Без коли в Борисовата. "Умни" бариери ще ги спират

Част от хората не харесаха нововъведението, искат да паркират в парка
17 мар 2018 19:26,
27

От днес Борисовата градина в София става изцяло пешеходна. Бариери ще спират автомобилите, за да не влизат по алеите на парка. Ще се допускат само коли на полицията, пожарната и Спешна помощ, пише Bulgaria ON AIR.

Монтирани са две бариери. Едната е на ул. "Незабравка" до зала "София", а другата е на бул. "Драган Цанков" до "Спортна София". Монтираните съоръжения са от т.нар. "умни бариери".

Бариерата се вдига, само когато разчете регистрационен номер на автомобил, чийто достъп е позволен. Затова хората, които стопанисват търговски обекти на територията на парка, трябва да изпратят регистрационните номера на своите доставчици до Столичната община.

През събота и неделя ще е позволено паркирането в крайна дясна лента на бул. "Драган Цанков" - от Руското посолство до Телевизионната кула. Според Столичната община там могат да се поберат до 250-300 автомобила.

Част от хората, които видяха новата организация, останаха недоволни, защото казаха, че най-близките обекти, на които децата им тренират, са на около 600 метра.

Те смятат, че в дни с лошо време трудно ще стигнат до тренировъчните игрища и рискуват децата им да настинат. Други пък са доволни, защото смятат, че паркът не е място, където да се паркират коли.

Всяка една от бариерите има 3 камери, които да следят за спазването на ограничението. Нарушителите ще се наказват.

Друга ще е организацията при масови събития, какъвто е и утрешният мач между ЦСКА и "Левски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па, ***. Ти знаеш ли децата едно време къде тренираха у балоно на -10, кога вътре беше по-студено от вън, сутрин и следобе, всеки, ***
5
20
 
11
 
! Отговори
72069 преди 6 години
Абе *** ваште джендърчета сигурно не се и събличат по физическо но тръгнали да ръсат мозък. Що не се пробвате вие всеки ден зимата мокри след тренировка на -10 да ги ходите тия метри. Ама нали пред компа е лесно
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли?
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата щели да вървят пеша 600 метра...
2
2
 
32
 
! Отговори
aa преди 6 години
600 метра, оле горките деца, щели да настинат. Трогнах се ;)
1
2
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
Некой искат колите вече и по главите да си ги катерим. Децата отиват да тренират - да не вървели пеша 600 м. Джендерска работа.