Заради строежа на метрото: Нови промени в движението

Изменят се и маршрутите на автобусите 73, 83 и 102.
3
Заради строежа на метрото: Нови промени в движението
Снимка: архив "Булфото"

Нови промени в движението в София въвежда Столична община заради строежа на метрото. Те влизат в сила на 1 април и ще важат до 1 октомври.

Част от промените са свързани с ограничения в движението по бул. "Цар Борис III”.  Въвеждат се и изменения по бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница". Променят се и маршрутите на някои от линиите на градския транспорт -  73, 83 и 102.

Ето и пълната информация за новата организация на движение:

Забранява се влизането на пътни превозни средства по:

- средната част на пътното платно на бул. "Гоце Делчев”, между ул. "Кюстендил” и бул. "Цар Борис ІІІ”, като се оставят за движение на ППС по една пътна лента в двете посоки в същия участък;

- северното локално пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ” и две пътни ленти от северната половина на централното пътно платно на бул. ”Цар Борис ІІІ”, с дължина по около 70 м от двете страни спрямо оста на бул. "Гоце Делчев” и ул. "Житница";

- ул. "Житница” между бул. ”Цар Борис ІІІ” и ул. "Гебедже”.

Движението на пътни превозни средства по бул. "Цар Борис ІІІ” ще се извършва, както следва:

- в посока кв. "Княжево” – в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ”, в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. "Цар Борис ІІІ” – бул. "Гоце Делчев” – ул. "Житница", като се осигури и лента за движение на пешеходците с широчина 1,50 м;- в посока "Център” – в една пътна лента от южната половина на централното пътно платно на бул. "Цар Борис ІІІ” в обхвата на строителната площадка на кръстовище бул. "Цар Борис ІІІ” – бул. "Гоце Делчев” – ул. "Житница".
 
От 04.30 часа на 01.04.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. автобусите по  линии с номера 73, 83 и 102, ще се движат по променен маршрут.

Автобусите по линия № 73 – в посока ж.к. "Гоце Делчев", ще се движат от  ж.к. "Овча купел 2" по маршрута си до кръстовището на  ул. "Любляна" с бул. "Овча купел", надясно по бул. "Овча купел", наляво по бул. "Цар Борис III”, надясно по бул. "Братя Бъкстон", наляво по ул. "Тодор Каблешков", наляво по ул. "Ген. Стефан Тошев", надясно по бул. "Гоце Делчев" и по маршрута си до ж.к. "Гоце Делчев" – двупосочно.

Автобусите по линия № 83  – в посока Зоопарка, ще се движат  от "Хюндай България" по маршрута си до кръстовището на  бул. "Константин Величков" с бул. "Възкресение", по бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" през тунела под бул. "Цар Борис III” и ул. "Св. Георги Софийски", надясно по бул. "България”, наляво по бул. "Гоце Делчев" и по маршрута си до Зоопарка – двупосочно.

Автобусите по линия № 102 – в посока Студентски град, ще се движат  от ж.к. "Овча купел 2" по маршрута си до кръстовището на  ул. "Житница" с бул. "Овча купел", наляво по бул. "Никола Мушанов", надясно по бул. "Възкресение”, надясно по ул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов" през тунела под бул. "Цар Борис III” и ул. "Св. Георги Софийски", по бул. "Петко Ю. Тодоров", наляво по ул. "Бяла черква" и по маршрута си до "Студентски град" – двупосочно.

Автобусите от линии №№ 73, 83 и 102 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци от маршрута.

Спирки "Красно село" с код 0636, 0638, 0639 и 0640 за автобусни линии №№ 63 и 260 и трамвайни линии №№ 4 и 5 се изместват на временно изградени перони в района на кръстовище ул. "Житница" – бул. "Гоце Делчев" – бул. "Цар Борис III”.

Закриват се  спирките:
- двупосочна "Балканкар АД" с код 0564 и 0569 на ул. "Житница";
- двупосочна "АП Земляне" с код 0079 и 0080 на ул. "Житница";
- двупосочна "ж.к. "Красно село" с код 0637 и 0641 на бул. "Гоце Делчев".


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами аз живея точно на Красно село и това си е така вече повече от година... даже вече забравих откога. На авторката на бройка "новина" сигурно й плащате, та вече е изчерпила новините. Госпожо "автор", напишете, че от утре слунцете ще започне да изгрява от изток и ще залязва от запад, до следващо нареждане.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сте ли копирали новина отпреди година-две ?
1
0
 
19
 
! Отговори
ХАХА преди 1 година
Тези промени са в сила от много време насам. Авторката нещо е много назад с материала.