12 км, 12 станции, 20 влака: Новото метро готово на 56%

Строежът върви по план, увери се кметът Йорданка Фандъкова
14 мар 2018 16:30, Екип на Bulgaria On Air
52

Снимка: Bulgaria ON AIR

8 от 12 те станции или 56% от третия лъч метрото вече са готови. Това стана ясно по време на инспекцията, която кметът Йорданка Фандъкова и министри направиха на строежа на третия лъч от подземната железница.

Те разгледаха как върви работата по метростанцията при Александровска болница на ул. "Георги Софийски".
Третият лъч трябва да бъде готов до края на 2019 г.

Още по темата

След като инспектира изграждането му, столичният кмет увери, че всичко върви по план, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Строителството на третия лъч от софийското метро започна в началото на 2016 г. с най-тежкия участък между "Красно село" и "Малък градски театър зад канала" в центъра на града. Заради строителните работи няколко ключови кръстовища в центъра на София бяха с ограничен капацитет или изцяло блокирани", припомни изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че новите влакове, които ще тръгнат по третия лъч, ще са с намалено потребление на електроенергия и намалени нива на шум. Той припомни, че те имат и опция да се движат без машинист.

"Близо 1 млрд. лв. е стойността на първите 12 км от третата линия на метрото, заедно с 20-те нови метровлака. Първите ще започнат да пристигат в София през лятото на тази година", съобщи екоминистърът Нено Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Пускат и третия лъч и какво? идва светлото демократично бъдеще? А спомняте ли си тъкачки и преда1ки, които бягаха 3 пеилетки напред? Дали вече хванаха комунизЪма?
40
11
 
7
 
! Отговори
До анонимен 30 преди 6 години
Абе ти в каква реалност живееш ? Всеки ден пътувам някакви мижави 12 км в едната посока с 4 превозни средства за час и половина, като с кола същото разстояние е 20-30 минути. Я си продавай пропагандата другаде гербер смотан. Градския транспорт никога не е бил по зле от сега !
39
11
 
10
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
И добре де, като е направено на 50% метрото от новия лъч, сега половин лентичка ли ще режи Бат Бойко с Фандъкова? А сигурно я отрязаха на тъмно, за да намалят още повече потреблението на електроенергия да не се прецака мрежата на метрото,че да трябва още една година да я оправят.
38
15
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
..ами старите икаруси 112---за Люлин...ПОМНИТЕ ЛИ ГИ..??!ЕВАЛЛА , НА ГЕРБ И БОКО!!!МНОГО ПЕЧЕНИ ИЗЛЯЗОХА!!!!
37
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво метро, кви индианци на гарата? Бягайте от тая *** София...мръсен въздух, прах и селяни. .. при тази замърсеност на въздуха няма да живеят дълго сегашните Софиянци.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам да се возя на метро, това е щастие за мен. Особено в час пик!
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данче, много *** и кал, баси *** :((
34
6
 
9
 
! Отговори
ДАААААААААААААААААА преди 6 години
В МОСКВА , МЕТРОТО ВЪРВИ ДО ВЛАДИВОСТОК!!
33
9
 
8
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Само едно метро, жалко. Но за едно голямо мръсно село е добре, жалко.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в София
31
19
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
В Москва откриват всеки месец нова метростанция.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не продължиха метрото по черни връх до околовръстното, две спирки са.Строи се за страх в тоя район.
29
18
 
8
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
Направо сън не ме хваща Фандъчката като приключи строителството на тази линия какво ще прави и как ще се показва пред хората...сигурно ще изчезне от публичното пространство докато не намерят пари за някоя друга отсечка.
28
2
 
2
 
! Отговори
идея за автора преди 6 години
има широкоъгълни обективи, които са перфектни за затворени пространства, моя телефон има и разликата е видима
27
6
 
6
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
От всичко неразбрах само едно.Какво общо имаше клипа с новината за инспекцията на новата отсечка????
26
12
 
13
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
До Делхи: Колега в любимият град на фъндъкова, Братоефф (където е учил), Тиквата и много други, интервалът е 90 секунди - 1,5 мин. И тук може, но са закупени част от планираните влакове, а парите за незакупените, са ги откраднали. Някой спомена и за вагоните!? Вместо 5, те са 4. И оттук пак са Крали здраво.
25
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А до Перник метро, когаа? Че София е вече Перник, едва ли някой може да оспори. Ето за това бъдеще да бяха помислили повече. Совалка до квартал София.
24
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще по принцип не ми се е случвало в София от много време да съм наблъскан в градският транспорт, независимо дали ще е тролей, трамвай, рейс или метро.Защото навремето през соца на всяка спирка хората се блъскаха да се качат. Сега такива неща няма. Има пълен рейс, но не препълнен. И да не можеш да се качиш в този след 5 мин. идва другият. А едно време другият идва след 30 мин. и няма как да си изпуснеш сегашният рейс.Разглезихме се, това е. Откъм градски транспорт София е добре в момента.
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се отнася до трафика, то верно, че сега вече е кофти да се кара, след 2007 вкараха много евтини коли втора употреба и в София почти всеки има кола, но примерно като дойде някой от Истанбул и гледа на София като на село, защото в Истанбул трафикът е ужасен, все пак са 20 млн.В Атина са 5 млн. и трафикът също е много повече от този в София.В метрото досега не ми се е случвало да съм наблъскан като сардина в консерва, както много пъти ми се е случвало през соца в рейсовете "Чавдар". Беше ужас.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"манастирски ливади Б" ...?!? Ти си от нoвата порция сeлтaци в София...