Рашидов за Ларгото: Вместо да "спасяват" София да хванат мотиките!

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят... някой отишъл и ги натиснал"
19 мар 2018 11:30, Анисия Иванова
77

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, под чийто надзор се случи изграждането на Ларгото, смята, че не трябва да се вкарва излишна драма, че там са се повредили 4-5 плочки.

Пореден скандал се разигра за античния комплекс "Сердика" през изминалата седмица. Всичко започна от сигнал в социалните мрежи на неправителствената организация "Спаси София", че Ларгото се руши. Последва лавина от коментари и атаки към управляващите и хората, стоящи зад изграждането на културно-историческия комплекс. Министърът на културата Боил Банов съобщи, че нито лев няма да бъде взет от данъкоплатеца, а големият проблем се крие в дефект на отводнителната система.

Още по темата

"Има опасност да се пенсионирам като човек, който непрекъснато отговаря на хора, които в живота си не са посадили и дръвче. В живота всичко може да бъде разрушено. Ходих да видя за какво става дума - от 15-20 хил. плочи са повредени няколко. Някой отишъл и ги натиснал. Добре де, ще се оправи", отбеляза Рашидов в студиото на "България сутрин".

По думите на председателя на Комисията по култура в Народното събрание е обидно да се ругаят хората, които са се трудили над този проект, защото това са десетки инженери, стотици работници и цели отдели от културното министерство. Обидно е някакъв паразит да ги обижда

"Почва една капка в Ларгото да пада. Гледам как се изпращат деца на по 20 години, вместо да вземат една лопата, един ленински съботник да направят, да поработят, цял ден снимат и "спасяват" София. София не ще молитви, иска мотики", уточни бившият министър на културата пред Bulgaria ON AIR.

Скулпторът заяви, че всеки може да отиде и да подаде искане до Министерството на културата, за да види как е изразходвана всяка една стотинка за този проект.

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят. И Народната библиотека ще се оправи. Всичко е фактурирано, огромна е археологията, всички площадки са с гранитни плочи. Това са 10 декара площ. Аз съм правил Ларгото и не се срамувам. Трябва да се спре негативизмът, защото обижда много хора", допълни Рашидов.

Той смята, че българската държава се грижи дотолкова за своите културни обекти, доколкото позволяват финансовите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
47
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Каква наглост само. Качеството на проекта е под всякаква критика, то не са се скапали само плочките и подлезите също са протекли и това е само за 2 години. Защо трябва да взимат мотики гражданите, като от техните пари е взето и е направено това Ларго. Нормално е да се интересуват от качеството, нали те са го платили и да не са доволни като нещо не е направено както трябва...защо подяволите всички политици станаха толкова Арогантни???
10
1
 
41
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Mултака знае ли какво е мотика?
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси как изнагляха тези изр.оди!!!!! Мотиката хващай ти и в Белене, аман от крадци вече!!!!
8
1
 
29
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Крадеца вика - дръжте крадеца! Много нагъл!
7
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРОЛОВЕТЕ СЕ АКТИВИРАХА! ТЕ СА ПРЕД КОМПЮТРИТЕ СА ,ВЕЖДИ! НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ДРЕБНИТЕ ДУШИЦИ!
6
1
 
32
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Що не мълчи,нали си взе мангизите
5
2
 
49
 
! Отговори
... преди 6 години
Мдааа! Значи това вече сме го виждали! Едни ше хващат мотиките и ше работят за БЕЗ ПАРИ а другите ше прибират стотиците милиони дадени именно да се направят тези неща! Еми драги ми култур министри и прочие пиплачи! СТИГА! Едни само КРАДЪТ парите а други работят за без пари! Ай да ви се невидяло и на ......
4
1
 
44
 
! Отговори
11 преди 6 години
веждюююю,ти с твоя банкянски приятел,защо не хванете мотиките,а все търсите на хляба мекото.
3
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно се вижда, че плочките са разрушени умишлено.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO NEKACESTVENA RABOTA,ZA MNOGO,MNOGO PARI.
1
1
 
65
 
! Отговори
zeus преди 6 години
То вярно трябва да хванем мотики, лопати, кирки, павета и бой по наглите гербаджийски тиkви !