Ларгото – заключен в триъгълника на властта, но някой вижда ли го?

Счупени и паднали плочки, потрошени стъкла, неработещо осветление...
14 мар 2018 16:15,
41

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от символите на София.

Дали обаче на премиера и президента им прави впечатление разпадът, завладял мястото едва 2 години след неговото изграждане за над 15 млн. лева? - питат от "Спаси София".

Според тях е абсолютен позор факта, че точно там е допуснато да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка.

Още по темата

"Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветление са логичният резултат от проект, сбъркан из основи. За съжаление проблемите не са само на горното ниво, но и под куполите - същите, които вместо да са символ на пространството, са неосветена досадна преграда за малкото осмелили се да минат през площада.

При положение, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по договора, колко пъти и дали въобще някой е изисквал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20% неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора?

При такъв огромен обем и нужда от ремонти в София и при сравнително ограничен ресурс, да се позволява некачествено строителство е престъпно. Ако дори нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-добрите примери, а ще продължи да изостава. Ще допуснем ли това?", питат в заключение от "Спаси София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
23
 
! Отговори
За 20лв Гнус преди 6 години
Всичко е тотално е изгнило в тази държава благодарение на гласувалите за Гроб.
14
6
 
19
 
! Отговори
Народен Съд преди 6 години
Факт е че докато не избием гробарите,България няма да прогресира!Вече въпроса не е само за Оставка.....трябва да ги ***.
13
1
 
28
 
! Отговори
Андрей преди 6 години
Реставрираха игрище за баскетбол срещу насслед три месеца и двата коша бяха на земята поради уникално високото си качество в съчетание с перфектните заварки към идеално измислените табла от тънка ламарина ,които издаваха шум на гръмотевична буря при игра.Това от преди две години та до сега никой нищо, няма кой да завари два ринга към таблата и клетката се превърна в кучкарник.Играе ми се баскет ,ама не с четириноги приятели и без рингове. Така и с ларгото иска ни се ,ама няма...
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Златни излязоха тези ремонти, а резултатите са като след бомбандировка... Милионите къде са? В приятелските фирми ли пак за обществени поръчки......
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дами на висок ток не могат да преминат тези препятствия. :) :)
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждаме некадърност и корупция!!!:)
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се спънат само някъде Дол, Меркел, Ердоган, Макрон, Юнкер в Европейската София на Борисов... :)
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейзанката от Белчин баня е в гепачката от тези 15 милиона. Дала е на Батко Буби за да и е спикойно, гушнала е милион, утре ще се налеят нови кинти от които също ще се "усвоява". Така ще е докато търпим Шайката.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се смееш ли или да плачеш идеята на всичко това беше да се покаже древна Сердика каква е била и е издържало хиляди години, а това творение не можа да изкара две зими.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боци и от тука чопна некой лев.
5
1
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Е вие какво очаквате бе??? Мърляво строителство викат... ми като ви строят ... така ще е, а и не само те и ганнньо и маннньо същата работа. Те докторите ни некккадърни и учителите ни вече също ги гонят по некккадърност те очакват кадърни майстори... ццц...
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На видно място да се сложат портретите на възложителите и изпълнителите на тази бутафория, за да се знае кой е БЕЗотговорен за състоянието на Ларгото.
3
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че отново става въпрос за некачествено изпълнение, но да не забравяме, че имаше и едни отзивчиви българчета, които наскоро караха колела отгоре върху стъкления купол, така че скъпи ми бай-*** не е виновен само управникът, ами и ти защото не си научен да пазиш !
2
0
 
36
 
! Отговори
Ларгото преди 6 години
Е огледало на властта. Едно грозно лице.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ларгото е бледо копие на България и никой от властта не го интересува пък камо ли да го види.