Билети няма, няма автобуси, но има контрольори! Що е то?

История за билетчето, липсващо на будката, липсващо и при шофьора
23 мар 2018 09:45, Петя Славова
77

Защо контрольори опитаха да арестуват писaтеля и журналист Иво Тодоров в градския транспорт? Той пътува в трамвай номер 20 без билет по прозаична причина - ватманът няма, а автоматът в трамвая не приема банкноти с по-голяма стойност. При проверка контрольорите отказват да приемат, че пътникът е имал желание да си купи билет, но е нямал възможност.

Още по темата

Според Иво Тодоров ситуацията е наистина абсурдна и трябва да се вземе под внимание.

"Това се случва на много хора в градския транспорт. Аз положих всички усилия да бъда съвестен гражданин. Отидох до далечен банкомат, изтеглих пари и се качих на трамвая. Ватманът ми отказа билет. Машината пък не приема по-едри банкноти, отказах се и седнах", твърди журналистът в "България сутрин".

По думите му на една от спирките са се качили двама контрольори и не са приели факта, че е искал да си купи билет, но е нямало откъде.

"Те поискаха да ме глобят и даже се обадиха в 1-во РПУ, за да извикат полиция. Аз извадих телефон да снимам и тогава жената контрольор прояви агресия към мен. След като публикувах тази история в социалните мрежи, много хора разказаха за подобни ситуации", отбеляза още той пред Bulgaria ON AIR.

Писателят смята, че правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени, защото хората ще продължават да попадат в такива ситуации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има и фалшиви контрольори. Вземат ви парите и беж да ги няма.
63
1
 
5
 
! Отговори
Жани преди 6 години
Лошото е че и да не си гласувал за тая пак трябва да си копуваш билети. Даскалицата може би по добре щеше да си остане такава а не да се пъне да е кметица че вече тотално стана за резил с проститиите си.
62
1
 
3
 
! Отговори
Гн Миташки преди 6 години
Боже само простаци пак гражданите виновен
61
3
 
4
 
! Отговори
ицака преди 6 години
който е гласувал за фандъка, той да си дупчи билет...
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеНали трябва да плащаме на братята р...оми
59
0
 
9
 
! Отговори
Не преди 6 години
До фффНяма да фалират, дотират загубата от данъците на хората, от бюджета на Столична община и не ги е еня.Така за една и съща услуга се плаща поне два пъти.
58
2
 
10
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Контрольорчета! И вас ви чака отмъщение...
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно девойче ме пита на Английски от къде да си купи билет ?аз като и заобяснявах ,че на тази спирка няма бутка ,па може от шофьора ,ама ако той има , па талон и то ме взе за Шашава и вика бай бай .
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като се замиля............. градския транспорт в София не е ли в монополно положение? Дали КЗК и КЗП не трябва да се самосезират? Мммммммм........... не това не е тяхна работа!
55
0
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Возя се без билети в грАдския транспорт! След като има дискриминация по цвят на кожата за проверяващите и аз се чувствам дискриминиран! Плащам аз, а тумби "хора" се возят без пари.
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До някойточно така е, ако въведат правила, тогава р.омите няма да могат да се возят. Нашето правителство и кметство работят за тях, не за нас- ние само плащаме- данъци, такси, глоби,винетки, пари за издръжка на горепосочените р.оми и на управниците...
53
2
 
35
 
! Отговори
Мен преди 6 години
На мен ми се е случвало да се кача привечер в автобус (при вече затворени будки за билети) и шофьорът не само да няма билети, ами даже да ми се кара, че му искам билет. Много тъпо ми стана, още повече, че тъкмо се бях прибрала от чужбина. Това поведение и ниво на услугите е една от причините пак да замина да живея извън БГ.
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩП ДО 52НЕДЕЙ ДА ДРАЗНИШ ИЛИ ДА ОБИЖДАШ ВЕРНИЯ ЕЛЕКТОРАТ! БЕЗ ТЯХ СМЕ ЗА НИКЪДЕ.
51
2
 
20
 
! Отговори
ПАРК преди 6 години
ТИКВУН УВЕЛИЧИ ЗОНИТЕ ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ.ТИКВУН УВЕЛИЧИ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТА.ПАК ГЛАСУВАЙТЕ!!!
50
0
 
37
 
! Отговори
ЩП преди 6 години
ЩО НЕ НАПРАВИТЕ РЕПОРТАЖ НА ГЛОБЕНИТЕ РОМИ? кОЛКО ОТ ТЯХ СА СИ ПЛАТИЛИ ГЛОБАТА? зеро!!!!
49
2
 
19
 
! Отговори
ккк преди 6 години
Качвам се в един трамвай зимата. Парното грее яко, слизам и познай. Дъвка залепена на панталона ми. Сега, Фъндъчка ли ще плати? Кой ще плати на хората?Значи половината от трамваите са подаръци от чужди държави.Другата половина са трошки, зле осветени, мръсни.Има няколко линии като тази в манастирски ливади , които са добри и това е градския транспорт в София.Р$омите не плащат.Е, няма да излезат сметките!!! Да филират и да дадът транспорта на частни фирми, които да наемат линии!!!
48
0
 
14
 
! Отговори
ффф преди 6 години
хората не си купуват билети и карти, защото е по-евтино и удобно с кола. Сега Фъндъчка се чуди как да кърпи положението. Трябват пари за заплати, кр***дене... от къде? Решили са да обединят метро и наземен транспорт щото сметките неизлизат.Накрая ще фалират много скоро!!!
47
0
 
38
 
! Отговори
auu преди 6 години
веднъж попаднах на хайка от 10 бр. контроли. Провериха ме и тъй като не успях бързо да открия картата ме свалиха и искаха да ме бият. В този момент бъркайки в поредния джоб открих картата си между други карти. Без да искам я бях забутал и ми трябваше поне две минути да я открия. Показах им я и те сконфузени ме оставиха на спирката. Попитах ги, защо ме свалиха при положение, че им казах да изчакат докато открия картата си и не получих никакъв отговор. Бяха ме наобиколили като вълци.
46
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лошо впечатление прави, че тук някои (надявам се ***) обвиняват писателя, че се е опитал да мине гратис. Ама защо не приложите това си възмущение върху р.омите, които се возят безплатно без изобщо да им пука. Защо не кажете- ей, докога ние ще плащаме, а те не?
45
5
 
26
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Що е то?Ами....София :)Защо във Варна и в другите градове го няма този проблем?Защото във всеки автобус има човек,който продава на всеки качил се билетче и така няма гратисчии и се спестяват заплати за контрольори.Но в София от край време хората са свикнали с авантите...водата им е от най-евтините,парното е общинско и кой плаща,кой не...никой не го е.бе...и т.н.