Сняг се сипе на парцали.. 130 снегорина рият София

Продължават обработките със смеси по столичните пътища
Обновена: 22 мар 2018 09:40 | 22 мар 2018 09:37,
63
Сняг се сипе на парцали.. 130 снегорина рият София
Снимка: архив, Булфото

Заради непрестанните валежи от сняг в София над 130 снегопочистващи машини извършват обработки със смеси срещу заледяване, съобщиха от Столичната община.

От нощта работата продължава и към този час не е спирала, уверяват от "Московска" 33.

Още по темата

Екипи на почистващите фирми обработват със смеси срещу заледяване в почти всички райони, приоритетно улици и булеварди, по които се движи градския транспорт и основни улици в кварталите, както и опасни и стръмни участъци.

Извършва се и ръчно почистване на прилежащите площи към спирки на градския транспорт, подлези и тротоари.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички маршрути.

При необходимост с цел почистване на пътни платна е възможно временно затваряне на пътни артерии с помощта на екипи на Пътна полиция и "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

Призоваваме шофьорите да карат само с автомобили, оборудвани за движение при зимна обстановка и да бъдат внимателни да се движат със съобразена скорост.

Прогнозата за времето за София е код оранжев, с валежи от сняг и силен североизточен вятър, припомнят от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
17
 
! Отговори
Журналисти, милорд! преди 6 години
Снегорините не "рият", а "ринат". Има голяма разлика и е редно най-сетне журналистите да научат български.
37
1
 
16
 
! Отговори
Сърдитко преди 6 години
И там, където минава градският, не се чисти! Тази сутрин чакам 280 на зимния половин час. Маршрутките са претъпкани до една. Въобще - общината е тотално неадекватна и некадърна.
36
1
 
5
 
! Отговори
СЕТИЛ СЕ преди 6 години
МИ ДАНЪЦИТЕ СА НИ ПО НИСКИ ОТ ШВЕЙЦАРСКИТЕ. За да идват швейцарците в България и да работят. Но нещо още умуват. Но пък се появиха много руснаци, но проблема е , че и те нелаботят.
35
1
 
17
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Тая зима беше топла,нямаше много сняг и сега се бърза да се навакса-тичат снегорини ,та се късат!А ако бяха хвърлили малко смески против замръзване още нощес,изобщо нямаше да има нужда от снегорини!Ама било скъпо!Ми къде са парите ,бе гадове ниедни!?
34
3
 
10
 
! Отговори
от соца преди 6 години
Традиция е в София от времето на соца Чистенето да се прави където се движи МАСОВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ.. Сега уж има демокрация , но за движението на , личните, фирмените превозни средства и тяхното предвижване не се взима никакво решение. Основното си остава , да им се събере данъка и да отиде НЯКЪДЕ
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно защото снеговалежът още продължава и е интензивен.И защото данъците са ви 10 пъти под шеейцарските, а сняг си поръчвате от същия като техния.Ай стига тролихте!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам кой къде чисти, но Околовръстното от Горнобански път до Младост 4 не беше почистено, след Драгалевци положението беше една идея по-добре. Може би е обработвано, но не както трябва. Сигурно защото там няма "масов градски транспорт" и основна пътна артерия на София не е "с приоритет" за почистване. Защо все си мисля, че ако се обработва предварително със смеси, когато се очаква снеговалеж, за който слушаме от 4 дни, последващото почистване и придвижване ще е по-лесно? Ама нейсе...
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казва народа, с какъвто се събереш, такъв ставаш. Скромната учителница по Руски език, помните ли в с тази свенлива усмивчица, чак ни ставаше миличка? Суджук паша я научи да лъже и краде, изпече се женицата. Като я поканят в телевизиите, стандартни фрази, общи приказки, обещания и нищо съществено. С тази усмивчица, винаги ди Съджука, гледаща надолу, така си строи блокове в Малинива долина, така построи болница за мъжо си за 30 милиона, купи апартамент за 200 000 евро. Как да спре, и тя душа носи.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 не се казва градски транспорт , а се казва МАСОВ градски транспорт. Масовия градски транспорт е задължително за РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА Е ДЪРЖАВЕН./ той е единствения в ЕС/ В Бавария е частен.И е винаги в разписанието си.Независимо , че има водачи и ориенталци и африканци.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТОЯ ПРЕДИ МЕН. Не се полага пясък , защото след това трябва някой да събира и пясъка.Има си съвременни технологии. Това с песъка, и кюмюро е работа на шопите около София.
28
0
 
10
 
! Отговори
Vans преди 6 години
"Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по всички маршрути." - т.е. с поне половин час закъснение
27
1
 
19
 
! Отговори
traflagar преди 6 години
пълни глупости !!! софия е неопесъчена и непочистена !! всички булеварди са задръстени...лъжци!! оставка!
26
1
 
6
 
! Отговори
ОТ СОЦА. преди 6 години
до 22 и другите от държавата. НАЙ БЛАГО СЕ КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.
25
5
 
6
 
! Отговори
статистическия инст. преди 6 години
София около 2 милиона население /90% общински, партийни, ведомствени, публични фирми/, столица на България 130 снегорина "освободена " от руснаци много отдавна преди 150 г. Мюнхен около 2 мил. население / 99% частни фирми/столица на Бавария над 3000 снегорина + контрол от въздуха с хеликоптери, пропусната е от руснаците да е освободена.
24
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Чистят друг път, само на хартия чистят... сутринта бул. "Симеоновско шосе" беше ледена пързалка. Сигурно защото са почистили и обработили. А там се движи и градски транспорт.
23
4
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Картофке, ти ли си? Или си онзи *** Крусев. Който и да сте, за нищо не ставате. Да ти кажа при такъв сняг какви са пътищата в Швейцария и Австрия. Няколко пъти ме е хващал снеговалеж там. На сутринта асфалта, без дупки и изненади е черен, 'начи чист и удобен за каране на МПС. От почистването, снега отстрани е по 2 метра. Тук Чистели 130/ сто и тридесет / снегорина??? Да, в документацията ги има за "усвоените" кинти, но дефакто ги няма. Лъжата и простотиите в СО са политика от която страдат 1.5
22
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прости хора слаба държава. Когато ти вали непрекъснато върху пътя кякъв снегорин те гони бе другарю село. Иначе като виждаш какво е времето няма да ходиш с кола на работа. На село сигурно с кола ходиш до кръчмата и там е пълно със снегорини и чистят на всяка минута.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофкеееееее, 'де си ***???Разсипа София с безброй глупости. Най-важното за града, чистотата, колко пъти я изми миналата година? Колите ти били виновни, тях ще ударваш с такси и забрани, а цяла зима какво горят швеДЦите в махалите? Защо нищо не се направи. Съд за теб и цялата ти шайка ментарджии. Защо си кмет се питаме от години? За да крадеш от държ.поръчки и даваш на Суджук паша и великата му партия. Как построи тези блокове в Малинова долина, от къде взе 30 милиона за клиниката на мъжа си?
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рият рият и асфалта ще изрият и ще видите като се стопи снега какви дупки ш'са покажат :D
19
1
 
17
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
Пълна лъжа.