия, която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София", обясни още Фандъкова.

Тя съобщи и че общината продължава да строи нови детски градини. Тази година ще бъдат открити четири и ще започнат да се строят нови осем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Петрова преди 6 години
Съсипа се София,жалко за хубавия град,6
19
1
 
3
 
! Отговори
Баш Бай Софиянец преди 6 години
Така ще е то...добре е , че все още има и такива индивиди дето си спомняме онова време.Но то ще е само в спомените, снимките -носталгията по по-нормалното живеене.Приспособяване(принизяване) му е майката сега,ако искаме да се запазим що -годе норални....То не бяха *** дето настроиха жилищни недоразумения за цялата си селска ***,то не бяха умове от селяндурски произход за ремонти на улици,сгради,парламент....всичката тая *** е тук-в София,защото тук е безотчетно...и е много...
18
0
 
2
 
! Отговори
Баш Бай Софиянец преди 6 години
Защо ми изтрихте коментарите мишки мръсни????
17
3
 
7
 
! Отговори
Горката самоковка преди 6 години
Изчака да започне европредседателството,за да измие централните улици. При бай Тошо,улиците се миеха ВСЯКА НОЩ.София беше чиста и подредена,пълна със зеленина и цветя.Хората си хвърляха *** в кофите и пазеха чистота. Така ни възпитаваха.Сега градът изглежда като надупчен коптор,а вечните ремонти са преливане от пусто в празно и лапане на пари...
16
9
 
7
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
Като не ви харесват София и кметицата, махайте се.... То бива дебелоочие, ама вие не се търпите вече. Без вас, всичко беше чудесно. Сега където и да отида, само мякане, провинциална реч и провинциални претенции. Къш, комплексари ниедни.
15
3
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Някога друже ги нямаше тези плътно паркирани до тротоарите /и върху тях/ коли и миенето беше лесно.И маркучите се теглеха спокойно на ръка.По късно дойдоха и цистерните.А сега Нобелова награда трябва да дадат на този които измисли как да се мие под колите и събраното да не остава под тях. Половин България ,,налази" София и дойде с мурафетите си.Всичко ново ВЕДНАГА се чупи,троши,кърти рисува,гори и мърля.Огледай се и виж че съм прав.Не Фандъкова,кмета на Цюрих да дойде ще го провалим и плюем.
14
2
 
1
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
Честно да ви кажа тази администрация си я заслужаваме. Мисля, че много Българи през тези години израстнаха и понаучиха някои неща.И дори националистите започват да проумяват, което дава някаква надежда или илюзия за бъдещето на София и страната като цяло.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога миеха в квартала всяка седмица! Чак досадно да прескачаш маркучи по тротоарите. А сега ще се удушим от прах и кал, а се плащат едни милиони за миене улици...
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София може да я измие само дедо Господ!Фандъкова може да измие единствено вечно подсмърчащата си физиономия. И най-после да спре да говори небивалици!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В общината все още изчислявали какви средства са спестени от по-леката зима." хахахаха няма смисъл да се коменира това!
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще ремонтира ремонтите на тия ?
9
1
 
25
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Работниците почиствали първо големите булеварди, а после влизали и в кварталните улици и междублоковите пространства.----------------------откога слушам тази приказка т 1001 нощ. Само че Фъндъка не докарва на Шехерезада
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъжд да е на аванта да е , мие улиците качествено и безплатно ......
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато сополивата пейзанка от Белчин баня е кмет, ще е разруха, кражби, корупция. Съд за целята СО, за нея и онзи селчуга Крусев!!! София става все по-лоша за живеене, защото я управляват крадливи пейзани!!
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В дъждовно време най-качествено се ремонтират улици. особено кърпенето на дупки си е супер !
5
1
 
27
 
! Отговори
11 преди 6 години
Брей,какво чудо е станало! Защо няма знамена и духова музика?
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е новина, когато някой си върши работата за която му се плаща ХАУ.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банда *** тъпче с лопати асфалт по бездънните ями, автомобилите минават и разнасят всичко, освен че и от хвърчащия асфалт заминават калници, стъкла, боя... Не са и за съд тези безхаберници дето управляват това жалко гето, а са направо за депортиране в някоя африканска държава, там да се упражняват по свинщина...
2
3
 
38
 
! Отговори
Някога преди 6 години
през онова, лошото тоталитарно време, улиците се почистваха и после измиваха, от март до октомври почти през два дни. Сега е събитие!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кво ме интересува мене у Големо село кво се случва...