Тормоз по цял ден! Квартал на протест заради камионите

Хората от "Орландовци" не смеят да пуснат децата си на училище
9
Тормоз по цял ден! Квартал на протест заради камионите
Снимка: Булфото, архив

Протест на цял жилищен квартал. Хората от "Орландовци" излизат на улицата, за да спрат камионите, които минават под прозорците на къщите и блоковете им.

В района има две училища и детска градина, но от две години през това място преминават хиляди автомобили.

"Не смеем да си пуснем децата да излязат на улицата. Не се спазват ограничения на скоростта", заяви Кирил Младенов,
местен жител, пред Нова тв.

Според него шофьорите не спазват ограниченията за скоростта на движение, а спасението е да се сложат поне няколко "легнали полицаи".

Ад, прах и страх – така описват хората ситуацията в квартала.

Проблемът не е от вчера, а от 9-10 години, оплакват се те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
европейска софия на 3- 4 километра от европрецедателството нема градски транспорт и инфраструктура важното е че на витошка заведенията са пълни а зеленото трамвайче си друска и сме отличници ББ
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
инфраструктура нема даже и трамвая е до началото на квартала ,на 5 спирки от жултите павета реалноста е друга нема кой да измисли нещо надлез естакада булевард подобрение на траснпорт комуникации ...но всичко е точно
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като държавата не се меси - действайте вие - намате някой с къртач посред нощ да изкопае няколко рова в асфалта пред пешеходните пътеки и гледайте как колите ще намалят до 5км/ч
5
10
 
4
 
! Отговори
Тралала преди 6 години
Сега има много банани и тоалетна хартия, свобОдни са да идат навсякъде, където пожелаят на село във друг град друг квартал или както искат.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако тези хора искаха да живеят в интензивния трафик, щяха да живеят по булевардите на софия. те са си построили къщи в сравнително ТИХ квартал. защо ги подлагате на този стрес? също така е неприемливо през селата да се движат тирове ,камиони и коли с висока скорост. да им направят обходни пътища. техните деца трябва спокойно да пресичат улиците, а не тирове да се забиват в къщите им.
3
0
 
16
 
! Отговори
hm преди 6 години
Ами да сложат 2 камери за скорост и ще се научат.
2
17
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ужас по улиците преминават автомобили и камиони във Орандовци!! Моля този квартал да се огради със една бодлива тел и от там нито да влизат нито да излизат камиони и автомобили. Щом не дават да караме през техния квартал и те няма да карат през нашите квартали.
1
4
 
15
 
! Отговори
Жо преди 6 години
КАМЕЛИЯ ЦВЕТАНОВА, коя улица имате предвид в написаната от вас информацийка?Така представена, ситуацията е, че по всички улици на квартала с бясна скорост "фучат" тежки камиони. А, на протеста пред камерата на Нова се бяха събрали десетина човека.Ама четете ги тези писаници, преди да ги публикувате!