Билети няма, няма автобуси, но има контрольори! Що е то?

История за билетчето, липсващо на будката, липсващо и при шофьора
23 мар 2018 09:45, Петя Славова
77

Защо контрольори опитаха да арестуват писaтеля и журналист Иво Тодоров в градския транспорт? Той пътува в трамвай номер 20 без билет по прозаична причина - ватманът няма, а автоматът в трамвая не приема банкноти с по-голяма стойност. При проверка контрольорите отказват да приемат, че пътникът е имал желание да си купи билет, но е нямал възможност.

Още по темата

Според Иво Тодоров ситуацията е наистина абсурдна и трябва да се вземе под внимание.

"Това се случва на много хора в градския транспорт. Аз положих всички усилия да бъда съвестен гражданин. Отидох до далечен банкомат, изтеглих пари и се качих на трамвая. Ватманът ми отказа билет. Машината пък не приема по-едри банкноти, отказах се и седнах", твърди журналистът в "България сутрин".

По думите му на една от спирките са се качили двама контрольори и не са приели факта, че е искал да си купи билет, но е нямало откъде.

"Те поискаха да ме глобят и даже се обадиха в 1-во РПУ, за да извикат полиция. Аз извадих телефон да снимам и тогава жената контрольор прояви агресия към мен. След като публикувах тази история в социалните мрежи, много хора разказаха за подобни ситуации", отбеляза още той пред Bulgaria ON AIR.

Писателят смята, че правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени, защото хората ще продължават да попадат в такива ситуации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тая новина кълват само селтици. В София все още няма автомати, които да работят с баннкноти. Никъде. Има само такива, които са с монети и половината са повредени.
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 21-век билетните автомати на София не връщат ресто, не приемат плащане с безконтактна карта, не приемат някои монети.
22
21
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Естествено, че трябва да слезе щом е без билет. Я отиди в Германия или Холандия и пробвай да се возиш без билет. Ама нали не сте излизали по-далеч от село и като дойдете в София си мислите, че сте хванали Господ за шлифера.
21
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този номер е много изтъркан. Виждам го често. Качва се в трамвая някакъв отворко като тоя, отива при ватмана с банкнота от 50 лв и иска да си купи билет. Естествено, че няма как да му върне, но това не го оправдава да пътува гратис.
20
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като са поет и журналист значи трябва да пътуват без пари, така ли ? Баси и сбърканото комунистическо мислене .
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоя трамвай почнаха да пътуват много нагли контрольори предимно от етносът.Интересното е ,че когато се возят тумба ромове пак от техният етнос онези дори не смеят да ги погледнат.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изстрелване на Falcon Heavy с Tesla roadster до Марс - 90 млн долара.Електронна система система на столична община за таксуване на пътници в градски транспорт - 40 млн евро.
17
2
 
20
 
! Отговори
- преди 6 години
Не съм от София, но често пътувам до там. Често ползвам трамвая от бул. "България" посока център. Та качвам се един път има толкова много хора , че не мога да стигна изобщо до ватмана за да си купя билет. Път разбира се никой не прави, макар че обяснявам че просто искам да си купя билет. Никой не го интересува. Има лесно решение на този казус: В Австрия и в Истанбул се качва от предната врата (и само от там) при качване си вземаш билет и тогава продължаваш навътре (така е и в двете държави).
16
1
 
23
 
! Отговори
... преди 6 години
Масов случай все нещо няма, все нещо не работи. А и на всичкото отгоре автоматите не връщат ресто - ако пуснеш два лева, тези 40ст. за кого отиват?
15
5
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Хора, отново ви казвам, че новината е фалшива! Билетните автомати не приемат банкноти.
14
1
 
20
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
Защо София не започне да прави Превенция в Градския Транспорт , а не да прилага Наказания срещу Гратиса ?Елементарно е - във всеки Автобус и Трамвай да има Кондуктор , който да таксува пътниците . Ще кажете че в навалицата сутрин няма как да мине през салона , така е но това ще се окаже че е борба със Замърсяването на Въздуха . След час пик парите ще се избият .
13
0
 
27
 
! Отговори
ОБАЧЕ преди 6 години
В нормалните градове си купуваш билет или от кондуктор или от шофьора. Само в София пътниците в градския транспорт ги третират като престъпници. Аз затова не го и ползвам ( с изключение на метрото).
12
1
 
14
 
! Отговори
Реален социализъм преди 6 години
Оттук-оттам: за Виетнам,с последни сили- помощ за Чили,и накрая с душа голапо два лева за Ангола!
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А+АМИ НАЛИ Е ИСКАЛ ДА СИ КУПИ ОТ ШОФЬОРА!!! Според теб, като шофьора няма билети, пътникът трябва да слезе, така ли? Невероятно овче мислене, билетите са много тежки и шофьорите не могат да си вземат достатъчно ли? И ние ли сме виновни, чецената е такава изкривена. 1.78 да го бяха направили и да искат точно пак.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за оправдание е - в правилника пише, че Ватмана може да ти продаде билетче при спряло превозно средство и точно приготвена сума, значи не си дължен да го закупуваш от будката, особено ако бъразш или ако в моменат няма никой в будката (човека е отишъл до ***).
9
1
 
30
 
! Отговори
така се прави преди 6 години
Двама така и мен се опитаха да"задържат"аз им обясних законна и се обадих на 112,където подадох сигнал за незаконно и насилствено задържане,да видите как изчезнаха яко дим.....но аз не оставих нещата така и ги гоня по закон до дупка.
8
2
 
32
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Софииски градски транспорт са ***! Какъв им е проблема да назначат конуктори, които да продават билети в автобуса?! Първо - гратисчии - нула, второ - още минимум 1000 работни места!
7
0
 
31
 
! Отговори
юрист преди 6 години
Контрольорите в ГТ нямат право да задържат никой,да искат ЛК и тн.те не са органи по ЗМВР и подлежат на санкции ако ограничат правата ви,това че се обаждат в полицията не им дава никакви права да ви задържат докато дойдат полицаите,вия спокойна може да ги предупредете че ограничават незаконно вашата свобода и да си тръгнете,уважаеми те изпогазват незнанието ви на законните за да ви рекетират,търсете и изисквайте правата си иначе ще си останем първобитни.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
To e gerb pravitelstvo s paterizi mareschki i karaka4anov
5
2
 
36
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Сещам се един виц:-Колко струва баничката?-1 лев-Дайте ми еднаИ така няколко месеца, докато в един ден продавача поискал 2 лева-Защо така?-Ами 1 лев за баничката и 1 лев за ГЕРБМинава известно време, в един ден клиента дава 2 лева, а продавача му връща 1-Защо така, да не сте намалили цената?-Не, няма банички