Да изчистим София! Общината дава чували и ръкавици

ОТ 26 до 28 март събираме боклуците от площадки, градинки…
34
Да изчистим София! Общината дава чували и ръкавици
Снимка: Булфото, архив

Традиционната кампания за пролетно почистване на Столичната община ще започне на 26 март и ще продължи до 28 април под мотото "Заедно за почистим София пролетно!".

Начало на кампанията ще дадат децата от 74 СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11:00 ч.  с фолклорна програма и дейности по почистване, засаждане на дървета, растителност, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в училищния двор, допълват от пресцентъра на СО.
 
Тази година кампанията ще протече на две етапа.

През първия "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал" от 26 март до 15 април ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

През втория етап "За по-чиста и зелена София" от 16 до 28 април ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.
 

Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми за включване в кампанията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища, съобщиха от Общината.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Курти преди 9 месеца
В Ленински съботник Няма да "участвувам". Платил съм си данъците. Сега общината да докаже че на са Крали много яко. Отказвам да чистя след гостите на Столицата като Юрданка и останалите крадци дето си хвърлят боклука от терасата.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
SLUGITELITE OT OBSHTINATA NA CELO S FANDACKA SHTE DADAT LI PRIMER
27
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 9 месеца
CHTE SE VKLUCA, OBICAM SI SOFIA, RODENA SAM TUK.
26
2
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
Така че - да не ме търсят за подобни кампании, докато селската пaчавра фъндъкова съсипва градът ми !!!
25
1
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
Преди няколко години се зарекох: вече без мене - защото докато аз и съседите ми чистехме, въпреки че си плащаме данъци и такса смет, цялата налична техника на Софийска община бе изпратена да рине планините отпадъци около незаконните хъхрешки свърталища, чиито обитатели не плащат НИЩО !!!

И дървета няма да им засаждам - защото Западен парк е засаден с доброволен труд от нашите родители - а днес мpъсницата фъндъкова отказва да обуздае наглите мpъсномyргави индивиди, които изсичат същия парк !!!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стар постолат още от римското право гласи -не два пъти за едно нещо! Не може общината да събира данъци и безумна такса за битови отпадъци и да иска въпреки платеното - да чистим и безплатно! Или се плаща участието в Ленинския съботник или трябва да се намали таксата за смет при участие в чистенето. При капитализма няма безплатен труд.
23
1
 
10
 
! Отговори
маларт преди 9 месеца
Винаги съм се чудел на тези пионерски соц акции. Стотици найлонови чували и хиляди такива ръкавици после ще бъдат изхвърлени най-брутално без рециклиране. Какъв е смисълът? Поне чувалите да са от някакъв материал, който се разгражда бързо
22
1
 
14
 
! Отговори
Агент Гибс преди 9 месеца
Чистенето на най-големите боклуци да започне от парламента !!!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това само държавен лапач може да го измисли. При сняг до колене, ще организират пролетно почистване и раздават чували. Сега остава и минку рушвета да обяви гръмка тридневна акция, с която да следи дали мотористите слагат каски. Резултатът от която ще е че няма нито един нарушител и си заслужават заплатите.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В държавата има един милион държавни хрантутници, които освен да лежат и крадат друго не правят. Има и милион и половина, които са на курорт. Лежане, претенции и соцял. Като тези две групи са виновни за мръсотията в държавата. Тоест да си чистят.
19
1
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 9 месеца
Най-дългите ми пръсти и на двете ръце за фандангова
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Общината с чувалите и ръкавиците ако може да ми върне и данъците....
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като гледам времето навън ще трябват лопати и сол.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да дават и фиданки, защото в този град дървета вече не виреят. Има само асфалт и бетон от двете му страни. И, разбира се, пластмаса - тази на трошките на шоферските путчици.
15
1
 
15
 
! Отговори
tc tc tc преди 9 месеца
Е снега с чували и ръкавици ли ще го чистят хората...
14
3
 
19
 
! Отговори
Eat my dick преди 9 месеца
За чистотата гражданите плащат данэци.
Фирмите за чистене да чистят.
А може и фандакова и боко тиквата и всички комунисти крадци от герп да дадат личен пример.
13
1
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 9 месеца
никога повече.Веднъж участвах в едно такова мероприятие.Чистихме 4 часа.Накрая дойдоха хора със скъпи коли и пари и направо се проснаха по масите и пейките които ние чистихме.Така наготово.Всяко нещо си има цена.Който иска да си намира балъци.Аз съм вече минал по тоя път.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Общината да го ***!
11
2
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 9 месеца
Първо събира данъци, от които най-голям е за "Чистота",а после раздава ръкавици. Евроатлантически ценности в действие!
10
2
 
15
 
! Отговори
Руснака преди 9 месеца
..... малко лирическо отклонение. Снега ли ще се чисти?

Спонсорирани публикации