Да изчистим София – от днес до 28 април! А след това?

Столичната община организира традиционната кампания
26 мар 2018 09:45,
22
Да изчистим София – от днес до 28 април! А след това?
Снимка: архив "Булфото"

Днес започва традиционната кампания на Столична община за пролетно почистване на столицата. Тя ще продължи до 28 април, а мотото й е "Заедно да почистим София пролетно".

Старт ще бъде даден от децата от 74-то СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11.00 ч. Те ще почистят, ще засядат дървета ще възстановят и боядисат пейките в училищния двор.

Тази година кампанията ще протече на два етапа. Първият етап - "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал", е от 26 март до 15 април. През този период ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

Вторият етап - "За по-чиста и зелена София", е от 16 до 28 април. По време на него ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

Хората ще могат да дават сигнали и предложения на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат 987 55 55 и 93 77 566 в периода на кампанията (вкл. събота и неделя).

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми да се включат с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища.

Остава въпросът дали след кампанията усилията за поддържане на чистотата в столицата ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Когато бях малък ,си спомням ,че в ж.к."Яворов" и цяла София улиците ги миеха поне веднъж седмично,поливаха тревата ,косяха и подрязваха храстите и дърветата.Чешмички имаше на всякъде и никой не крадеше месинговите топки, е вярно няма концесионер на водоснабдяването.Ако някой възрастен кажеше на родителите на някое дете ,че то е хвърляло парченца хартия докато е играело на фуниики ,то родителите му вместо на някакъв диалект да се озъбят на възрастния ,забиваха по два шамара на отрочето си.
18
0
 
3
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Доказано е ,че кампанииността не води до траен резултат.За да има резултат ,трябва да има структура ,която да чисти ,но не формално както е в случая.Та ние сме поверили чистотата на града на същества ,които нямат представа и критерии за чистота.Трябва да има контролна структура ,ама не формално ,както е сега и служи за убежище на политически аутсайдери,а действуваща.Трябва глобите и наказанията да се събират, ако е необходимо и силово , а не с процедурни хватки да отпадат.
17
0
 
5
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 6 години
1. Моля ви първо направете бордюри, да не пада калта по улицата и тротоарите2. Отводнете ги с канализация3.Ние ще си изчистим /пролетно и не само/Благодаря
16
0
 
3
 
! Отговори
С право преди 6 години
хората се възмущават, да ги организират да чистят след като, че с години се наблюдава неглижиране от страна на кметове по квартали, към проблемите в междублоковите пространства! Неосветени улици, осеяни с кратери, кални, и ще ми казват да подавам сигнал! Ми то ми писна, сигурно в общината вече ме знаят всички. Интересното е, че винаги получавам отговор на жалба на 30-ия ден, никога по-рано и обикновенно я препращат към друг, който отново мъдри своя отговор 30 дни! =3 месеца решават 1 проблем
15
1
 
8
 
! Отговори
Чистач преди 6 години
Приемам този призив от цяло сърце и душа. Ще почистиме София от наркозависимите со ро сои дни джендари......
14
3
 
9
 
! Отговори
Когато преди 6 години
Общината започне да ми плаща данъци на мен - ще почистя. Дотогава ще е обратното.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бла,блаЕ, защо, за аристократизъм не се глобява. Виж особено жените-тютюнджийки, как ви се навират под носа на спирката, мило ви обгрижват с никотин, вие подбягвате, те ви преследват, докато накрая артистично цъкват с пръстче и изстрелват угарката право в краката ви. В това време отрочето им си плювва дъвката пак там, за "чао" трясва стъклена бутилчица, която се разбива ефектно на стотици парченца. А вие се навеждате и събирате ***, вместо полицаят да хване за ушите "аристократите"!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица изчистихме градинката пред блока от всякакъв вих пликчета, кутийки и подобни. След няколко дни положението беше същото. Докато живее ***, а не народ няма смисъл от нищо. Бай *** е свикнал да се оправдава с другите, а не гледа себе си.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 чисти, 100 цапат! Резултатът е предизвестен!
10
2
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Живея в малък град в една западноевропейска провинци...--------------------А хората там хвърлят ли си *** през прозорците? Разчитат ли изцяло на общената да им изчисти тротоарите, дворовете, междублоковото пространство?
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистотата е показател за възпитание,а щом то липсва живеем в *** !Кампания за изчистването на страната от *** е безсмислена,защото хората със съзнание ще чистят,а останалите ще вървят след чистото и ще мърсят.Отделно от това целогодишното замърсяване не се решава с 1 почистване.Решението към момента е да чисти прослойката,която перманентно е на соц.помощи.Щом цял живот живеят на държавна издръжка,то поне това да правят за държавата.И е добре да се оформи като задължение !
8
0
 
17
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Внесох ви една шапка данъци - предимно такса смет. От ноември до днес не видях една жена или мъж от чистота които поне да заметат малко. Единственото което се прави е да се извозва ***. Та да попитам защо ме организирате да чистя?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А-а, баламите умряха! Аз ще чистя, а npocтаците - ще замърсяват и ще се хилят зад гърба ми. Не се "случва", г-жо кмет. А и общината не я е еня за мен. 4 години не запълва дупките на перона на сп. "Модна къща "Агресия", където си изкълчваме краката. А бордюрът до релсите е отдавна дупка. Да не говорим за "европейския" тротоар на улица "Жостов", който в ширина е на две части - едната с 30-40 см по-ниска от другата, а скосяването за индвалиди е култово постижение на геометрията - поне в 4-5 посоки
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо няма да участвам в никакво почистване. Щом съм си платил данъците на общината, това трябва да се прави от тях, а не от мен... иначе защо плащах данъци???
5
0
 
17
 
! Отговори
scbg преди 6 години
Като глобят някой, че си хвърля ***, като община мине и ми измие улицата след 3 години почивка, за което има концесия и се плащат пари от моите данъци - тогава да излизат и да приказват.
4
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
В демокрацията по български, властта се отказва от това да си изпълнява задължението да въвежда ред в обществото. Кметицата не иска да глобява тези които замърсяват а иска да прави обществените поръчки. За това тя само призовава, отправя апели и пр. глупости. Град от милион и половина трябва да се управлява с Желязна ръка за да не е гето. Да си чисти сама.
3
1
 
19
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Имам по-добра идея. Да глобяват тези, които си изхвърлят *** навсякъде. И то солено.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в малък град в една западноевропейска провинция и всеки ден минава едно камионче прахосмукачка, и двама обикалят цяла сутрин улиците. А в София от празник на празник- но тук са хора на които им плащат заплати и съответно им изискват да си вършат работата
1
7
 
5
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
За да изчистиш София и България, трябва .... концлагер и 4-5 милиона клиента в него. Иначе винаги ще има баклюк!