От архива: Една зима в София. Преди 20 и кусур години

Вижте любопитни кадри от българската столица от зимата на 96-а
27 мар 2018 07:10, Красимир Ангелов
59

Въздушен поглед към зимна София. Датата е 19 януари 1996 година. Снимка: Reuters

Как се промени България в последните 20 години? А как се променихме ние?

Все въпроси, които със сигурност често си задаваме, а отговорите не са еднозначни.

Без да даваме оценки, ви връщаме 22 години назад в зимна София.

Да си припомним как е изглеждала тогава столицата, точно година преди големите вълнения и протести през януари 1997 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
23
 
! Отговори
Нищо преди 6 години
не се е променило, роми чакат за помощи и събират хартия за рециклиране. Даже, вчера имаше статия за кобила, родила в центъра на София впрегната в каруца пълна със скраб.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен чакащите за помощи, не са се променили и каруците събиращи кашони, напротив, те са се увлеичили.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно нещо никога няма да се промени, ромки с деца на ръце чакат за помощи. Това нещо не е мръднало и с милиметър в раазвитието си. За 20 години дори маймуните отбелязаха прогрес и еволюираха, тук обаче политиката е способна да спре развитието на всеки биологичен вид. Можем смело да прогнозираме след 20 години опашката за помощи да е същата, само дето не знам кой ще работи тогава за да има какво да вземат, но те все пак ще са там...
27
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е едно голямо село. С тази разлика, че селяните тук са по- диви и от хората от най-отдалеченото село. И този процес започва с комунистическото иго. От цяла България се стичат цървуланковците наричащи се борци против капитализма нарамили торбички.
26
4
 
15
 
! Отговори
Как ще ги стигнем преди 6 години
Вече софеанци ходят в Гърция на море. Богата работа европейска!
25
2
 
6
 
! Отговори
Марци преди 6 години
Дааа,помним я тази зима от преди 20 и кусур години.Наистина оригинално заглавие 😃!
24
2
 
24
 
! Отговори
СДС? преди 6 години
Не разбрах каква е идеята *** статията? Може би, че тогава беше дъното на падението на държавата ни ли? Че тогава мутрите бяха разпродали заводи и предприятия и всичко което можеше да се продаде и имаше някаква стойност? Че тогава вече бяхме разбрали че демокрацията за която се борехме е една голяма лъжа! Е тогава все още се надявахме и се борехме, но исината вече прозираше...А за зимата и снега... ами при всичките проблеми и разочарования, изобщо не го забелязвахме!
23
15
 
19
 
! Отговори
Айде стига преди 6 години
Сега не е по-различно! Единствено, малко по-лъскави стоки по магазините и това е... Нищо, просто нищо.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами чак приказка не беше, Кремиковци тровеше, нямаше метро, а шумни трамваи. Но пък нямаше толкова много коли и селски кооперации в междублоковите пространства. Една приятелка още тогава мигрира във Франкфурт. Там не ти разрешаваха да живееш и работиш ако не купиш/наемеш жилище с поне 20 квадрата на член от семейството, вместо да отменят жителството, трябваше и тук да въведат подобен модел. Въпреки, че и в Германия на Меркел, вече не точно така.
21
10
 
13
 
! Отговори
До Бат Баян преди 6 години
Ето за това ви казват че сте провинциалисти.Нагласата и зависта ви още от рождение ви мъчи че не сте в София.Както много млади хора ги ,,мъчи" че не са родени някъде в Западна Европа или Щатите.Тези от Сусулево и Горно *** се стремят към София,а тези от София към Лондон или Чикаго. А Търново.....прекрасен град за екскурзии и купони със ,,студентският състав".Само защо смачкахте НВУто.Хубав град-бил съм хиляда пъти .
20
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постоянно слушам как София била ужасно място за живеене и какви ли не противни епитети по неин адрес и така нататък. Престанете да хленчите, а вземете направете нещо, защото градът е в такова положение, точно заради тези дето хленчите и нищо не правите. Идвате и единственото, което ви интересува е, че ще взимате по-високи заплати, някой от вас дори не желаят да си сменят регистрацията на колата със софийска, защото ни бил скъп данъка ? Еми скъп ще е голям град е трябва да се поддържа !
19
5
 
54
 
! Отговори
1948 преди 6 години
Ако знаехте деца,каква беше тази зловеща зима -декември 96та-февруари 97ма.Сутрин хляба беше 80лева,на обед-100-вечерта 150.Кило леща беше 850 лв.Правете си сметката какви са били другите цени.1долар=3,500лв.Тогава изгоряха спестяванията на родителите ни.Заплатата беше 6-7 долара .Имаше огромни опашки за всичкоТова беше катастрофа,а не днешното положение.Но вие не може да проумеете че сте късметлии и освен това свободни хора.Живейте където искате,но се съобразявайте,, докато сте на гости"
18
2
 
5
 
! Отговори
снимка 8 преди 6 години
Аз разбира се не съм от София
17
2
 
19
 
! Отговори
снимка 8 преди 6 години
Каква опашка прид тотото. Мъже на почтенна възраст.Спомням си едно момиче ме попита: "защо е толкова лошо?"Аз и отвърнах: "грозна социалистическа действителност.... гласуват за социалистите защото са алчни и глупави."Тя ме остави. Един ден ако я срещна, ще я поканя на ресторант и ще я почерпя. Затова защото ме е оставила. Изисквам от жена си да възпитава децата ми да се осланят на себе си и на собствения си труд.
16
23
 
14
 
! Отговори
БатБаян преди 6 години
И аз подкрепям колегата, че преместването на столицата от величествения Търновград в този шопски *** е огромна държавна грешка. Просто няма база за сравнение между столицата на българските царе и столицата на българските тикви!!! И това се вижда с просто около от всеки който е ходил и в двете ;-)
15
13
 
37
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Явно много нови,,софийски жители" има в сайта.Не мога да разбера защо плюете София.И ти от Добрич защо мислиш че са дошли от София да ви нарежат машините-кой ми *** в гащите.Търсите лекото,да станеш ватман,кондуктор,шофьор,пиколо,чистач само и само да се измъкнеш от село.И това не е от днес или вчера.Винаги провинциалистите са гледали в,,нашето канче".Проблема е че идвате с,,мурафетите си",агресивни и готови на всичко,а в чужбина се съобразявате с тамошният ред.Видимо е навсякъде.
14
1
 
11
 
! Отговори
Цензура.. преди 6 години
Браво бе, цензура на cеляндури ли слагате вече?
13
4
 
24
 
! Отговори
Беше преди 6 години
Беше спокойно място преди *** да нахлуят.
12
14
 
22
 
! Отговори
.I. преди 6 години
96-та нямаше толкова коли и нагли селяни в София, които в момента я плюят, че била ***, гадна и т.н., а те самите без избор са дошли тук, за да се спасят.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай, тогава съм бил 1-ви клас. Как бързо лети времето.