Перфораторът – в историята! Тикет системата тръгва 2020-а

Столичната община ще избере фирмата изпълнител на проекта
23 мар 2018 15:45,
54

София e на път да замени окончателно хартиените билети в градския транспорт с нова електронна система за таксуване, обяви директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров.

Таксуването ще е базирано на времето и разстоянието на пътуването. Очаква се 6 месеца след влизане в сила на системата, перфораторът да остане в историята.

Още по темата

Новата тикет система ще заработи най-рано в началото на 2020-а. Кандидатите са 10 и според ръководството на ЦГМ те са "многo сериозни".

Става въпрос за австрийски, германски, турски, корейски, испански и полски фирми.

Комисия, сформирана към Столичната община, има 3 месеца, за да оцени офертите. 15 са членовете, като 7 от тях са общински съветници.

Компанията, която ще бъде избрана, ще има задължението да поддържа системата в рамките на 10 години, за което ще получава месечно възнаграждение.

Прогнозната сума на проекта е около 88 млн. лева, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Башка ЛудНа мен веднъж ми се наложи да се кача в този 79 и тръгнах да дупча билет, а шофьорът ми вика "Ти луд ли си бе, тука контрола на се качва"
46
0
 
0
 
! Отговори
Манго Американеца преди 6 години
Какви са тия тикети бе барато. Тука тикети билети. А познай къде е топшиту?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад електроните билети са от минимум 25 години но уви ние пак изпълзяваме от пещерите!
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова и Прошко новите стари крадци в държавата да гниете в ада крадливи общинари и слуги на мутра!
43
2
 
15
 
! Отговори
Тотална кражба преди 6 години
88 милиона е цената на 100 нови автобуса- Фандъкова спри да крадеш,спри да лъжеш хората ей крадло самоковска не се ли наяде!?
42
0
 
22
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Много ми е интересно, как ще почнат да таксуват команчите в ци.га.новоза N:79 от маалата? Там никой с алтернативен цвят на кожата не дупчи билет!
41
4
 
18
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Ами то само в София още се използва тази първобитна система. Във всички други градове с градски транспорт от поне 15 години няма перфоратори и билети се продават само в автобуса, с което гратисчиите са сведени до 0. Ама нали пари трябва да се цоцат, пък и *** електорат да е доволен.
40
2
 
19
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Номера е да се гепят кинти! Сегашните валидатори ще се изхвърлят, защото комисионната за тях отдавна е похарчена, и ще се турят нови, срещу нов рушвет. Някой по-надолу смяташе, че системата била 10-20 милиона... Ама като сложиш рушвета, като сложиш отчислението за партийната касичка на ГРОБ, и тия 88 милиона даже няма и да стигнат.
39
1
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
"Новата тикет система ще заработи най-рано в началото на 2020-а."Ех това светло бъдеще. От едно време все в светлото бъдеще си живеем. Не случайно говорят в настояще, т.е. вече се случва."Кандидатите са 10 и според ръководството на ЦГМ те са "многo сериозни"."Само че всички знаем кой ще спечели накрая: Гинка и Калинка.
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, кмете на София, и всички вие там ... лежачи, колко пъти сменяхте системите за таксуване, светофарите, сигнализацията- през една-две години. Стига сте харчили парите на софиянци, стига давахте на "заслужили" фирми. По-добре полека-лека подменяйте садистичния градски транспорт с модерни, удобни коли като швейцарските и полски трамваи, дето ги препращате от една линия на друга, да показвате "грижа". Ама аз чакам по 45-50 мин. на студа за да дойде трамвай с ниска платформа. И оправете пероните!
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфораторът в историята! Тикет системата тръгва 2020-аКакъв "ТИКЕТ" бе, "родолюбци" смотани потурчени?Вие Български език знаете ли?Ако знаете, аналогът на това, което сте написали чрез "тикет система" е система "е система от заявки за обслужване"Някога са са късали хартиени билети с номера и са ги давали на подалите заявка, за да могат по номера да проучват какво става по заявките им. Затова англоговорящите до днес наричат това "Билетна система". Това нещо е като на свинче звънче за нас
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
М..м..мм беше хубава далавера за контрольорите, на два пъти бях свидетел как искаха да глобят един възрастен , а после едно момче , че уж не са с редовни билети , въпреки че и двамата си перфорираха , добре е ,че другите хора не им дадоха шанс и защитиха двамата,ако не ги бяха защитили - сваляха ги , глоба , *** ,че се оплачи на фандъковския поп -безчинстваха си ,както искат и като глутница се нахвърлят на тези , които им си виждат беззащитни , а при ромеите без билети - като мишки
35
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като сложите една учена дума ,дали ще стреснете хората свикнали ,че у нас няма наказания за тях.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Таксуването ще е базирано на времето и разстоянието на пътуването."---Абе, Златен, я обясни как точно ще стане таксуването хем по време, хем по разстояние.Ами, ако на даден участък един шофьор (или ватман) кара по-бавно, а друг по-бързо, к'во става? Как ще се таксуваме?
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става ясно как ще се таксуват живущите във Филиповци, Факултето и другите махали.Те от "билети" не разбират, а сега с тия електронни "тикет" системи ...
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една проста сметка... Да речем 1500 превозни средства с по 10 валидатора на стойност ама много грубо 1000 лв (щото повече пари е безумие), интелектулана собственост и инженеринг на софтуера да речем 1 млн. Сървъри и комуникации 1-2 млн. Абе не мога да го докарам до 88 млн а преко сили 10
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
влизаш от първа врата и почва Х стотинки на минута и У стотинки на километър, като едно голямо такси :Dтака ще те таксуват и на време и на километри и на всичко :)Само как шофьора ще бие всеки който не иска да си плаща, трябва да са бая здравеняци.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А църни ще плащат ли или пак на аванта?
29
0
 
13
 
! Отговори
88 преди 6 години
"Прогнозната сума на проекта е около 88 млн. лева". В тези 88 млн. лв. влизат ли и месечните възнаграждения за 10 години на избраната фирма?
28
1
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Е как така бе?Ами като се качи кака Пена запотена с бохчите в тройката трамвая на Подуяне къде ще си щракне билето бе?