Фандъкова предупреди: Движението е при зимни условия!

Коли със сменени зимни гуми затруднили почистването
9
Фандъкова предупреди: Движението е при зимни условия!
Снимка: БТА

Обстановката в столицата се нормализира, движението е при зимни условия. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с пътната обстановка в града.

"Обстановката все още е затруднена. През цялата нощ се работеше по подготовка на трасетата на градския транспорт за излизането му. Сутринта градският транспорт се движеше нормално по обичайните си маршрути", обясни Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя допълни, че със започването на трафика след 08.00 часа заваля отново обилен сняг, което е затруднило работата по почистване.

"Обстановката беше тежка. Вече се нормализира с оглед на намаляване на трафика и на факта, че камионите можеха по-спокойно да обработват. В момента все още работят 133 машини на терен", уточни кметът.

По големи трасета като бул. "Цариградско шосе", по стръмните участъци като ул. "Св. Наум" и бул. "Черни връх" движението се подпомага и от екипи на "Пътна полиция", за да може поетапно да се спре трафикът и да се почиства.

"Очаквам в следващите часове да се нормализира напълно обстановката с намаляването на трафика и да започне да се влиза в по-големите квартални улици, ако е необходимо и в по-малки. Ще следим обстановката внимателно, така че все пак да се справим и да може да се придвижват автомобилите и пешеходците", добави тя.

Столичният кмет каза още, че на някои автомобили зимните гуми вече са сменени и това е затруднило чувствително движението, особено по стръмните участъци.

"Ще помоля хората, които решават да излязат с автомобилите си, да имат предвид, че движението е при зимни условия, при това усложнени с оглед на продължаващия обилен снеговалеж", каза още кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много дискредитирана кметица е вече...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че Фъндъкова ми каза,че движението е при зимни условия,иначе нямаше да се сетя.
6
1
 
16
 
! Отговори
Миглена преди 6 години
Не се сърдете на Г-жа ФънДупкова . Тя толкова си може.
5
10
 
3
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Има ли идити, сменили зимните гуми с летни на 1март? Може би, но ако са от с. Белчин, картофке!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази смотана мишка добре, че ни каза, че условията са зимни. Къде беше тази кокошка цяла сутрин, зимата за пореден път я изненада. Защо получава заплата питам, и защо идва на работа изобщо, като при всяки сняг е така. Колко ли пари са надписали днес, кой знае!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
q&a преди 6 години
Далаверка Фандъкова,можеш ли да обясниш защо при скорощен ремонт на плочите пред НДК за 11,000,000 лева,те вече са изпочупени?Можеш ли да обясниш и криво поставените наскоро колове в подлеза на НДК?Ами ремонтът пред ЦУМ наскоро,където плочите също са изпочупени на много места?
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава поледица каквота е днес не е имло по улиците цяла зима. Не е проблема в зимните гуми, на лед нищо не помага. Пък вие си говорете как се обработва, ние виждаме.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, гумите били виновни за непочистените пътища.