Рашидов за Ларгото: Вместо да "спасяват" София да хванат мотиките!

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят... някой отишъл и ги натиснал"
19 мар 2018 11:30, Анисия Иванова
77

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, под чийто надзор се случи изграждането на Ларгото, смята, че не трябва да се вкарва излишна драма, че там са се повредили 4-5 плочки.

Пореден скандал се разигра за античния комплекс "Сердика" през изминалата седмица. Всичко започна от сигнал в социалните мрежи на неправителствената организация "Спаси София", че Ларгото се руши. Последва лавина от коментари и атаки към управляващите и хората, стоящи зад изграждането на културно-историческия комплекс. Министърът на културата Боил Банов съобщи, че нито лев няма да бъде взет от данъкоплатеца, а големият проблем се крие в дефект на отводнителната система.

Още по темата

"Има опасност да се пенсионирам като човек, който непрекъснато отговаря на хора, които в живота си не са посадили и дръвче. В живота всичко може да бъде разрушено. Ходих да видя за какво става дума - от 15-20 хил. плочи са повредени няколко. Някой отишъл и ги натиснал. Добре де, ще се оправи", отбеляза Рашидов в студиото на "България сутрин".

По думите на председателя на Комисията по култура в Народното събрание е обидно да се ругаят хората, които са се трудили над този проект, защото това са десетки инженери, стотици работници и цели отдели от културното министерство. Обидно е някакъв паразит да ги обижда

"Почва една капка в Ларгото да пада. Гледам как се изпращат деца на по 20 години, вместо да вземат една лопата, един ленински съботник да направят, да поработят, цял ден снимат и "спасяват" София. София не ще молитви, иска мотики", уточни бившият министър на културата пред Bulgaria ON AIR.

Скулпторът заяви, че всеки може да отиде и да подаде искане до Министерството на културата, за да види как е изразходвана всяка една стотинка за този проект.

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят. И Народната библиотека ще се оправи. Всичко е фактурирано, огромна е археологията, всички площадки са с гранитни плочи. Това са 10 декара площ. Аз съм правил Ларгото и не се срамувам. Трябва да се спре негативизмът, защото обижда много хора", допълни Рашидов.

Той смята, че българската държава се грижи дотолкова за своите културни обекти, доколкото позволяват финансовите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
23
 
! Отговори
Аман от фалш преди 6 години
Нагъл и некадърен като Плевньо, Цецка, Захаросаната очиларка, Цицерон, Шматката, сам Магнолията, Пекинската Патица, Дуловската тежка артилерия, мазния *** Томата Бичев. Абе един геребер в ред видяли ли сте? Техният хор ни пее фалшивата си песен с власт. Хора.......
30
6
 
22
 
! Отговори
0т Cидней Авcтpaлия преди 6 години
Еето и Главния Мултак на държавата се обади! Потърсете в тубата Пир по време на чума 1996 и вижте Виденовата зима как го удостояват с наградата Мултак на годината, ортаците му от Мултигруп
29
4
 
16
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 6 години
Тоя ми води по натегачество пред ББ, ама аз не му завиждам. Нал сме заедно на чело!
28
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Алкохолизиран, потурчен *** беше министър на културата.И мултак на годината.Какво повече има да се коментира ?
27
2
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
***, нагъл, слуга, мазник,как ги връзват на едно и как се харесват един друг за това вързано на куп. Не мотика, багер да ви изрине!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашидов - "умникът", който обяви паветата за "паметници на културата" и възпрепятства общината да асфалтира бул. "Дондуков", а хвърлиха куп пари да го препавират! Наистина трябва да вземем лопатите и да го подгоним този...
25
2
 
29
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Не стига, че са некадърни, но и нагли. Всеки може да реже лентички. Как пък не видяхме такива малоумия в центъра на някоя европейска столица. И Лувъра има стъклена пирамида, но няма счупени плочки. А туристите са в пъти повече и висят на дълги опашки.
24
3
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
То бива наглост но това мнение на скулптора надхвърля всякакви граници на култура. Пак другите са виновни за лошата работа. Грабете сега му е времето ....знаете кои.
23
3
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ са мафиоти преди 6 години
Нагъл пияница. Мултак на годината! За такива кражби и злоупотреби всички намесени трябва да бъдат вкарани в затвора.
22
1
 
30
 
! Отговори
цьеко преди 6 години
Значи некой гепил едни милиони и си оставил ръцете, та другите да му оправят бакиите за без пари.Ами не е ОК
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашидов, като си толкова знаещ, хващай лопатата ти и почвай! Защо чакаш да се стане скандал за да се вземат мерки? Защото грам не ти пука и ако ги нямаше хората да повдигнат въпроса, щеше да минеш между капките.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До петяС този коментар и в Париж да отидеш, пак ще си ***!!!
19
1
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Веждичката не е прав. Че "Спаси София" е метастаза, Франкенщайн на Прокопиев е ФАКТ ! Обаче, че има адски некадърни ремонти вкл. и ЛАРГОТО е също ФАКТ. На стари години Вежди си изпуска нервите вече.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливо племе са герберастите, никога вече на власт
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като него разрушиха България , без опит , никаква стратегия за развитието на страната ни.
16
37
 
2
 
! Отговори
петя преди 6 години
Много сте злобни!Плочките ще ви заседнат в гъ рлата драскачи такива!Нищо не заслужаваме-за нас трябва кал и чакъл.Умирате от яд ,че правителстовото прави нещо,че София става все по-хубава!Ама нали сте от селата,случайно попаднали в големия град толкова милеете за него!Хвърляте си боклу;ците,драскате по стените,трошите кошчетата...Това е *** и в Париж да иде пак си е ***!!!!
15
0
 
44
 
! Отговори
Пинокио преди 6 години
Обиден за културата сте вие г-н Рашидов. Такъв перфиден про- стак не е властвал над българската култура. Мотики ще трябват, когато хората разберат, че не може повече така и да ви ги забухат по главите, че прекалихте нещо. От Мултигруп през СИК и до днес така, наведен, целуващ ръце и ***. Никога няма да забравя как вихте като чакал, когато ви свиха парите в КТБ и как после свихте уши и клекнахте в скута на пашата ! Срам сте вие за България и културата.
14
0
 
35
 
! Отговори
Ивайло преди 6 години
Тотално не го слуша главата... и е събирателен образ на всички управляващи в България.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще какво да се коментира... Нагли до безкрайност. Ние копаем те крадат.
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно в неговата баня ако паднат пет плочки след ремонт, какво ще каже? Сигурно ще хване мотиката и ще каже евала на майстора...